Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Jó tanácsok kezdőknek!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-04-16 08:55:00
Fiatal vállalkozóknak korlátozott erőforrásból és tudással céget alapítani mindig különösen félelmetes és veszélyes mutatvány.

 

Beleugrani életed első vállalkozásába ígéretesnek és csábítónak tűnik, azonban hatalmas kitartás és néhány jó tanács szükséges céljaid eléréséhez. Az előbbit te biztosítod, az utóbbit mi adjuk hozzá…

Az első és legfontosabb akadály, amit mindenkinek meg kell tanulnia, az a kockázat elfogadása és vállalása. Az „üzleti veszély” vállalása az egyik legfontosabb képesség, ha egy új vállalkozást alapítasz, legyen ez finanszírozási kérdés vagy éppen karrierválasztás. Mikor vágnál bele ebbe, ha nem a korai húszas éveidben?!

 

Csinálj valami „őrültséget”, és fejest ugorva az ismeretlenbe kezdj bele a cégalapításba! Ha végül nem jön össze, akkor sem történik semmi végzetes, sőt az így szerzett tapasztalat a későbbiekben felbecsülhetetlen lesz. Csak egyszer vagy fiatal, de az elszalasztott lehetőség végig kíséri az életedet. Ne legyenek, „mi lett volna, ha…” gondolataid öregségedre!

 

Ahhoz, hogy sikerre vidd a terveidet, szükséges a folyamatos innováció és a kreativitás. A furcsa ötletek nem feltétlenül rosszak, legyél bátor és használd fel őket! Más perspektívából kell látnod a dolgokat, mint az átlag, ne félj azoktól „kárálóktól”, akik le akarnak beszélni! Nem egy és nem kettő vállalkozás lett sikeres annak ellenére, hogy kezdetben csak döbbenten pislogtak a többiek, hogy mégis mi a fenét akar azzal az ötlettel… Miért ne lehetne a tied a következő ilyen történet?

 

Sok fiatal kihasználatlanul hagyja azt a kapcsolati tőkét, amelynek már birtokában van. Családtagok, barátok, osztály- és évfolyamtársak tömegével rendelkeznek, mégsem csinálnak velük semmit… Te ne tedd ezt, ellenkezőleg, használd ki azt, amid van, és ne habozz megkeresni azokat az embereket, akik a segítségedre lehetnek!

És ne félj segítséget kérni sem ezektől az emberektől akkor, amikor szükséged van rá. Sokan túlságosan is nagy „egoval” és önbecsüléssel rendelkeznek ahhoz, hogy ezt megtegyék, mivel ezt a gyengeség jeleként definiálják. De ez nem így van, sőt! Ezek a tulajdonságok bár feltétlenül szükségesek egy vállalkozónak, azonban ha belegondolsz, akkor rájössz, hogy segítséget kérni sokkal inkább az erő jele, mintsem az erőtlenségé. Egy segítő kéz pedig az életedet is megmentheti. Mi a fontosabb? Önbecsülésed látszólagos sebesülése, vagy az álmaid?

 

Ugyanilyen fontos az is, hogy tanulj a hibáidból, mert hibázni fogsz, reméljük ezt tudod. De éppen ezek azok, amelyekből a legtöbbet tanulhatsz magadról és a stratégiádról, ezért használd ki ezeket a lehetőségeket és ahelyett, hogy azon sápítoznál, hogy miért is rontottál, inkább azon gondolkodj, hogy következő alkalomkor mit tudsz majd másképp csinálni.

 

Egy „átlag” embernek nincsenek magas elvárásai önmagával szemben, márpedig enélkül nem megy… Ha teljes életet akarsz élni úgy, hogy közben ne legyenek anyagi gondjaid, akkor mindig legyél maximalista! Már a kezdetek kezdetétől követelj meg minél többet magadtól, és következetesen tartsd is magad ezekhez, mert csak így lehetsz sikeres. Képzeld el magad a vállalkozások cézáraként, hiszen ez a cél fog életben tartani a későbbiekben.

És végül, de nem utolsósorban, élj, lélegezz, aludj együtt a vállalkozásoddal! Felejtsd el a munka-magánélet egyensúlyát, ez a vállalkozások világában nem létezik. Ha sikereket akarsz elérni, akkor 100%-ot kell beletenned, mert soha ne felejtsd, csak annyit kapsz vissza az élettől, amennyit belefektetsz!

 

Ez a világ nem a gyengék világa, itt kőkemény harcra kell készülnöd!

 

Megosztás
Tömören és velősen a Bt. tudnivalókról 7 pontocskában!
Tegnapi napon az egyéni vállalkozás alaptéziseivel ismerkedtél meg, ma a Bt-hez kapcsolódóan kapsz egy kis „tudásputtonyt” a helyes vállalkozási forma kiválasztásához kapcsolódóan.
   2015-11-03    Vállalkozz!
10 tipp, hogy mire kell figyelnem még a vállalkozás alapítása előtt!
Tegnap már írtam Nektek a vállalkozásalapítás előtti fő kérdések tisztázásáról, azonban még néhány „apróságot” érdemes átgondolni, hogy a vállalkozásunk alapítása és elindítása után már CSAK AZ ÁRBEVÉTEL GENERÁLÁSÁVAL kelljen foglalkoznunk!
   2015-10-29    Vállalkozz!
Nulláról igazi vállalkozó: Így érheted el
Vállalkozónak lenni sokkal több annál, minthogy van egy ötleted aztán alapítasz rá egy céget, vagy éppen igényelsz egy egyéni vállalkozói igazolványt és majd lesz, ahogy lesz.
   2015-07-16    Vállalkozz!