Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

10 tipp, hogy mire kell figyelnem még a vállalkozás alapítása előtt!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-10-29 11:10:00
  • Gál Andrea
Tegnap már írtam Nektek a vállalkozásalapítás előtti fő kérdések tisztázásáról, azonban még néhány „apróságot” érdemes átgondolni, hogy a vállalkozásunk alapítása és elindítása után már CSAK AZ ÁRBEVÉTEL GENERÁLÁSÁVAL kelljen foglalkoznunk!

 

Rossz hírt mondok! Sajnos, ezek nem olyan izgalmas dolgok, mint egy értékesítési kampány elindítása, de most kell a vállalkozásod sikerét megalapoznod!

 

Ahhoz, hogy kizárólag a vágyad megvalósulásáért dolgozz, fontos, hogy minden bizonytalanságot okozó faktort a lehető legkisebb eshetőségre csökkentsd azáltal, hogy most időt szánsz a vállalkozásodhoz kapcsolódó kulcstényezők átgondolására.

 

Amiről eddig még nem beszéltünk, de érdemes rá válaszokat adnod, azok az alábbiak:

 

  • Tájékozódás különböző pénzintézeteknél a bankszámlanyitás feltételeiről, számlavezetési díjakról, bankjegy-automaták számáról stb…
  • Könyvelő, számviteli szakember keresése, később megbízási szerződés megkötése a könyvelési teendőkre.
  • A tevékenység végzésére helyet is kell keresni, mely lehet saját tulajdonú ingatlan, vagy bérlemény is.
  • Csak a székhelyén működik majd, vagy lesz telephelye is a vállalkozásomnak?
  • Szakhatósági engedélyek (tűzoltóság, Ántsz, környezetvédelmi hatóság, stb.) beszerzésére. (persze csak ha a tevékenység jellege megköveteli)
  • Jogi szakember felkeresése a cégiratok megszerkesztésére és az elektronikus cégeljárás lebonyolítására (a cégeljárás jogi képviselethez kötött)
  • Vállalkozásomat főállásban vagy mellékállásban fogom végezni?
  • Mely tevékenységi körökre kell kiváltanom a vállalkozást? (minden legyen benne, ami kell, de semmi olyan, amihez nincs meg a megfelelő képzettségünk) a tevékenységekhez a TEÁOR számokat a http://ksh.hu oldalon lehet kikeresni
  • Ha kell működési engedély a tevékenységhez, akkor mindenképpen át kell gondolni, hogy rendelkezünk-e a megfelelő képzettséggel, vagy keresnie kell valakit, aki rendelkezik azzal, és meg kell állapodni vele az együttműködésről (munkaviszony, megbízási jogviszony stb.
  • Kérek-e vállalkozói igazolványt vagy nem? Egyáltalán nincs szükség már rá, hiszen az elektronikusan megküldött igazolás birtokában már megkezdhető a tevékenység, és később sem lesz erre szükség.

 

Jövő héten a fentiekről bővebben is írok!

 

Sok sikert, és ha kérdésed van, keress minket!

 

agal@vallalkozzitthon.hu

Szerző: Gál Andrea


 

Megosztás
Szinte minden az egyéni vállalkozásról 5 pontban!
Múlt hét keddi cikkemben a vállalkozás előtti optimális vállalkozási forma kiválasztásához adtam tippeket, hogy miket kell eldöntened. Azt gondolom, ezzel sokat segítettem Neked, de biztos, hogy tisztában vagy az egyes vállalkozási formák előnyeivel, hátrányaival, jellemzőivel, sőt,...
   2015-11-02    Vállalkozz!
A vállalkozói sikertörténeted 10 kulcsa
Nagyon sokat gondolkodtam, hogyan fogalmazzam meg azt a 10 alapkészséget, eszközt, ami sikerre viszi a vállalkozásodat. Zseniálisabbnál-zseniálisabb cikkek jelennek meg arról, hogyan legyél Te a holnap Mark Elliot Zuckerberg-e, és mivel ezen cikkeket én nem tudom felülmúlni, így összeszedtem...
   2015-10-28    Vállalkozz!
Jó tanácsok kezdőknek!
Fiatal vállalkozóknak korlátozott erőforrásból és tudással céget alapítani mindig különösen félelmetes és veszélyes mutatvány.
   2015-04-16    Vállalkozz!