Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Lakásbutik: egyedi ruhadarabok Neked is Mary Poppins Gardróbjából!

  •  Sikersztorik
  • 2015-09-09 19:50:00
Nádasi Viktória végzettségét tekintve jogász. “Civilben” minden érdekli, ami kreatív, egyedi, művészi. Hogy legyen ideje a maga alkotó igényeit kiélni és más művészbarátainak segíteni a munkáját, már csak fél állásban dolgozik jogászként. A divat az egyik legkedvesebb hobbija.

Honnan jött a lakásbutik ötlete?

Eredetileg ruhaipari technikumot végeztem, és az iskolában lehetett ötvözni a két oldalt – a divat iránti érdeklődést és ennek gyakorlati megvalósítását is – sok mindent terveztem-varrtam abban az időszakban. Az élet úgy hozta, hogy ez az érdeklődésem megmaradt hobbinak, végig ott volt a háttérben elsősorban úgy, hogy magamnak és másoknak jobbnál-jobb darabokat találjak a ruhaboltokban.

Az utóbbi időszakban egyre többször előfordult, hogy ha látott rajtam valaki egy-egy különleges ruhadarabot, megkért, hogy segítsek neki is feljavítani a ruhatárát, adjak öltözködési tanácsokat.

Elindítottam a divatblogomat a facebook-on (Vintage & Fashion Cloud), hogy inspiráljam az érdeklődőket, tervezem ezt saját weboldallal-webshoppal kiegészíteni, és egyre több stylist munkát vállalok szabadidőmben.

Felkérésre rendezvények lebonyolítását is vállalom, vagy modellkedem fotózáshoz, a közeljövőben például egy ‘vintage show’ keretében francia tervezők régebbi munkáit fogjuk bemutatni egy különleges művészeti stúdióban.

Kimondottan szeretem stylistként a kihívásokat, ha valaki testalkata, kora, helyzete folytán egyedi megoldásokat igényel. Jó érzés valakit a saját előnyeire, adottságaira ráébreszteni és felhívni a figyelmét arra, hogy senki sem tökéletes.

 

A lényeg, hogy mindenki a saját egyéniségéhez és életmódjához igazítsa a divat adta lehetőségeket.

 

Mindig nagy sikerélmény, ha valaki elégedetten távozik az új ruháival, vagy akár később jelentkezik, hogy milyen ügyes volt állásinterjún vagy randin, mennyivel magabiztosabbnak érzi magát az új ruhatárával.

Sajnos néhányszor nagyobb plázákban, second hand boltokban sem találtunk megfelelő ruhadarabokat az ügyfeleknek. A megoldást az jelentette, hogy én oldottam meg – a hölgyeknél – saját kollekcióból az igények kielégítését, ezért felmerült bennem, hogy tegyük ezt “hivatalossá“.

Hozzáférhetővé teszem a saját ruhatáramból azokat a darabokat, amelyek még megállják a helyüket minőségileg, mint ahogy egy jobb turkálóban is szuper egyedi darabokat lehet találni. Hát, így jött a lakásbutik ötlete.

 

 

- Hogyan mutatnád be a Mary Poppins Lakásbutikot?

A Mary Poppins Lakásbutik választéka jelenleg zömében hétköznap is hordható, szín- és stílusválasztékában általános ruhákra épül. Van egy-egy különleges, alkalmi vagy extrém színű vagy fazonú darab, de nem jellemző.

A visszajáró ügyfelek ezt eddig nem is igényelték. Azért a kínálat folyamatosan bővül, és rendelkezésre állnak cipők, táskák, övek és más kiegészítők is, ha valaki az alapruhatárát bővítené.

Elsősorban azok találják meg a számításukat, akik utcai-irodai viseleteket keresnek, és az átlagosnak tekinthető 34-44-es méret közé esnek. Szerintem, ma már nem kell félni a másodkézből való termékek vásárlásától, hiszen a silány minőség úgysem állja meg a helyét a piacon.

Én is sok címkés, láthatóan sosem használt darabot teszek ki, eszembe se jutna az agyonhasznált, szétmosott ruhadarabokkal kísérletezni.

Természetesen, ma már nem csak az én egykori kollekcióm található meg a fogasokon, sokan felajánlották a saját felesleges ruhadarabjaikat értékesítésre.

Folyamatosan bővül a kínálat, és nagyon élvezem, amikor átválogatjuk a ruhákat, vagy amikor jönnek hozzám próbálni a vevők. A lakásbutik nagyon jó megoldás, ha egyedi és ötletes darabokat keres valaki, ha nem szeretné, hogy minden sarkon szembejöjjön vele a ruhája.

Nekem is kényelmes, hogy nem kell egy külön üzlethelyiséget fenntartani, alkalmazottat fizetni.

 

- Mik a távolabbi terveid a lakásbutikkal?

Szeretnék egyszer egy saját üzletet kirakattal és bárki számára elérhetően, de most még jól működik ez a rendszer, hogy ha otthon vagyok, jöhetnek az ügyfelek. Ha valaki kéri, segítem a választásban, közösen kialakítunk egy új stílust, válogatunk hozzá ruhákat, de ha valaki csak szeretne körülnézni, kiegészíteni a ruhatárát, arra is van lehetőség.

Először csak a közvetlen ismerősök jöttek, barátok meg az ő barátaik, de egyre többen tudomást szereznek a lakásbutikról, ami azt mutatja, hogy megéri ötletelni, és megéri tenni is a megvalósításért.

Másokat is erre bátorítok, ha szenvedélyesek és jók valamiben: Légy kreatív, légy bátor és vágj bele bátran a megvalósításba!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Webformance Kft.
Ügyfél elégedettség nélkül, nincs siker!                                       
   2014-12-03    Sikersztorik
REDROCK-Mászópárducok
"A munka olyan, mint a párkapcsolat, az életünk nagy részét a munkánkkal töltjük, ha nem vagyunk belé szerelmesek, akkor minek vagyunk együtt? Akkor nincs értelme."
   2014-11-18    Sikersztorik
Contrast
"Az elsődleges cél az volt, hogy tartalommal, hozzáadott értékkel töltsük meg a helyet és biztosítsunk egy közösségi teret elsősorban olyan fiatalok számára, akiknek fontos, hogy tartalmasan töltsék szabadidejüket."
   2014-11-18    Sikersztorik