Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tom Corley: így tesz gazdaggá egy egyszerű teendő lista

  •  Vállalkozz!
  • 2015-09-17 18:45:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Tom Corley jóvoltából olvashatod el most, hogyan is választja el egy napi pár perces szokás a gazdaggá válást a szegénységtől. Pénzügyi tervezőként és tanácsadóként dolgozik, és 5 éven keresztül követte nyomon 233 gazdag és 128 szegény ember több mint 200 féle szokását.

 

Ez a kutatás lett végül az alapja a “Gazdag szokások: a napi siker” című könyvének is.

Corley szerint amikor az emberek a napjukat megtervezik, a különbségek alapján két nagy csoportra lehet osztani őket - ezeket a különbségeket meg is osztotta a “Dave Ramsey Show”-ban és a “Yahoo Finance’s Financially Fit”-ben.

A tanácsadó azt figyelte meg, hogy a gazdagok 67%-ának papíron is léteznek a céljai, míg a szegényeknél ez csak 17%-os arányt jelent.

A gazdagok körülbelül 81%-a gondolja át alaposan és írja le a napi teendőit, ez a szám a szegényeknél 1%(!)-nál is kevesebb.

“A napi teendők listázását a gazdagok arra használják, hogy a halogatást elkerüljék, és napról-napra sikerrel valósítsák meg célkitűzéseiket” – mondja Corley.

A gazdag csoport tagjai tehát a céljaik elérésére használják fel a napi teendők listázását. De ez miért hasznos?

 

A kutatások szerint ennek három oka van:

 

1. A teendők listája (todo list) segít áttekinteni és uralni a napot.

2. Ezek a listák segítenek átlátni és elérni a gazdagoknak a rövid távú és a hosszú távú céljaikat.

3.  A teendők listázása segít a halogatást megelőzni.

 

“A gazdagok megértették, hogy a halogatás a szolgáltatásaik, termékeik minőségének romlásához vezethet, ez pedig boldogtalan és elveszített vásárlókat/ügyfeleket eredményez, vagy ami még rosszabb: bírósági pereket jelenthet.” – mondja Corley.

Röviden: a halogatás bevételkiesést jelent. A gazdagok pedig megértették, hogy nem válhatsz gazdaggá, ha mindig mindent halogatsz.”

 

Tehát vegyél már ma egy noteszt, és minden reggel szánj 5 percet arra, hogy beleírd a teendőidet, és így céltudatosabban élj, és gazdagodj!

 

Sok sikert!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

 

 

Megosztás
A meggazdagodás titka: minden nap dolgoznod kell a stratégiádon!
A meggazdagodás nem cél, hanem eszköz. Eszköz egy bőségesebb élet elérésért. Azonban mint minden eszközt, úgy a meggazdagodási stratégiát is tökéletesíteni és csiszolni kell: ha életlen a baltád, akkor nem tudsz vele fát vágni.
   2015-12-01    Tippek
Hogyan változtatja meg az életedet a dolgok leírása?
Szoktál írni? Ha igen, akkor miket? A legtöbb ember számára az írás az emailezést, bevásárlólistát, sms-t, Facebook chat-et, esetleg a munkahelyi teendőket, adminisztrációkat jelenti. Az írásban azonban ezeknél sokkal NAGYOBB ERŐ rejlik, mivel a helyesen alkalmazott írás gyakorlata...
   2015-10-20    Tippek
Mi a közös a fiatal milliomosokban? Íme 10 kulcsfontosságú vonás
Soha nem lesz valaki véletlenül milliárdos, pláne nem fiatalon, a húszas éveiben...Míg az vállalkozásuk lehet olyan ezerféle, egymástól gyökeresen eltérő ötleten alapuló cég, amelyek semmiben sem hasonlít egymáshoz, az alapítókban mind ott vannak azok a tulajdonságok, amelyek győzelemre...
   2015-10-05    Tippek