Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Milyen a hatékony Adwords érkezési oldal?

  •  Webes varázslatok
  • 2015-06-25 16:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Nagyon sok olyan vállalkozó van, akiket a 2000-es évek elején megszúrt Hamupipőke online rokkája, és emiatt az utóbbi mintegy 10 évet átaludták. Őket persze nem egy herceg csókja ébresztette fel, hanem egy nagy pofon: egyszer csak eltűntek az ügyfeleik.

Ennek sok oka van: miközben ők aludtak, megjelentek a gyorsabb, rugalmasabb vetélytársak, így a potenciális vevők már máshol keresik a szolgáltatókat és termékeket, és megszűntek a piacokon az egyeduralkodó szerepek.

A pofon után (mivel a keresőoptimalizálás inkább hosszú távon nyújt megoldásokat) az Adwords-öt kezdték el használni gyors online vevőszerző megoldásként, ami viszont rossz beállításokkal csak pénzkidobást jelent. 

Itt tartunk most.

Amikor a Google Adwords szóba kerül, általában a hirdetések kulcsszavai, költségei, vagy az egy kattintásra eső költség jön fel témaként.

Azt kevesen tudják, hogy annak ellenére, hogy egy weboldalt megfelelően sikerült összerakni, attól még egy jól kialakított érkezési oldal (landing page) nélkül az egész Adwords kampány megbukhat.

A jó hirdetés is fontos a kezdetekhez, hiszen arra kattintva érkezik a látogató az oldalunkra, de ha már ott van, ügyféllé kellene őt konvertálnunk.

“A jó landing page nem csak a hirdetései költségek miatt fontos, hanem gyakorlatilag főszerepet is játszik a látogatóból ügyféllé alakításban.”

Az alábbi listában a minőségi landing page tulajdonságairól olvasható:

Mi az az érkezési oldal?

A weboldaladon az az aloldal, ahova a látogató a böngészés során érkezik, úgy, hogy egy linkre klikkel. A landing page célja, hogy vásárlásra és megrendelésre buzdítsa a látogatót.

Az itt felsorolt összes tulajdonságokkal rendelkeznie kell egy hatékony érkezési oldalnak.

 

1. A hirdetésre kattintó azt kapja, amit keres!

Azok az érdeklődők, akik a hirdetésről jutnak el a weboldalra, a hirdetés teljes kifejtésére számítanak az adott oldalon. Tehát ha az érkezési oldalon csak éppen, hogy érinted a hirdetésben említett témát, akkor az érdeklődők idejét és a saját ráfordított pénzedet fecsérled. Érdemes különböző termékeknek önálló érkezési oldalt készíteni, és oda csábítani a látogatókat. Az oldalnak ezen kívül érdemes könnyen áttekinthetőnek, értelmezhetőnek lennie.

2. Késztess cselekvésre!

Legyen egyértelmű a cselekvésre hívás: “Hívja most ez a számot: 123-456-7890“, vagy “Adja meg a számát és visszahívom!“, stb.

Mindig mondd meg a látogatónak, hogy pontosan mit kell tennie ahhoz, hogy a termékedet/szolgáltatásodat megkapja!

Ha az oldalon van egyéb link is (amely lehet szöveges is, vagy gombot is ábrázolhat), ami majd új oldalra irányítja a látogatót, mindig közöld előre, hogy mit fog kapni a kattintás után. A konverzió szempontjából az az egyik legfontosabb dolog, hogy a bizonytalan érdeklődő is a lehető legtöbb oldalt nézze meg, és a lehető legtöbb időt is töltse nálad, hiszen ezzel egyre nagyobb lesz rá az esélyed, hogy végül pénzt is költsön nálad.

3. Legyen precíz a konverziós tölcséred!

Annak érdekében, hogy az ügyfél útja a konverzióig zökkenőmentes legyen, ki kell iktatni a zavaró tényezőket, és pontosan tudni kell, merre is akarjuk terelni az érdeklődőt:

  • ha online vásárlásra akarunk buzdítani, akkor az út rövidebb,
  • ha egy összetettebb szolgáltatást reklámozunk, akkor azt részletesen kell bemutatnunk, hogy a látogató képes legyen elmélyülni a témában, továbbá informálódjon az előnyökről és az esetleges hátrányokról.

Mindkét esetben előre meg kell terveznünk az adott célig vezető útvonalat, mert ha mi magunk sem tudunk eljutni a kívánt célig, akkor érdeklődőink hogyan lennének képesek?

4. Ne kérj felesleges adatokat!

Ha a cél a regisztrációk gyűjtése, akkor regisztrálásnál legyünk óvatosak a kért adatok mennyiségével! Előfordulhat, hogy a látogatóink megunják az adatok kitöltését, ha túl hosszúnak találják.

Hogy fel tudják venni velünk a kapcsolatot, ahhoz elegendő egy e-mail cím vagy telefonszám, és majd később bizonyos előnyök érdekében hajlandóak lesznek több adatot megadni. Az adatvédelmi linkről sem szabad elfeledkezni, hiszen ügyfeleink itt győződhetnek meg arról, hogyan használjuk fel a ránk bízott információkat.

5. Legyen villámgyors az oldal!

Alapkövetelmény, hogy az érkezési oldal gyorsan betöltődjön, ez egyaránt fontos a látogatók és a keresőmotorok szempontjából is. Az érdeklődők nem szoktak pár másodpercnél tovább várni egy oldal betöltésére, és a Google sem támogatja az ilyen weblapokat. Tehát nagyon fontos a technikailag is jól optimalizált érkezési oldal.

6. Legyen lehetőség azonnali válaszra, cselekvésre!

Az érkezési oldal legfőbb célja, hogy jól informálja a fizetőképes vevőket, vagyis lényegre törően meg kell válaszolnia előre a látogatók fejében felmerülő kérdéseket is.

Jelentős mértékben akadályozzuk a konverziót, ha az adott termékről nem tüntetünk fel elegendő információt, például ha csak egy kép vagy márkanév szerepel kint. Ha az érdeklődő kérdéseit nem tudjuk megválaszolni, azzal csak további kérdések merülnek fel benne. Viszont ha megfelelő mennyiségű információval szolgálunk, akkor nagyobb az esélyünk, hogy a látogató több időt fog tölteni az oldalon, és bizalmába fogadja szolgáltatásunkat.

Konklúzió

A fenti tippek betartásával:

  • csökkentheted az oldaladat azonnal bezáró emberek számát,
  • a konverziós rátát megsokszorozhatod

Még jobban nyomon tudjuk követni kampányunkat a Google Analytics elemzések segítségével: pontosan láthatjuk, melyik csatornáról érkeznek az érdeklődők, például azok, akik a leghosszabb időt töltik el az oldalon, továbbá melyik úton sikerül elérniük a célt, és hol zárják be az oldalt, stb… Ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva az Adwords kampányodat még tovább lehet optimalizálni.

Ha hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is!

Rácz-Akácosi Attilától

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Mangó Média Kft..

3900, Szerencs, Ságvári utca 3.

Linkedin.com/raczakacosi

 Google Plusz profilom

Megosztás
Adwords optimalizálás: így kell csinálni
Aki gyorsan szeretne ügyfeleket találni a neten, annak a Google Adwords rendszere kínál optimális megoldást. Egy Adwords kampányt nem nehéz elindítani, de ha nincs megfelelően optmializálva, akkor a hatékonyságával bizony gondok lesznek.
   2015-07-14    Webes varázslatok
Ezért van szükséged a profi Adwords kampányra!
Adwords, adwords, adwords. Mindenhol Adwords... Manapság az egyik kulcsszó, így mi sem mehetünk el szó nélkül mellette, és folytatjuk a téma körüljárását...
   2015-06-26    Webes varázslatok
Több mint ötödével nőhet az idén az online kiskereskedelmi forgalom
Várhatóan a 266 milliárd forintot is eléri az interneten keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom az idén Magyarországon, ami 22,5 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta...
   2014-12-15    Webes varázslatok