Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Macskák vs Kutyák, második kör

  •  Lifestyle
  • 2015-10-02 13:20:00
  • Gál Andrea
A múlt héten 7 kutyafajtát mutattunk be számotokra és ezen a héten IGEN! IGEN, A MACSKÁKON A SOR!

 

Na persze nem csak azért, mert most hétvégén a Lurdy Házban van a macska kiállítás, hanem azért is, mert ha nagyon elfoglaltak vagytok; reggel indultok el otthonról és csak este értek haza, de közben szeretnétek, hogy valamilyen állatka várjon otthon – és ugye egy aranyhal ezt nem tudja megtenni :-) -, és egy társra vágytok, be szeretnénk mutatni nektek, miért érdemes a CICÁT választani.

 

1. A macskát nem kell levinni sétálni:

Igen, míg a kutyát naponta legalább 2x le kell vinni sétáltatni – kora reggel és este is -, addig a macskákkal ilyen gond nincs. Hogy miért? A kismacskák akár 18 órát is képesek aludni naponta, de ugyanezt a felnőtt macskák is simán megteszik. A macskafélék napjuk javát alvással töltik, éppen ezért is lehetnek megfelelő házi állatok az idősebb emberek számára is. 

 

 

2. A macskát nem kell fürdetni. Vagy legalábbis nem feltétlenül… Hogy miért?

Valójában a macska akkor mosakszik sokat és tartja rendben magát, ha pszichésen és fizikálisan is oké körülötte minden: azaz jó fej gazdája van, aki gondoskodik róla A-tól Z-ig.

 

 

3.A macska istennek /ember felett állónak képzeli magát (bezzeg a kutya csak szimplán embernek):

Mielőtt etológia szempontok alapján kezdenénk el boncolgatni a témát (azaz milyen hosszú időre tekint vissza az emberrel való együttélés, és ez hogyan hatott a kutya / macska természetére), azért azt ne felejtsük el, hogy a macska ragadozó (lásd etetés),  ennél fogva alapvetően magányos / magányosabb élőlény. Tehát jól elvan egyedül is, el tudja magát foglalni, kevésbé függ a gazdájától, mint a kutya.

 

 

4. Segít neked a munkában!

Aztán például ott van az is, amikor gépelni próbálsz, de a macskának fontosabb dolga van. A billentyűzeten. Az ujjaidon.

Természetesen, csak segíteni akar Neked :-)

 

 

5. Iszonyúan szívósak. – ezt, mint vállalkozó vagy leendő vállalkozó sajátítsd el!

Hogy ez miben nyilvánul meg? Egyrészt órákat képes egy pontra koncentrálni (lásd, mikor egérre vadászik), másrészt magasról leesik, de utána minden gond nélkül újra feláll, harmadszor 7 élete van  (legalábbis ezt mondják), amire valljuk be őszintén, rá is szolgáltak!

 

 

 6. A macska lehetne a háziorvosod is. Hogy miért?

Ha macskád van, háromszor kevesebb az esélyed a szívrohamra és az agyvérzésre, mint egy átlag embernek.

A macskák dorombolásának frekvenciája ugyanaz, mint ahogy a csontok és az izmok regenerálódnak. Ezért aztán ha dorombolni hallod macskád, az lehet ugyan úgy az öngyógyítás vagy az idegesség jele is, mint az elégedettségé.

 

 

7. A macskák együtt érzőek.

Az emberi agy és a macskák agya az érzelmek kifejezsénél közel azonosan működik.

A macskáknak kétszer annyi idegsejtjük van az ingerek feldolgozására, mint a kutyáknak (és a memóriájuk is jobbbb). Hosszabb időszakokra, régebbi emlékekre képesek visszagondolni, mint a kutyák, mivel sokkal fejlettebb a hosszútávú memóriájuk.

 

 

8. A macskák céltudatosak! Vegyél róluk példát!
Egy macska indult a tavalyi polgármesteri választáson Mexikóvárosban

 

 

9. A macska ösztönöz a sikerben!

Nikola Teslát cicája, Macak inspirálta az elektromosság kutatására, miután bundája megrázta.

 

 

10.  Nagyon bátor!

Ha vállalkozó vagy, erre a tulajdonságra neked is szükséged van!

 

 

11.  Várnak otthon!

 

 

 

Szép hétvégét kívánunk Nektek és gondolkozzatok el a kutya vs. macska tartáson! Szerintem bármelyik állat tartása mellett is döntesz, végül egy életre szóló társat kapsz!

Megosztás
25 hihetetlen és olcsó randi tipp pároknak!
Nem tagadható, hogy egy randi nem olcsó manapság, legalábbis, ha valaki csak a hagyományos megoldásokat ismeri. A jó hír az, hogy nem kell ezekhez ragaszkodni! Egy kis kreativitást összekeverve némi takarékossággal csodálatos, emlékezetes randikat szülhet.
   2015-09-26    Lifestyle
Top 7 kutyafajta, amelyek a depresszió ellen a legjobb társad lesz
Egy kutya azok számára, akik depresszióra hajlamosak,felbecsülhetetlen értékű társat jelent: boldogságot, társaságot, felelősségérzetet, törődést, érintést, nevetést.
   2015-09-25    Lifestyle
A Boldogság egy Választás, úgyhogy használd ki!
Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a boldogság az, ha jó időben jó dolgok történnek. Például mész az utcán és találsz egy ötezrest, vagy megdicséri a ruhádat egy idegen, vagy a kedvenc boltodban kapsz 50% engedményt a pénztárnál.
   2015-09-21    Lifestyle