Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Miért kell szeretned a kudarcot?

  •  Tippek
  • 2015-09-05 16:00:00
A kudarcélmény nem a kellemes érzések közé tartozik. Sőt, a siker érzésének megízlelése után jobban a padlóra tud küldeni egy-egy rossz döntés eredménye, és ezt nagyon nehéz lehet feldolgozni.

Pedig nem minden kudarcélmény ér fel egy katasztrófával.

Ha kudarc ér, sokkal inkább építkezned kell belőle, hogy:

  • a jövőben ilyen, vagy ehhez hasonló lépést ne tegyél meg,
  • vagy ne hozz elhamarkodottan fontos döntéseket.

A kudarc az élet velejárója, pontosan annyira fontos, mint a sikerélmény.

Ha még nem volt kudarcélményed, akkor eddig valószínűleg semmi fontosat nem próbáltál véghez vinni az életben.

A régi kudarcok felidézése nagyon hatékony motiváló eszköz

A sikerélmény az, ami megnyugtat: volt értelme a megfeszített munkatempónak, lendületet ad a további növekedéshez, motivál a kritikus időszakokban.

Viszont a kudarcaid azok, amikből igazán tanulhatsz, és fokozzák a teljesítményedet. Nem a kudarccal van a probléma, hiszen az életben oly sok minden nem úgy alakul, ahogy eltervezi az ember: a kudarcélmény feldolgozásával van a probléma.

Tanulni kell a hibákból, nem belefeledkezni az önsajnálatba. Fel kell kelni a földről, gondolkodni, majd – ha kell – elölről kezdeni az egészet.

Megosztás
Mi a közös a fiatal milliomosokban? Íme 10 kulcsfontosságú vonás
Soha nem lesz valaki véletlenül milliárdos, pláne nem fiatalon, a húszas éveiben...Míg az vállalkozásuk lehet olyan ezerféle, egymástól gyökeresen eltérő ötleten alapuló cég, amelyek semmiben sem hasonlít egymáshoz, az alapítókban mind ott vannak azok a tulajdonságok, amelyek győzelemre...
   2015-10-05    Tippek
Hogyan végezd el egyszerűen a nemszeretem munkát?
Biztosan vannak olyan feladatok, amiket az életed során amikor csak lehetett, szívesen lepasszoltál volna másoknak. Ha csak a háztartási feladatokat nézzük: a nőknél ilyen feladat a mosogatás, a férfiaknál a porszívózás, a gyerekeknél a leckeírás…
   2015-09-10    Vállalkozz!
A sikered kulcsa a reggel: így indítsd a napodat, hogy az jól is végződjön!
A Forbes a világ egyik legnépszerűbb, karrier tanácsokat is adó weboldala remek kutatásokat szokott közzé tenni. Most arról olvashatsz, hogy a napodat hogyan teheted sokkal, de sokkal eredményesebbé, nyugodtabbá és sikeresebbé a mostaninál.
   2015-09-10    Lifestyle