Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

9 tulajdonság, amely a sikerre készen álló embereket jellemzi

  •  Lifestyle
  • 2015-10-18 11:00:00
  • Balogh Benjamin
  • Boldogsag.info
Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, rengeteg változtatásra van szükségünk. A siker soha sem jön magától, nekünk kell érte megküzdeni. Vannak azonban olyan jelek, amelyekből következtethetünk arra, hogy készen állunk a sikerességre és, hogy a megfelelő változásokat hoztuk be az életünkbe. Ha kíváncsi vagy arra, hogy te megértél-e már a sikerességre, böngészd át az alábbi listát

 

Nem várnak a dicséretre

A visszaigazolás jelenléte nagyon erős kamaszkorban, azonban sok embernek még később is szüksége van rá. Elvárják, hogy megerősítsék a tettük jóságosságát mind a munkahelyen, mind otthon, mind a baráti körben. A sikerre készen álló emberek azonban nem várnak a visszaigazolásra, mivel hisznek önmagukban és a cselekedeteikben.

 

Előre gondolkodnak

Van egy céljuk és ehhez kapcsolódóan osztják be az idejüket is. Vagyis nem “csak úgy vannak”, hanem tudatosan élnek meg minden egyes percet és másodpercet. Gyakran előre leírják egy papírra, hogy milyen lépéseket tesznek meg holnap az álmaikért, majd azokat kivétel nélkül mindig be is tartják.

 

Szeretnek kapcsolatokat kialakítani

Bármilyen helyzetben készen állnak a kommunikációra és a kapcsolatok megteremtésére. Nem csak azokkal az emberekkel hajlandóak szóba állni, akik valamilyen módon a hasznukra válhat. A főnökkel sem kizárólag akkor kedveskednek, amikor a fizetés napja közeleg, hanem helyette arra törekednek, hogy egy jó viszonyt építsenek ki vele. Ettől függetlenül messziről kerülik a mérgező embereket, akiket csak az érdek, a kétszínűség és az áskálódás hajt.

 

Képesek viselkedni és tisztelettudóak

Az igazán sikeres emberek soha sem vágnak fel a vagyonukkal, és ezt a sikerre készen álló emberek is felismerték, így már eszerint élnek. Nem arrogánsak, a tiszteletet megadják embertársaiknak, hiszen tudják, hogy rengeteg nehézségégen kell átmenni az életben ahhoz, hogy elérjünk valamit.

 

Szinte mindig aktívak

Utálnak lustálkodni, helyette inkább elolvasnak egy hasznos könyvet, futnak vagy meditálnak. Reggel az óra csörgése egy új napot, egy új lehetőséget jelent a számukra, így összeszedik magukat és a legnagyobb lendülettel vágnak neki az adott napnak.

 

Ha hibáztak, hát hibáztak

Nem dől össze bennük egy világ, ha valami baklövést követtek el. Nem kezdenek el drámázni és kifogásokat keresni, elismerik a hibájukat, majd leszűrik a következtetéseket. Így lesznek tapasztaltak, ami a sikerük egy kulcsa lesz.

 

Jellemző rájuk a türelem

Az emberek döntő többsége azonnal szeretné a sikert magáénak tudni, és gyakran ez okozza a vesztüket. A sikerhez vezető út azonban nehéz, és kifejezetten hosszú is lehet. Aki nem képes türelmesen cselekedni, nagyon könnyen elbukhat. Fontos megemlíteni, hogy sok különbség van a várás és a türelmesség között. Azok, akik várnak, sehova nem fognak eljutni, viszont azoknak, akik képesek a türelemre az életünkben, sokkal nagyobb esélyük van az álmaik megvalósítására.

 

Segítőkészek, szívesen adnak át motivációt, de nem járnak mindenkinek a kedvében

Szívesen adnak másoknak tanácsokat, de nem rakják eléjük a kész receptet, így aszerint gondolkodnak, hogy mindenki saját sorsának kovácsa. Könnyedén kiszűrik az olyan embereket, akik csak érdekből barátkoznak velük. Képesek nemet mondani akkor, amikor úgy gondolják, hogy a helyzet azt megköveteli.

 

Egészségen, stressz és depresszió nélkül élnek

Nem maradhat ki a listából, hogy a siker előtt álló embereknél alapvető, hogy a lelkük mellett a testüket is karbantartsák. Rendszeresen végeznek testmozgást, nincsenek káros szenvedélyeik, a testüket és a lelküket egyensúlyba hozzák, hogy elkerüljék a pszichés és a fizikai betegségeket is. Általában náluk a fogyás, testépítés és különböző külsőre vonatkozó változások is sikerrel végződnek, hiszen az egész életükre a tudatosság jellemző.

 

Sikerre fel!

 

Szerző: Balogh Benjamin (Boldogsag.info)

Megosztás
Szeretem magam! Szeretem magam! Szeretem magam!
Az emberi elménk kerékkötője a félelem. Magát a félelmet tehetjük felelőssé a boldogtalanságunkért. Ez az egyetlen dolog, ami megakadályoz bennünket a valódi céljaink elérésében. Meggátol bennünket abban, hogy megvalósítsuk mindazt, amire képesek lennénk. Kényszerít a megalkuvásra,...
   2015-08-21    Lifestyle
25 időpocsékoló dolog, amit hagyj abba, hogy teljes életet élhess!
Voltál már úgy vele, hogy nem tudtad felidézni, hova tűnt el az idő? Elment egy nap, egy hét, egy hónap, miközben nem történt semmi értelmes. Hova tűnt az idő? Hogyan lehet ezt megállítani?
   2015-08-18    Lifestyle
Igazán szükséged van egy Lamborghinire? Naná!!
Rengeteg olyan dolog van, amit megvásárolva jelentős fejlesztéseket jelent cégednek. Technológiai újdonságok, irodai gépek, szoftverek és hardverek, bútorok, Lamborghinik…
   2015-07-27    Lifestyle