Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Filmek, amik megtanítanak máshogy szeretni

  •  Lifestyle
  • 2016-01-30 19:10:00
  • Szentgróti Regina
A szeretet az egyik leggyakrabban választott témakör, ha filmekről beszélünk. Valamiért, ha kimondjuk a szeretet szót, mindenki egyből a romantikus, férfi-nő közötti szereleme gondol. Tény és való, hogy a párkapcsolat egy nagyon fontos aspektusa az életünknek, hiszen megtanít az önzetlen, tiszta szeretetre. Mégsem csak ez az egyfajta érzelem létezik, hiszen ha belegondolunk, magunkat nem ugyanazon a módon szeretjük, mint édesanyánkat, párunkat iránt sem ugyanolyan érzelmeket táplálunk, mint a kutyánk iránt.

 

Sokan úgy gondolják, hogy van a szerelem és a szeretet és ezen belül nem kell kategorizálni. Mi jobban szimpatizálunk a görög felfogással, akik úgy vélték, hogy hat féle módon tudunk szeretni. Az ő csoportosításaikat felhasználva gyűjtöttünk ki pár, izgalmas filmet, amik a szeretetnek nem a szerelmi oldalát dolgozzák fel.

 

1: önzetlen szeretet: A lányom nélkül soha

Az a fajta szeretet, amit egy édesanya érez a lánya iránt, semmivel sem összehasonlítható. A film ezt a fajta szeretetet örökíti meg egy nagyon nehéz helyzetben: mikor valahogy el kell menekülni.Az ember a gyermekéért a végsőkig elmenne és ilyenkor semmi más nem számít, még önmagunk sem.

 

2: Mély barátság: Életrevalók

Az egyik legfőbb feladat az életben az, hogy barátokat szerezzünk. A barátok azok, akik segítenek a bajban és nem ítélkeznek felettünk, bármi történjék is. Az Életrevalók című film azért olyan csodálatos, mert egy barátságot mutat be, ami minden tabut felül tud írni. A valóságban is pont az ilyen őszinte, mély kapcsolatokra kéne összpontosítanunk, hiszen ezek hozzák a legtöbb örömöt a mindennapokba.

 

3: Önmagunk szeretete- Rocky

Bár a választás elsőre furcsának tűnhet, mégis azt hisszük, a Rocky nevű filmet nem kell senkinek sem bemutatni. Ez a karakter megtanít bennünket, hogy az önmagunkba vetett hit a legfőbb kulcs a sikerhez. Szeretni és hinni magunkban sokszor nehéz feladat, mert a külvilág megannyi okot ad a képességeink megkérdőjelezésére.Mégis ha egyszer eljutunk arra a pontra, hogy tisztában vagyunk magunkkal, hinni tudunk az erősségeikben és megszeretjük a külsőnket és a belsőnket is egyaránt, akkor már nincs előttünk akadály. Ez az erő tud előrerepíteni az életben, hiszen a magabiztosság minden szempontból vonzó.

 

A lényeg az, hogy ne zárkózzunk el a külvilágtól, nézzünk filmeket, amik inspirálnak minket és tapasztaljunk meg annyi fajta szeretetet, amennyit csak lehet.

 

Szerző: Szentgróti Regina - Pozitív Nap 

Megosztás
31 kérdés
A mondás szerint “a bölcs egy buta kérdésből többet tanul, mint a bolond egy bölcs válaszból”. Ki merné azt állítani, hogy létezik objektív, és tökéletes válasz minden egyes kérdésre?
   2015-12-29    Lifestyle
9 hatékony tipp a stressz ellen
A vállalkozók és a sikerorientált munkavállalók hétköznapjainak része a stressz. Amikor bizonyos hőfokon égünk a munkában, egy kellemes dinamizmust érzünk, ám amikor a nehézségekkel szemben kilátástalanság lesz úrrá rajtunk, a kellemes dinamizmus valami egészen másba csap át....
   2015-12-22    Lifestyle