Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan segít a sport a bizniszben?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-09-09 14:00:00
Ééééés issssmmmmééééééét egy Richard Bransonhoz kapcsolódó poszt kerül terítékre! Az angol vállalkozó guru nagyon szereti a sportokat, Usain Boltot saját hasonmásának tartja az üzleti életre kivetítve.

Lássuk, hogy Branson szerint a sport világában követendő szabályok mennyire hasznosak az üzleti életben?

Sportembernek tartom magam, mindig is nagyon szerettem azt a hangulatot, ami egy nagy sporteseményen körülvett. Az olimpia ideje alatt is szurkoltam a briteknek és persze Usain Boltnak, akit alteregómnak tartok.

Az üzletben is éppoly fontos a megszervezett csapatmunka, mint a sportban. Bradley Wiggins, aki a britek nemzeti hősévé vált, szintén úgy nyert a Tour de France-on, hogy mögötte nagyszerű háttérmunka állt.Támogatta őt a Sky tévétársaság, aki az egyik legnagyobb riválisunk, ezért csak szolidan gratuláltam.

Hiába hirdetjük szolgáltatásainkat, csinálunk neki hírverést, kell mögé egy csapat, amely jó teljesítményt nyújt. Mindez nem lenne lehetséges, ha a háttérben nem lenne előzőleg piackutatás és tesztelés. Az aranyérem sem jön össze hosszas előzetes események nélkül, és üzleti sikerek sem lehetségesek enélkül.

A sportolók kitartóak és elkötelezettek, erről bármelyik kezdő üzletember példát vehet.

Bármilyen nehéz is a helyzet, előre kell nézni. Ami szintén lényeges: egy vállalkozónak is jó formáját kell hoznia, akárcsak egy sportembernek. Ha valamit nem tudunk azonnal megoldani, menjünk ki sportolni, hiszen közben új ötleteink támadhatnak. Sokszor megszáll az ihlet sportolás közben, ezért reggelente általában kimegyek teniszezni, szörfözni, vagy úszni.

A sport remek eszköz a Virgin Group esetében arra, hogy hírét vigyük a wellnessnek és az egészséges életmódnak is. Nem is olyan régen vezetőink és középvezetőink összegyűltek, hogy megünnepeljék az olimpiát egy sportnap keretein belül, mindezt úgy, hogy jópofa feladatokat csináltak meg.

Ez remek esemény arra, hogy felbomoljanak az osztályok között gátak, jobban tudjanak csapatban dolgozni, és a dolgozók még inkább megismerik egymást. Ennek hosszú távú következménye van: megtanulják, hogy jó dolog munka közben jól érezni magukat.

Ha napi szinten edzel egy keveset, megtanulhatod, hogy nem kell profi szinten sportolnod, hogy legyenek eredményeid. És ahogy az üzletben, egy kis rivalizálás csak jót tesz.

 

Sok Sikert!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Jegyezd meg, a BUKÁS, csak átmeneti állapot! 5 tanmese a sikerhez!
Ritkán jönnek össze a dolgok elsőre, ezt valamennyien tudjuk, tapasztaljuk.De nyilván a kitartásnak megvan az eredménye, ez is bizonyított tény. És IGEN, a kitartás az, ami megkülönböztet minket a többiektől! Ugyanis a siker nincs ingyen!
   2015-11-12    Tippek
17 tudatformáló gondolat a gazdagságról
A gazdagság megteremtésének igazi szükségessége valójában nem is rólad szól. Ha egyedül csak te lennél a világon, akkor más lenne a helyzet, hiszen nem kellene senki mással törődnöd.
   2015-09-14    Tippek
Hogyan végezd el egyszerűen a nemszeretem munkát?
Biztosan vannak olyan feladatok, amiket az életed során amikor csak lehetett, szívesen lepasszoltál volna másoknak. Ha csak a háztartási feladatokat nézzük: a nőknél ilyen feladat a mosogatás, a férfiaknál a porszívózás, a gyerekeknél a leckeírás…
   2015-09-10    Vállalkozz!