Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mire jó a marketingtervezés?

  •  Tippek
  • 2016-02-10 14:05:00
  • Gál Andrea
Ó igen! A marketingtervezés kapcsán megoszlanak a vélemények, hogy szükséges-e illetve mire is való. Most ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani Neked!

 

Mire jó a marketing terv? Leginkább arra, hogy átfogó képet kapj azon promóciós és marketing stratégiákról, amiket alkalmaznod kell. Ezek kellenek majd ahhoz, hogy betörjetek a piacra, és domináljatok is ott.

 

Az alábbi egy marketing terv sablon, vagy minta, a segítségével átláthatod azokat a pontokat, melyek a sikered felé vezető úton segítségedre lesznek!   

 

És miért fontos a marketing? A stratégia megválaszolja nekünk a mit?, kinek?, mennyiért? kérdéseket, valamint hogy hogyan juttatjuk el termékeinket/szolgáltatásainkat a leendő vevőinkhez, azaz, hogy hol és hogyan fogunk értékesíteni a piacon?

 

 

Mire jó a marketing tervezés?

 

  1. A tevékenységeid koordináltak lesznek.
  2. A várható fejlődési irányod világossá válik.
  3. Növeli a teljes szervezeti struktúra felkészülését a piac állandó változásra.
  4. Az előreláthatatlan események számát lecsökkenti.
  5. A vállalkozás haladásával kapcsolatos konfliktusokat (vevőkezelés, konkurenciaharcok, piaci terjeszkedés okozta problémák) csökkenti,
  6. A kommunikációs tevékenységeket horizontálisan és vertikálisan is növeli,
  7. A vezetést arra készteti, hogy szisztematikusan, logikusan gondolkodjon előre,
  8. Jobban hasznosíthatóvá válnak az elérhető források,
  9. A beruházásoknak tervezhetőbb, jobb megtérülést eredményez.

 

A marketing általános funkciója, hogy szemléletet adjon, valamint, támogassa a vállalkozás stratégiájának végrehajtását. Ez utóbbit nevezzük marketing menedzsmentnek.

 

A marketing menedzsment folyamata az alábbi lépésekből áll össze:

 

 

A fentiek tudatos és folyamatos tervezést és ráhatást feltételeznek.

 

A marketing alap modellek a stratégiai tervezést szolgálják; segítenek a marketing mix kialakításában.

 

Sikeres tervezést kívánok!

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
Marketing hadviselési stratégiák
"Nem szabad gyakran ugyanazzal az ellenséggel harcolnod, mert kitanulja a taktikáidat." - Bonaparte Napoleon Arra gondoltam, hogy beszéljünk a marketing hadviselési stratégiákról (sokan sokféle változatát ismeri, jómagam ezt a csoportosítást részesítem előnyben)..
   2016-01-25    Vállalkozz!
Hogyan csináld? 5 marketing tipp, hogy előrébb lépj!
Hatalmas a verseny, mindenki igyekszik a legagresszívabban az emberek arcába tolni a reklámozni kívánt terméket, szolgáltatást, önmagát. Ebben a helyzetben hatalmas munka, de megkerülhetetlen, hogy te is jelen légy az őrületben, különben nem vesznek tudomást rólad, az ügyfelek nagy...
   2016-01-19    Vállalkozz!