Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan végezd el egyszerűen a nemszeretem munkát?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-09-10 12:45:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Biztosan vannak olyan feladatok, amiket az életed során amikor csak lehetett, szívesen lepasszoltál volna másoknak. Ha csak a háztartási feladatokat nézzük: a nőknél ilyen feladat a mosogatás, a férfiaknál a porszívózás, a gyerekeknél a leckeírás…

 

Ezekre a feladatokra két dolog igaz: vagy sosem kezdesz a végrehajtásukhoz, vagy olyan kínkeservvel állsz neki, hogy mire végzel vele, teljesen kikészülsz idegileg…

 

Időrablás felső fokon

Amikor olyan feladattal találod szemközt magad, amit nem szeretsz, általában nekiállsz lényegtelen dolgokat csinálni, amiknek semmi értelmük (ettől úgy érzed, mintha haladnál – pedig nem). Ezek csak időt húzó pótcselekvések: a nemszeretem feladat ugyanis még mindig a teendők listáján marad.

Sokkal könnyebb mindig mást tenni, mint a nemszeretem feladatokat megoldani, pedig ez a gondolkodás nem vezet a sikerhez.

 

A megoldás

A siker kulcsa ilyen helyzetben egyfelől az összpontosításban, másrészt az ingerszegény környezetben rejlik.

  1. Az összpontosítás azért kell, hogy kényszerítsd magadat a feladat elvégzésére,
  2. Az ingerszegény környezet pedig azért kell, hogy semmi ne vonja el a figyelmedet a feladat elvégzésétől.

Összpontosítás kell például ahhoz is, hogy ne ragadj le a Facebook-on; ne kalandozzanak el a gondolataid a nemszeretem feladatok felől. Kapcsolj ki minden olyan környezeti ingert, ami arra inspirál, hogy a feladatot ne végezd el.

Te is meglepődsz majd, ha tapasztalatod, hogy mennyivel hatékonyabbá válhatsz, ha tudatosan összpontosítasz a teendőkre és a megoldásukra. Hamarabb megy a munka, így több időd marad élni.

 

Tanulság:

  1. Valld be magadnak, hogy az adott feladatot utálod.
  2. Döntsd el, hogy hamar átküzdöd magadat rajta.
  3. Kapcsold ki a számítógépet, és a telefont, hozz létre ingerszegény környezetet.
  4. Csináld meg a feladatot.
  5. Mosolyogj, kész is van!

 

Sok sikert!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

 

Megosztás
17 egyszerű dolog, ami ha elkezdesz, a jövőbeli éned hálás lesz neked!
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy múltbeli énünk. Tele vágyakkal, tervekkel, hogy mit fog elérni, mivé is fog válni 5, 10 15 év múlva… De a hangja lassan-lassan elhalkult, hiszen hogyan is lehetne jövőt tervezni akkor, mikor minden olyan bizonytalan?
   2015-09-11    Tippek
Hogyan segít a sport a bizniszben?
Ééééés issssmmmmééééééét egy Richard Bransonhoz kapcsolódó poszt kerül terítékre! Az angol vállalkozó guru nagyon szereti a sportokat, Usain Boltot saját hasonmásának tartja az üzleti életre kivetítve.
   2015-09-09    Vállalkozz!
A karrier eredményességének az alapja a változás
Ha karrierünkben el szeretnénk érni azt, hogy sikeresek legyünk, nem mindig az a helyes, ha egy munkahelyen, vagy irodában próbáljuk ezt elérni. Sokszor pont a változás az előrelépés számunkra.
   2015-09-06    Tippek
Miért kell szeretned a kudarcot?
A kudarcélmény nem a kellemes érzések közé tartozik. Sőt, a siker érzésének megízlelése után jobban a padlóra tud küldeni egy-egy rossz döntés eredménye, és ezt nagyon nehéz lehet feldolgozni.
   2015-09-05    Tippek