Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • Sikersztorik
  • 2015-03-17 07:10:00

Systemfarmer - Interjú

"Ha úgy érzed, hogy te mindenben jó vagy, akkor az, kevés lesz!"

 

Mutasd be röviden a vállalkozásodat! Mi adta a vállalkozásotok ötletét?

A Systemfarmer modern, hatékonyságnövelő irodai informatikai megoldásokat szállít és üzemeltet vállalkozások számára. Fő fókuszunk a felhő szolgáltatások megfelelő bevezetése és testreszabása. Kiemelten foglalkozunk a Microsoft Office 365, Azure és CRM rendszerek implementálásával. Egy-két díjat és elismerést is összegyűjtöttünk már az évek során.

Az egyetem mellett szerettünk volna dolgozni a barátokkal, mivel a BME Műszaki Informatika szakára jártunk, az IT terület adta magát. Kezdetben kisvállalkozások informatikai rendszereit üzemeltettük. Csúnya szóval rendszergazdáskodtunk. Egyébként ebből jött a Systemfarmer elnevezés is…

 

 

A cégetek által nyújtott szolgáltatások kiknek szólnak, kik vehetik igénybe?

Azok a vállalkozások, akik már felismerték, hogy egy megfelelően bevezetett és testreszabott informatikai rendszer nem egy folyamatos nyűg, hanem egy olyan eszköz a kezükben, amivel hatékonyabban tudnak dolgozni, netán versenyelőnyt is tudnak szerezni konkurenseikkel szemben. A Systemfarmer pedig ebben partner!

 

 

Melyiket emelnéd ki a szolgáltatásaitok közül és miért?

Az Office 365-t. A Microsoft cloud szolgáltatásával pillanatok alatt, elérhető áron egy nagyvállalati produktivitást kaphat a legkisebb vállalkozás is.

 

 

Kik az elsődleges célcsoportja a Systemfarmer-nek?

Ügyfeleink nagyrészt a 15 - 500 fővel rendelkező cégek közül kerülnek ki, de szállítottunk már megoldást multinak és kormányzati szereplőknek is. A Startup cégekkel is gyorsan megtaláljuk a közös nevezetőt, gyorsan, hatékonyan szeretnének dolgozni, akárcsak mi.

 

 

A hazai kkv mennyire nyitott az általatok nyújtott szolgáltatás iránt?

Azt kell, hogy mondjam, egyre inkább! Pár évvel ezelőtt nem ez volt a helyzet. A különböző felhőszolgáltatások iránti bizalom nagyon sokat javult az utóbbi időben, egyre kevesebb ilyen irányú félelem, kérdés van a cégekben. A szolgáltatásokkal járó előnyöket pedig nagyon gyorsan felismerik a vállalkozások! Az a tapasztalatunk, a cégek az első pár közös lépés után már pro-aktívan keresnek meg bennünket újabb és újabb modernizálandó területeikkel.

 

 

Milyen nehézségekbe ütköztél a kezdetekben?

Nem igazán voltak kapcsolataink, így önerőből kellet az ügyfeleinket megszerezni, gyakorlatilag szájhagyomány útján terjeszkedtünk. Ebben a csapatunk elhivatottsága sokat segített, most is sokat köszönhetünk nekik. Ez egyébként a mai napig így van, kiegészítve azzal, hogy most már tudatosan foglakozunk a marketinggel.

 

 

Mit tartasz kulcsfontosságúnak a vállalkozásod sikerében?

A Systemfarmer csapata és az Ügyfelek közötti kapcsolatot. Dedikált kapcsolattartót nyújtunk, így mindig egy ismerős arccal találkozhatnak, aki napi szinten képben van az adott IT rendszerrel.

 

 

Mi az az egy, amit javasolnál a fiatal vállalkozóknak?

Hiszek a specializált tudás fontosságában. Ha úgy érzed, hogy te mindenben jó vagy, akkor az, kevés lesz. (Mekk Elek se vitte sokra, bár szerepelt a tévében.) Ki kell választani egy adott (szűk) szakterületet, amit magas szinten kezdesz el művelni, és törekedj arra, hogy abban te legyél a legjobb az országban. Járj el a konferenciákra, legyél ott az internetes szcénákban, tudjon rólad a szakma! Ezek után sokkal könnyebben rád találnak az ügyfelekhez.J

 

 

Földesi László Ákos /CEO/

Systemfarmer Kft.