Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hét kompetencia, ami nélkül senki ne akarjon vállalkozóvá válni

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-22 16:50:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Sok ember nem szereti a hivatását, vagy azt a munkahelyi légkört, amiben nap mint nap dolgoznia kell. Ez a trend általános: Németországban 2012 óta népbetegségnek számít a kiégés (burn-out), melyben a dolgozók 64 százaléka érintett. Sokan dolgozó már rég felmondott volna, ha nem félne a változtatástól.

Nem mindenki mond fel a munkahelyén kényszerből: az emberek egy része mintegy hasra ütve, a szabadság, és a függetlenedési vágytól hajtva lép ki. Ilyenkor tízből kilenc esetben szavatolható a kudarc, mivel az egyén nincs felkészülve a vállalkozói lét viselkedési, motivációs, és főként gondolkodási szinten megjelenő, szigorú követelményeire.

1. Anyagi motiváció

Elemi elvárás, hogy egy vállalkozás eredményes legyen, és a befektetések/kiadások megtérüljenek. Ennek hiányában hiába minden lelkesedés, nem lesz értelme vállalkozni.

2. Kockázatvállalási képesség

Az anyagi motivációt egészséges kockázatvállalási képességnek kell kísérnie: ”Mielőtt ugrasz, mindig győződj meg arról, hogy elég mély a víz.”

3. Kiváló kommunikációs képesség

A sikeres üzletépítés függvénye a nyílt, befogadóképes kommunikáció, mely az első pillanattól kezdve a magabiztos, meggyőző és hiteles stílusra épít. Kiváló kommunikációs képességgel csupán a világ népességének negyede rendelkezik, a többieknek keményen kell tanulniuk.

4. Rendkívüli rugalmasság

Rugalmasságra és gyorsaságra minden vállalkozónak napi szinten van szüksége a változások kezeléséhez, és irányításához. Ha lassabb típusú, stabilitásra vágyó ember vagy, hosszútávon nem fogod bírni a megmérettetéseket, ennek pedig az egészséged látja kárát.

5. Összpontosítás, önfegyelem

Nagy önfegyelemmel kell rendelkezned. Ellenőrzés híján is fegyelmezetten kell tenned a dolgaid, még akkor is, ha senki sem lát, vagy szól bele, hogy mi a feladatod, mi legyen a következő lépés.

6. Kezeld jól a visszautasítást

A vállalkozók nagy része a kezdetek kezdetén egyedül végzi az értékesítést és a marketinget is, és mint eladó, sokszor kerül szembe visszautasítással. Mindig tudj felállni és újrakezdeni még akkor is, ha sokáig tart, hogy a “nem”-et le tudd nyelni.

7. Reális célkitűzések

A reális célkitűzés teremti meg a profi pénzügyi és üzleti terv, illetve a személyes cél,- és elvárásrendszer alapját. Mi kell ehhez? A piac megismerése, önismeret, önbizalom, önmenedzsment, szakmai tapasztalat.

Sajátítsd le mind a hét kompetenciát és érj el minél nagyobb sikereket!

És ne felejtsd el megosztani a cikket, ha arra érdemesnek találod.

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Mangó Média Kft..

3900, Szerencs, Ságvári utca 3.

Linkedin.com/raczakacosi

 Google Plusz profilom

Megosztás
Szinte minden az egyéni vállalkozásról 5 pontban!
Múlt hét keddi cikkemben a vállalkozás előtti optimális vállalkozási forma kiválasztásához adtam tippeket, hogy miket kell eldöntened. Azt gondolom, ezzel sokat segítettem Neked, de biztos, hogy tisztában vagy az egyes vállalkozási formák előnyeivel, hátrányaival, jellemzőivel, sőt,...
   2015-11-02    Vállalkozz!
Mentőöv, avagy segítség a vállalkozás alapítás előtti fő kérdésekhez
Sokáig fontolgattuk, hogy a vállalkozási ötletünk megállná-e a helyét a piacon, érdemes-e a tevékenységünkre vállalkozást alapítani, és megszületett a válasz: OKÉ, induljunk el!
   2015-10-27    Tippek
Tipp a tárgyalásra: közvetlenség
A tárgyalás végkimenetelét az első percek befolyásolják legerősebben: minél inkább gördülékeny a kapcsolatteremtés és minél jobban mennek az első mondatok, annál nagyobb esély van arra, hogy a megbeszélésből mindkét fél számára előnyös üzlet kerekedik
   2015-10-05    Vállalkozz!