Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az eredményesség lényege, hogy legyen célod!!

  •  Lifestyle
  • 2015-06-27 13:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ha az embernek nincsenek céljai és csak úgy van a világban, akkor nem fog elérni semmit sem, hiszen nem is tudja mit kellene elérnie. És ez most nem közhely, hanem egy Yale kutatás eredménye.

“Az embereknek szüksége mindig valamilyen alapvető célra, amit el szeretne érni az életében.”

Amikor kijelölünk egy adott célt akár a munkánkban, akár az életünkben, azért biztosan mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük. Az amerikai Yale Egyetem nemrég publikálta kutatási eredményét: két évtizeddel ezelőtt megkérdezték a hallgatókat, hogy 20 év alatt mit akarnak elérni, és a hallgatók 97%-a azt fogalmazta meg, hogy “még nem tudom“, vagy az „amit hoz a sors” típusú választ írt a kérdésre.

A maradék 3% konkrétan leírta, hogy mit is szeretne elérni, és lám: az elkövetkezendő 20 évben ez a 3% valóban el is érte azt a célt, amit még hallgatóként megfogalmazott…

A másik dolog, amire rávilágítottak a Yale Egyetem kutatói, hogyha korlátoltan gondolkodunk, és általánosságban a nagy dolgokra elérhetetlenként gondolunk, akkor egész életünkben minden téren sikertelenek leszünk. Ha viszont magas célokat tűzünk ki, és hűen hiszünk az elérésükben is, akkor azokat meg is tudjuk majd valósítani.

Így hát ne rettegj, és te tűzzél ki célokat, merj nagyot álmodni!

(És lájkold a cikket, ha tetszett... :) )

Rácz-Akácosi Attilától

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
7 állítás, amit soha ne higgy el a lelki törpéknek
Túl sok ember veszítette már el az összes nagy ambícióját csak azért, mert a “realisták” tanácsaira hallgatott, akik azt javasolták, inkább legyenek “normális” céljaik az életben. Ezek a célok azonban nem normálisak, hanem kis emberek kis céljai. Lelki törpék törpecéljai....
   2015-10-31    Lifestyle
Ők a leggazdagabb párok a világon
Legfrissebb kutatások szerint a dúsgazdagok kevésbé válnak. A MarketWatch most összeállította, hogy kik azok a tehetős párok, akik nem tágítanak egymás mellől, és együtt gyarapítják tovább vagyonukat.
   2015-10-20    Lifestyle
Híres milliárdosok furcsa szokásai
A világ legnagyobb vállalatainak vezetői jóformán minden idejüket munkával töltik, hogy olyat alkossanak, ami jó ideig meghatározza majd a világot. Mindazonáltal Mark Zuckerberg, Elon Musk és Bill Gates is rendelkeznek olyan furcsa szokásokkal, amelyek meglepő módon segítik őket a hatékonyság...
   2015-10-12    Lifestyle