Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

TOP 5 legjobb könyv online vállalkozóknak 1. rész

  •  Lifestyle
  • 2016-01-04 13:40:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ha online vállalkozásba vagy bármilyen más vállalkozásba vágnál vagy vágtál, akkor kötelező olvasmány mind.

 

Dan S. Kennedy: A vagyonvonzás 28 technikája vállalkozóknak

Ez a könyv dugig van aranyat érő gondolatokkal, a gazdagok gondolkodásmódjáról, felelősségvállalási szokásaikról és vagyonvonzási technikáikról. Ahogy a szerző írja, a vagyon a tényleges érték tükröződése a világ felé. Ha több vagyont akarsz vonzani, tedd magad értékesebbé.

 

Kedvenc részem, ahol bemutatja, a “szupervállalkozókat”, akik sok esetben nem képesek megtalálni a kocsi kulcsukat, rendet rakni az irodájukban, elolvasni a mérleget, vagy bekapcsolni a számítógépet, de tántoríthatatlan, szégyentelen, elnyomhatatlan értékesítők és saját kezükben tartják cégük marketingjét.

 

 

Adam Lashinsky: Az Apple kulisszatitkai

Az Apple-ről és Steve Jobsról rengeteg könyv jelent meg idáig. A tavalyi szórásból ez a könyv volt az egyik kedvencem.

 

A szerző 10 fejezetben 10 jótanáccsal szolgál arra vonatkozóan, hogyan tudjuk kicsit lemásolni az Apple 100 millió dolláros sikereit. A könyvből megismerheted a cég titkolózási politikája mögötti marketing erőt és azt a brilliáns kommunikációt, amivel uralni tudják az egész médiát, a legkisebb Apple blogok hasábjaitól a legnagyobb folyóiratok címlapjáig.

 

Beláthatunk kicsit az Apple intrikák kulisszái mögé is, ahol néha nem a legszebb arcát mutatja az almás vállalat. Például, amikor a másokkal való együttműködésről, vagy a konkurenciáról esik szó. Persze ebből is van mit tanulni, ha nem is kell eltanulni.

 

 

Dan Schawbel: Én 2.0 Építsd online a személyes márkád!

A könyv azt az üzenet hordozza magában, hogy lépjünk egyet előre és tartsunk lépést az online világgal.

Ha elolvasod ezt a könyvet, akkor egy komplett haditervet ismerhetsz meg, mellyel megvalósíthatod az álomkarrieredet.
Három része van:


1. A személyesmárka-építés térhódítása
2. Karrierünk építése négy lépésben
3. Vegyük kézbe sorsunk irányítását!

A szerző célja, hogy élettörténetén keresztül, átadja mindazt a tudást és tapasztalatot, amivel az online világban is megtalálhatjuk önmagunkat és így sikeres karriert futhatunk be. 

 

 

Dan S. Kennedy & Jason Marrs: Óriási profittartalmú árazási stratégiák kisvállalkozóknak

Már a cím is elég hangzatos, hát még a tartalom. Ha érdekel, hogy mit jelent az ár orgazmus és, hogy miért könnyebb 4000 dollárért Rolex órát árulni, mint 400 dollárért, akkor ez a könyv neked szól.

 

Dan S. Kennedy hitvallása, hogy inkább nyújtsuk a lehető legjobb szolgáltatást, mint a lehető legtöbbet. E cél érdekében az általuk alkalmazott stratégia jegyében mindent megtesznek, hogy csak azokat vonzzák magukhoz, akiknek az ár nem fontos. A könyvben az író érdekes filozófiai eszmefuttatást és konkrét stratégiákat mutat arról, hogy miért jobb, ha előre fizet az ügyfél neked, mintha utólag.

 

Dan Kennedy-nél például nincs előzetes ingyenes konzultáció, viszont van előzetes vásárlással járó tagság. Sok értékes infót szerezhetsz, nem csak az árazási stratégiádhoz, de annak sikeres alkalmazásáról értékesítőiddel is. Például, hogyan motiváld őket jobban, hogyan szoktasd le őket az alkudozásról, és végül, de nem utolsó sorban, kik azok, akiktől meg kell szabadulnod.

 

 

Carmine Gallo: Steve Jobs az innováció mestere

Sok helyen hallhattad, olvashattad már azt, hogy egy jó vállalkozás lényege, az innováció és a marketing és a többi csak másodlagos fontosságú.

Nos Steve Jobs egy olyan személyiség volt, aki mindkettőt mesterien űzte. Ezzel építette fel a világ egyik legértékesebb és legellentmondásosabb vállalatát.

Ennek a titkait mutatja be Carmine Gallo e könyvében. Megtudhatjuk belőle, hogyan inspiráljunk, hogyan hallgassunk a szívünkre, és hogy a holdra szállásnak mi köze volt Steve Jobs sikeréhez.

Megosztás
Milyen adatok szükségesek a cégalapításhoz?
Mi a teendőnk, ha úgy döntünk, hogy nem egyedül, hanem társsal/társakkal vállalkozunk? Egyáltalán milyen papírokra van szükségem a cégalapításhoz? Egyedül vagy társsal vállalkozzak?
   2016-01-27    Vállalkozz!
Hogyan induljon a hetünk kedden, miután túléltük a hétfőt?
Bizonyára számodra is ismerős a mondás, hogy pénteken gyártott olasz autót ne vegyél, mert már az olaszok a hétvégében élnek (elnézést az olaszoktól…), és kerüld a németet is, mivel ők már a sörözésre gondolnak (és elnézést a németektől is… :-)) A hétfő meg ugye a mumus..
   2016-01-26    Lifestyle