Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Vérbeli vállalkozók 6 hatékony időgazdálkodási tippje

  •  Lifestyle
  • 2015-11-11 14:10:00
  • Gál Andrea
Igen, igen, van az a régi mondás: Az idő pénz!
Akár vállalkozó vagy, akár nem, valld be, sokszor rohansz magad után!
Sokszor mondod, hogy milyen kár, hogy egy nap csak 24 órából áll, különben mindent el tudnék végezni. És valószínűleg állandó problémád, hogy a munkádat megszakítja a telefoncsörgés, egy új e-mail érkezése, egy tárgyalás és még sorolhatnám..

 

Ha céltudatosan akarjuk elérni az eredményeinket, bizony, nemcsak elhatározni kell, hogy változtunk az időbeosztásunkon, hanem következetes lépésekre is el kell szánnunk magunkat.

 

Ha Rád jellemzőek az alábbiak:

 

  • Tudod, hogy az idő többet ér, mint a pénz,
  • Ha néha az asztal felett alszol el. Mert van, hogy a 8 óra alvás éppen 10-től délután 6-ig jön össze,
  • Dühít, hogy diákmunkával suli mellett több pénzed volt, mint most heti 40-60 óra munkával,
  • Amikor valaminek nekiállsz, addig le sem állsz, amíg nem vagy készen,
  • Amikor leülsz egy kávézóba, azt nézed, hol is van a legközelebbi konnektor,
  • Több időt töltesz az üzlettársaddal, mint a házastársaddal,

 

akkor bizony a  lentebbi ajánlások, módszerek Neked szólnak!

 

De ne csak papoljunk a módszerekről, lássuk, mely ötletek kézenfekvőnek tűnnek, na de biztos, hogy olyan egyszerű végrehajtani?

 

1, Akarat!

Tedd a szívedre a kezed és valld be hősiesen: ugye Te is elidőzöl a Facebook-on? Jó, jó, csak azzal nyugtatod magad, hogy csak öt perc, de tudjuk nagyon jól, hogy innen már csak egy hajszál választ el, hogy órákat szörfölgess más oldalakon is. Csak ide kattintok egyet, csak ezt a cikket olvasom el, és valljuk be őszintén, a munkánk, az bizony ÁLL! És hogy mivel nyugtatod magad? Este ígérem, behozom! Természetesen ez nem fog megtörténni!

 

És mi ennek az eredménye? Görgeted magad előtt a munkát, és egyszer csak összeomlasz, hogy már itt a határidő és még sehogy sem állsz! És IGEN! Most vegyél egy mély lélegzetet és óriási akarattal fogadd meg, hogy a látszólagos információ gyűjtését csak a munkaidő végeztével fogod csinálni!

 

2, Írd össze a másnapi teendőidet!

Lehet, hogy most legyintesz, hogy én tudom mi a feladatom, felesleges leírnom! De biztos, hogy a gyors információáramlás világába mindent megjegyzel? Nem szokott lenni olyan, hogy percekig gondolkozol, hogy mit is kellene csinálnom?

 

Javaslom jegyzetelést! És miért? Mert nagyon jó kiindulási pont a sikerhez, hogy ne legyenek a munkánkban elváratlan szállak! És a legjobb, ha a munkanapod végén összeírod a másnapi teendőidet, sőt, még jobb ha jegyzetfüzetet mindig  magadnál tartod, biztos, ami biztos…

 

3, Ne légy idegbeteg!

Tanuld meg érzelmeidet kontrolálni, mert attól, hogy felmegy benned a pumpa, nem fog megoldódni a feladat hamarabb. Vegyél egy mély levegőt, és szisztematikusan kezd a feladatod megoldani, vagy javaslom, hogy az adott feladatot delegáld hozzá értő munkatársadnak vagy alvállalkozódnak!

 

 

4, Telefonstop!

Hogy ez mit jelent? Állandó telefoncsörgés mellett Te is tudod, hogy nem lehet hatékonyan dolgozni. Javaslom, ha sok munkád van, a munkaidőd alatt 3X foglalkozz telefonálással. Munkaidőd elején, ebéd után, munkaidőd végén! Igen, ez azt is jelenti, hogy közbe ne nézegesd a telefonodat, ne küldözgess sms-t…. !

 

Hidd el, hatékonyabban fogsz dolgozni!

 

5, Tárgyalási napok!

Hogy ez mit takar? Oszd be a hetedet pénztermelő napokra illetve adminisztrációs napokra. Ez azt jelenti, hogy hetente 2 napot csak tárgyalásokra jársz, míg a hét többi 3 napján adminisztrációs kötelességeidet, ajánlatok kidolgozásával, stb. foglakozol.

 

6, Merj NEM-et mondani!

A legtöbbször magunknak köszönhetjük a munka feltornyosulását. Hogy miért? Mert nem merünk NEM-et mondani! Persze megcsináljuk ezt az 5 perces munkát, persze átugrok hozzád és közösen kitaláljuk…. Ugye ismerős?

 

Javaslom, hogy legyél következetes, és ha nem fér bele az idődbe valamilyen munka, mondj rá bártan nemet, mert a többi munkád minőségének a rovására megy.

 

Bízom, hogy hasznos volt a cikk és összefoglalva, a hatékonyságod érdekébe, fogadd meg az alábbiakat:

 

  • Akarat
  • Írd össze a másnapi teendőidet!
  • Ne légy ideges!
  • Telefonstop!
  • Legyen pénztermelő napod!
  • Merj NEM-et mondani!

 

Sok sikert!

 

Gál Andrea

Megosztás
10 dolog, amit a Szerelmespároknak azonnal abba kellene hagyniuk
A legtöbb pár bizonyos rossz szokásokat alakít ki, amik az idő múlásával megbosszulják magukat. Íme 10 dolog, amit minden párnak mielőbb abba kell hagynia, mielőtt azok kárt tesznek a kapcsolatukban!
   2015-11-15    Lifestyle
Akiktől soha ne kérj kölcsön: A barátok
Épp Richard Templar azon könyvét olvasom, amiben 100 olyan szabályt foglal össze, amit érdemes azoknak betartani, akik jobb életet és több pénzt szeretnének. Nem rossz könyv, viszont az egyik bejegyzés annyira jó, hogy úgy döntöttem, megosztom veletek a lényegét.
   2015-11-07    Lifestyle
11 inspiráló dolog, amit sikeres emberek csinálnak hétvégén!
Az alábbiakban 11 olyan dologról olvashatsz, amit sikeres emberek csinálnak hétvégén! (Dale Kurow executive coach és a Forbes nyomán)
   2015-11-06    Lifestyle