Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan induljon a hetünk kedden, miután túléltük a hétfőt?

  •  Lifestyle
  • 2016-01-26 12:20:00
  • Gál Andrea
Bizonyára számodra is ismerős a mondás, hogy pénteken gyártott olasz autót ne vegyél, mert már az olaszok a hétvégében élnek (elnézést az olaszoktól…), és kerüld a németet is, mivel ők már a sörözésre gondolnak (és elnézést a németektől is… :-)) A hétfő meg ugye a mumus..

 

Tehát kedd, szerda, csütörtök a hét azon munkanapja, amikor is a leghatékonyabb munkavégzést produkáljuk és meg tudjuk alapozni a sikerünket, eredményünket.

 

De ha túlélted a hétfőt, hogyan kezdj a keddnek?

 

1,  Tűzd ki a heti célodat!

Felejtsd el azt a mondatot, hogy „majd jövő héten”! Életedben mennyi jövő hét volt már? Magad is tudod, ha most nem állsz neki a célodat összeírni, sose fogod megtenni, és szépen úszni fogsz az árral.

 

Ha minden kedden – ÍROM KEDDEN ( NEM HÉTFŐN…) – összeírod a heti terveidet és azt meg is valósítod, akkor a siker ízét hamar érezni is fogod! És ez mennyi időt vesz el a napodból? Mindössze 5-10 percet! (na jó, fontos este a céljaidat tisztázni, ami kb. 15-20 perc gondolatban…) De a kitűzött célért azt gondolom, megéri erre időt szánni!

 

2, Szedd, össze az elmaradt és a hátralévő feladataidat!

Javaslom, írd össze a legfontosabb teendőidet, amit mindenképpen el kell végezned. Legyen ez árajánlat adása, olyan visszajelző e-mail, amivel el vagy maradva és a további bevételed, sikered függ tőle. Ezeket intézd el minél hamarabb!

 

Közhely, de kezd a legkellemetlenebb feladattal, utána a többit már játszott könnyedséggel oldod meg!

 

3, Tegyél rendet magad körül!

Hidd el, ha az irodádban és az asztalodon rend van, sokkal jobb kedvűen fogsz neki a feladatoknak, mintha kaotikus rendetlenség fogadna téged szerda, csütörtök, péntek reggel is. Ne feledd, ha nem tartasz rendet az asztalodon, a szemét, lom és a problémák csak gyűlni-gyűlni fognak!

 

4, Kapcsolódj ki!

Mindegy, hogy szaunába, uszodába vagy futni jársz, a lényeg, hogy ne csak az elméddel, hanem a testeddel is foglalkozz! A mozgással kiválóan kikapcsolódsz, kapcsolatokat építhetsz és energetikusabb leszel, ami ugye nem árt, mert jön a Szerda... :-)

 

Sikeres hetet kívánok Neked!

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
TOP 5 legjobb könyv online vállalkozóknak 1. rész
Ha online vállalkozásba vagy bármilyen más vállalkozásba vágnál vagy vágtál, akkor kötelező olvasmány mind.
   2016-01-04    Lifestyle
31 kérdés
A mondás szerint “a bölcs egy buta kérdésből többet tanul, mint a bolond egy bölcs válaszból”. Ki merné azt állítani, hogy létezik objektív, és tökéletes válasz minden egyes kérdésre?
   2015-12-29    Lifestyle