Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Idén így dolgozunk

  •  Lifestyle
  • 2016-01-08 15:20:00
Ezt mindenképp intézd el a munkahelyeden!
Már most, év elején érdemes lefoglalni a legjobb időpontokat a 2016-os szabadságokhoz. Célszerű kihasználni a hosszú hétvégéket, és a kollégákat megelőzve kivenni a szabadnapokat, ugyanis ha ügyesen osztjuk be, akkor egészen hosszú szüneteket is összehozhatunk.

 

2016-ban nem leszünk elkényeztetve munkaszüneti napok, és pihenőnapok szempontjából. Három ünnepnap,

 

  • május 1-je,
  • augusztus 20-a,
  • és október 23-a is hétvégére esik, és csak két négy napos hosszú hétvégénk lesz ebben az évben.

 

Március 15-e keddre esik, így 14-e hétfő pihenőnapnak számít, amit majd március 5-én szombaton pótolunk be. A másik négy napos ünnep Mindenszentekkor lesz, ugyanis november 1-je szintén keddi napra esik. Az október 31-ei pihenőnapot október 15-én kell majd ledolgoznunk. A karácsony sem lesz túl hosszú,  ugyanis pont vasárnapra és hétfőre esik, így 27-e kedd már munkanap lesz.

 

Mikor kell bedolgozni a pihenőnapokat?

 

  • március 5. (szombat) munkanap
  • március 14. (hétfő) pihenőnap
  • október 15. (szombat) munkanap
  • október 31. (hétfő) pihenőnap

 

Mikor érdemes szabadságot kivenni?

Ha tudjuk, hosszabbítsuk meg az ünnepi - húsvét, pünkösd - hétvégéket 1-2 nappal, de egy őszi kirándulásra, wellnessre a meghosszabbított november eleji hétvége is tökéletes lehet. Akár kilenc napos szünetet is beiktathatunk, ha március 15-e, vagy november 1-je után veszünk ki három napot, vagy esetleg május 16-a után négyet.

 

Mivel augusztus 20-a idén szombatra esik, nyáron nem tudjuk meghosszabbítani a szabadságunkat. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy karácsonyra és év végére hagyjunk magunknak néhány napot, ugyanis ha esetleg marad négy napunk év végére, akkor a karácsonyi és szilveszteri időszakban akár egy igazán hosszú téli szünetet is összehozhatunk.

Megosztás
7 diszfunkcionális szülői szokás, ami miatt egy gyerek soha nem lesz sikeres!
Gyakran adok tanácsokat másoknak abban, hogyan élhetnek sikeresebb, minőségibb életet, emellett többféle közösségben is megfordultam már, ahol az embereket, családokat a hit, a közös eszme, vagy éppen az azonos érdeklődés köti össze. Emiatt sokszor figyelhetem meg a szülői viselkedés...
   2016-01-04    Lifestyle
Találd meg a motivációt, ami sikeressé tesz!
Az üzleti és a vállalkozói életben a siker elsődleges mércéje a pénz. Mindent pénzben mérünk, noha nem ez az egyetlen, ami fontos a karrierünkben. Sikerként könyveljük el, ha dicséretet és megbecsülést kapunk, ha elismerik az eredményeinket, ha sikerül magunknak és a kollégáinknak...
   2015-12-28    Lifestyle
A zene 10 csodálatos hatása az emberi elmére
Mire jó a zene? Miért szoktál zenét hallgatni? Hogy a szomszédokat idegesítsd? Hogy megnyugodj? Hogy megtörd a munka monotonitását? Hogy kizárd a külvilágot? Nos, a zene nem csak erre jó, hanem tudatosan használva az egész életedet átformálhatja. Figyelj csak.
   2015-12-20    Lifestyle