Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A saját életed a tiéd! Te döntesz mindenben!

  •  Lifestyle
  • 2015-10-11 17:55:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A saját életünket akkor tehetjük sikeressé, ha saját magunk irányítjuk és saját magunk is éljük azt. Elménk mindannyiunkat képessé teszi arra, hogy saját gondolataink és elképzeléseink szerint irányítsuk az életünket.

 

Az agy ilyenfajta kiválósága lehetővé teszi számunkra, hogy bármit elérjünk az életben, amit csak szeretnénk; legyen szó lelki vagy anyagi gazdagságról. Minél többet és minél kitartóbban gyakoroljuk ezt, annál magasabbra emelkedhetünk. Minél inkább képesek vagyunk saját uralmunk alá hajtani elménket, annál zseniálisabb dolgokra leszünk képesek.

 

Ha nap mint nap munkára kényszerítjük az elménket, egyre hatékonyabban haladhatunk a kiválasztott célok felé, egyre kevesebb tényező tántoríthatja el elménket a céltól, és egyre kevesebb olyan külső hatás létezhet, amely megakadályozna bennünket a céljaink elérésében.

 

Ha kimegyünk az utcára, elmegyünk a boltba tejért ,vagy ellátogatunk egy futball meccsre, sok-sok olyan emberrel fogunk találkozni, akik számára ismeretlen a vereség fogalma. Ők azok, akik nem hajlandóak és nem képesek belenyugodni a vereségbe, addig harcolnak a céljaikért, míg el nem érik azt. Ők nem akarnak ahhoz a többséghez tartozni, akik életében nap mint nap jelen van a vereség, ők ezt egyszerűen nem akarják elfogadni. Nem hajlandóak szerényen élni a fizetésükből egyik hónapról a másikra, és nem akarják, hogy az életük üres és örömök nélküli legyen.

 

Fel kell ismernünk az emberi elme hatalmát. Ha képesek vagyunk az elménk szárnyalását béklyóba kötő akadályokat felismerni és elhárítani, hatalmas dolgokra lehetünk képesek. Csupán fel kell fedeznünk a saját képességeinket és el kell hinnünk, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint azt jelen pillanatban gondoljuk.

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Gondolkodj előre!
Ahhoz, hogy az üzleti és a pénzügyi életben sikeres lehess, előre kell látnod a cselekedeteid folyamatát és következményeit. Ez egy olyan készség, amit vállalkozóként, befektetőként és vezetőként is el kell sajátítanod.
   2015-08-19    Lifestyle
Négy tipp a praktikusabb környezetért
Irodai környezetben még az apróbb változtatások is sokat számíthatnak: elégedettebbé tehetik a munkatársakat, és hatékonyabb lehet a munkavégzés.
   2015-07-29    Lifestyle
Legyen végre rend az időbeosztásodban!
Akár megy az üzlet, akár éppen áll, mindig annyi a dolgod, hogy szinte ki sem látsz alóluk? Tele vagy a napi feladatokkal, miközben a hosszú távú stratégia elemei is lassan-lassan aktuálissá válnak?
   2015-03-26    Lifestyle