Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Boldogság egy Választás, úgyhogy használd ki!

  •  Lifestyle
  • 2015-09-21 17:15:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a boldogság az, ha jó időben jó dolgok történnek. Például mész az utcán és találsz egy ötezrest, vagy megdicséri a ruhádat egy idegen, vagy a kedvenc boltodban kapsz 50% engedményt a pénztárnál.

 

Ilyenkor könnyű örömet és boldogságot érezni, de ez a fajta boldogság hamar mérséklődik, vagy éppen el is illan, ha valami bosszúság történik. Sőt ekkor jön az a hamis közhely, hogy “nincsen öröm üröm nélkül”.

 

A boldogság nem csak úgy történik!

 

Néhány nap igazán jó, de a legtöbb nap középszerű, vagy éppen csak simán rossz és pont ezek a napok azok, amikor a boldogság igazi természete megmutatkozik.

Találkoztál már olyan emberrel, aki pozitív maradt még akkor is, ha éppen rossz napja volt, és amikor minden, ami csak elromolhat, el is romlott nála? Ha rossz napod van, akkor csak keresd a pozitívabb emberek társaságát, még akkor is, ha eleinte úgy érzed, hogy a jó kedvük csak idegesít és fusztrál (az idegesség ilyenkor ugyanis általában féltékenységből fakad)!

Azoktól az emberektől, akik a legrosszabb időkben is képesek mosolyogni, azt tanulható meg, hogy a boldogság nem “csak úgy” történik meg:

 

A boldogság egy választás

 

Ez így van, választás. Nem baleset és nem a világegyetem jótékonysága, véletlenszerű ajándéka. A boldogság egy választás annak tudatában, hogy mindig ott a fény is a sötétségben, és mindig, minden helyzetben van valami jó.

Ez a kulcs a boldogsághoz: választani kell! Ez nem mindig könnyű, és sokszor ez az a legutolsó dolog, amit valaki akarhat egy adott helyzetben...

De ha nem akarsz a rossz helyzetből kikecmeregni, akkor a idegeskedés megmarad és a szomorúság állandósul. Ez természetes folyamat, viszont nem kötelező ezt választani! Ha úgy döntesz, hogy igenis boldog leszel,  akkor saját magad jobb, erősebb, bölcsebb, szenvedélyesebb változatává lényegülsz át.

 

Mindig van választásod arra, hogy boldog legyél

 

Azt bizony tanulni kell, hogy az eddigi frusztráló hozzáállás megváltozzon, de amikor tényleg úgy döntünk, hogy boldogok leszünk, akkor a dolgok inkább a mi javunkra fognak munkálkodni. Meg tudjuk látni a jót azokban a helyzetekben is, amikben mások csak a rosszat látják, és ennek következtében az élet is segítő kezet fog nyújtani.

 

Válaszd a Boldogságot!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Macskák vs Kutyák, második kör
A múlt héten 7 kutyafajtát mutattunk be számotokra és ezen a héten IGEN! IGEN, A MACSKÁKON A SOR!
   2015-10-02    Lifestyle
Hét tanács a nyugodt élethez
Ennél több nem is kell...                                                                     
   2015-09-19    Lifestyle
9 igazság az Életről, amit mostanra már tudnod kellene
Az élet nagy tanítómester, te is így gondolod? Néha úgy tűnik, hogy minél inkább ragaszkodunk az elképzeléseinkhez – például ahhoz, hogy milyennek kell lennie az életnek, másoknak hogy kell velünk bánnia, s mi fán terem a boldogság –, annál inkább fogunk szenvedni.
   2015-09-12    Lifestyle