Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

A program lezárult, csatlakozásra már nincs lehetőség.

 

 

A programhoz kapcsolódó régiós aloldalaink, a megfelelő térképre kattintva közvetlenül is elérhetőek:

 

       

 

       

 

 

 

Európában egyedülálló módon, az Új Széchenyi Terv keretében  nyílt meg az a pályázati lehetőség a 18 és 35 év közötti ( 0-6 éves gyermek nevelése esetén 18 és 40 év közötti) fiatalok számára, melynek ’A’ komponensében 3500 jelentkező térítésmentesen vehet részt a támogató szervezetek által nyújtott vállalkozói képzéseken.

A sikersen teljesített képzés és az egységes szempontrendszer és módszertan alapján jóváhagyott üzleti terv birtokában a fiatalok a konstrukció ’B’ komponensében (TÁMOP-2.3.6.B.) maximum 3 millió, társas vállalkozás esetén legfeljebb 6 millió Forint támogatásra pályázhattak, kizárólag Magyarország 6 konvergencia régiójában (Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Dél-Alföld, Észak-Alföld, Észak-Magyarország).

A közel 5 milliárd Forintos keretösszegből 1500 induló vállalkozás támogatása várható, akik további fél év mentorálást vehetnek igénybe a dinamikus fejlődés érdekében.

FIVOSZ által vezetett konzorcium az Észak-Magyarország, Észak-Alföld, a Dél-Dunántúl és a Nyugat-Dunántúl régiókban, nyerte el a megvalósítás lehetőségét, így létrehozva a Vállalkozz Itthon! programot.

A program "A" komponenséhez való csatlakozásra 2013. október 31-ig volt lehetőség. 

 

A program elsősorban azokat a fiatalokat célozza meg, akik vállalkozásuk indításához ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek. Továbbá jövőbeni vállalkozásukat a támogatott konvergencia régiók egyikében képzelik el.

A jelentkezők kiválasztása során arra törekedtünk, hogy kiválasszuk a jelentkezők közül azokat, akik képességeik, kompetenciáik alapján alkalmasak a vállalkozói képzés elvégzésére, és tanácsadóink, mentoraink segítségével esélyesek arra, hogy sikeres vállalkozókká váljanak.

Kiválasztási eljárásrendünk kialakítása során elsődleges szempontként az átláthatóság biztosítására törekedtünk, ezért az elbírálás folyamán kizártunk minden szubjektív tényezőt.

 

Képzés

A vállalkozásfejlesztési program első állomása egy 100 órás vállalkozói képzés, melynek keretében különböző vállalkozói ismereteket, kompetenciákat szerezhetnek meg a résztvevők. A kurzusok kétféle intenzitással kerültek megrendezésre, a régiókhoz tartozó megyeszékhelyeken.

A képzéseinken  2157 fő vett részt, ami régiókra bontva a következőképpen alakult:

  • Dél-Dunántúl: 425 fő
  • Észak-Alföld: 727 fő
  • Észak-Magyarország: 568 fő
  • Nyugat-Dunántúl: 437 fő

 

A program keretében szervezett képzés ideje alatt üzleti terv tanácsadással segítettük hozzá a résztvevőket egy életképes és átgondolt üzleti terv kialakításához, annak érdekében, hogy vállalkozásuk céljait, működését minél reálisabban megtervezhessék.

Az üzleti tervek értékelését követően, a sikeres elbírálásban részesültek megalapíthatták vállalkozásukat és benyújthatták pályázatukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Főosztályok Titkárságához.

 

A Vállalkozz Itthon! projekt segítségével eddig mintegy 1200 vállalkozás alakult meg országszerte.

 

További információk, és részletek megtalálhatóak régiós aloldalainkon, amelyek a megfelelő térképre kattintva közvetlenül is elérhetőek: