Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

7 leggyakoribb kifogás, cégindítás kapcsán

  •  Vállalkozz!
  • 2015-03-09 14:30:00

1. „Nincs pénzem” 

Ha ez a kifogásod, nem is akarsz igazán vállalkozni. Pénzed a terméked eladásából lesz. Abból, hogy naponta felhívod a potenciális vevőket, találkozol velük és ráveszed, hogy vásároljanak.  Ne számíts a külső környezetre, mindenért te vagy a felelős, a pénzért is.

 

2. „Csomó ötletem van, nem tudom melyiket válasszam”

Azt, amiért éjjel-nappal, éveken át képes vagy tenni. Imádod, vele álmodsz. Érzed a belső tüzet, ami hajt. "Csomó ötlet" a legnagyobb hiba. Válassz egyet ezek közül, és csak azzal foglalkozz.

 

3. „Nincs kapcsolatrendszerem”

Ismered a Googlet? Keresd ki annak a top 50 cégnek a nevét, akik az álmod, hogy eladj nekik. Hívd fel az info számot. És lesz kapcsolat. Bocs, de, ha még egy titkárnőt sem tudsz meggyőzni, hogy engedjen be a döntéshozóhoz, akkor érdemes elgondolkozni, hogy valóban igazán akarsz-e vállalkozni.

 

4.  „Pályázatra várok”

Most komolyan, a Google, Facebook, Apple pályázati pénzből indult? Vagy egy pályázatra akarod a vállalkozásod alapozni? Jó lehet a pályázat, de csak kiegészítő forrásként, ha a pályázati támogatástól függ, hogy vállalkozol-e vagy sem, akkor nem valószínű, hogy megéred a 3. évet.

 

5. „Előtte kipróbálom magam egy multinál”

Hajrá! Lesz jó fizetésed, céges wellness, céges kocsi. De Balaton parti medencés villát, meg sportkocsit abból a pénzből tuti nem veszel. És 10 millió Ft feletti összeggel sem fogod támogatni a szegényeket.

 

6. „Nincs időm, most vizsgáim vannak”

Most vizsgáid vannak, aztán inkább szétbulizod magad, diplomamunkát írsz, jön a gyerek, lakást veszel, stb. Ha most nem érsz rá, mikor fogsz? Komolyan nincs heti 40 órád? Ha ez a kifogásod, akkor nem akarsz igazán vállalkozni. Ha akarnál lemondanál egy időre a bulikról, és a hétvégéidet 100%-ban vállalkozásra fordítanád. Szombat+Vasárnap=48 óra. Ha alszol 2*8 órát, egyéb dolgokra elmegy 6 óra, akkor is marad még 26 órád. Ha tényleg akarod összeszedsz mellé még 14 órát, ha nem, akkor csak a kifogásokkal jössz.

 

7. "De"

Ha tényleg vállalkozni akarsz, nem kifogásokat keresel, hanem megoldásokat. Bővíted a tudásod, szélesíted a látóköröd, inspirációt szerzel (pl. FIVOSZ tagként rendezvényeken.).  Ja, ha neked most ez nem aktuális, akkor majd talán 10 év múlva. Vagy 20 év múlva, amikor a gyerekednek magyarázod meg, hogy édesem, azért élsz egyszerű középszerű családban, mert nem mertem megváltani a világot, és azért nem tudlak bátorítani, mentorálni, mert semmi tudás, bölcsesség nincs, amit átadjak neked, tudod én gyenge voltam, nem álltam ki az álmomért…

 

Megosztás
12 meglepő jel, hogy vállalkozónak születtél
Grant Cardone sales szakember 25 éves pályafutása során azt figyelte meg, hogy azok a sikeres emberek, akiket ma úton-útfélen láthatunk és hallhatunk, egyáltalán nem annak köszönhetik sikerességüket, hogy a mások által kijelölt útvonalon mászták meg a ranglétrát, vagy azt tették...
   2015-07-15    Vállalkozz!
Életed nagy hibája, ha soha nem próbálkozol
Nem minden kudarc látványos, nem minden hiba észrevehető. Mégis, ez a fajta hiba talán a legpusztítóbb mind közül.
   2015-07-12    Vállalkozz!
Nagy ötletek a kisvállalkozások naggyá válásához
Magyarországon a vállalkozások 89 százaléka mikrovállalkozás, amelyek részesedése a teljes belföldi árbevételből nem éri el a 20 százalékot. A fiatalok kisvállalkozásainak 44 százaléka egyszemélyes vállalkozás, amelyek többségénél, bár igény lenne rá, a szigorúan vett üzleti...
   2015-03-04    Aktuális