Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A meggazdagodás titka: minden nap dolgoznod kell a stratégiádon!

  •  Tippek
  • 2015-12-01 18:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A meggazdagodás nem cél, hanem eszköz. Eszköz egy bőségesebb élet elérésért. Azonban mint minden eszközt, úgy a meggazdagodási stratégiát is tökéletesíteni és csiszolni kell: ha életlen a baltád, akkor nem tudsz vele fát vágni.

 

A vagyonos emberek életében négy jól bevett szokás figyelhető meg:

 

  • Meghatározzák a  pontos célt, és ahhoz is tartják magukat.
  • Nem tétlenkednek sokat.
  • Napi szinten általában ugyanakkor dolgoznak a pénzügyi terveiken, ez egyéntől függően változó napszak. Lehet kora reggel, este, vagy délután is.
  • Képesek függetlenedni a pénzügyi stratégiájuktól, és élni az élet kedvéért. Ezt azért teszik, hogy élvezzék a munkájuk gyümölcsét és a motivációjukat ne veszítsék el.

 

A pénzügyi tervezés adott időszakhoz való kötésének két oka is van:

 

  • Napi szinten fogjuk látni, hogy jól kezeljük-e eddig összegyűjtött vagyonunkat, nem pedig csak a hónap végén sápítozunk, hogy “Hova tűnt el már megint a pénz? Nem is vettünk szinte semmit!” Ezt megfordítva is lehet nézni: nem azon agyalunk állandóan, hogy mi lesz a hónap végén.
  • Kihasználhatjuk az emberi bioritmus összes előnyét: akkor dolgozhatunk a stratégiánkon, amikor a legjobb a formánk. A hajnali pacsirták kora reggel tevékenykedjenek, az éjjeli baglyok pedig este. Nincs ebben semmi rossz, akkor dolgozz, amikor a leghatékonyabb vagy!

 

“A legnehezebb mindig a döntés, a többi már csak kitartás kérdése.”

 

Ha nem figyelsz oda arra, hogy minden nap foglalkozz a pénzügyeiddel, akkor előbb-utóbb ezt a hasznos időt felesleges dolgokra fordítod, vagy éppen el is felejted, hogy tenned kell a sikeredért.

 

Ha a meggazdagodásra szőtt terveidet mindig ugyanakkor végzed el (nem kell sok időt rá szánni), akkor a hosszú távú terveket szét tudod bontani, ellenőrizheted, hogyan állsz éppen, és nem fogod magadat túlterhelni. Kicsit dolgozol, majd másnap folytatod ott, ahol előző nap abbahagytad. Egy hét/hónap múlva pedig visszaellenőrizheted, hogy mire is jutottál ennyi idő alatt, és a fejlődés mit ígér egy éves távlatban!

 

Tudatossággal a helyzeted napról-napra javulni fog, hidd el…

 

Sok sikert!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

 

 

Megosztás
5 aranyszabály arról hogyan LESZ sikeres és hogyan NEM LESZ sikeres vállalkozásod!
Bizonyára tudtok róla, hogy novemberben egy hetes rendezvényünk volt – Fiatal Vállalkozók hete – amikor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a lehető legtöbb olyan ismeretet adjunk át Nektek, ami a vállalkozás működtetéséhez kapcsolódik.
   2015-11-30    Vállalkozz!
Tom Corley: így tesz gazdaggá egy egyszerű teendő lista
Tom Corley jóvoltából olvashatod el most, hogyan is választja el egy napi pár perces szokás a gazdaggá válást a szegénységtől. Pénzügyi tervezőként és tanácsadóként dolgozik, és 5 éven keresztül követte nyomon 233 gazdag és 128 szegény ember több mint 200 féle szokását.
   2015-09-17    Vállalkozz!