Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A vállalkozói sikertörténeted 10 kulcsa

  •  Vállalkozz!
  • 2015-10-28 08:50:00
  • Gál Andrea
Nagyon sokat gondolkodtam, hogyan fogalmazzam meg azt a 10 alapkészséget, eszközt, ami sikerre viszi a vállalkozásodat.
Zseniálisabbnál-zseniálisabb cikkek jelennek meg arról, hogyan legyél Te a holnap Mark Elliot Zuckerberg-e, és mivel ezen cikkeket én nem tudom felülmúlni, így összeszedtem az elmúlt 3 év azon tapasztalatát, amely során láttam, hogy egy-egy kezdő vállalkozó miért tudott a többiek közül kitűnni, melyek voltak azok az X faktor tényezők, amelyek megkülönböztették őket a versenytársaiktól.

 

Higgyetek Nekem, több mint 8000 társatokkal találkoztam :-)

 

De melyek ezek az X faktor tényezők? Íme:

 

1, Ambíció

A legfontosabb az elhatározás. Tűzz ki célokat és ne félj elérni őket, válassz egy utat és indulj el rajta! Ha pedig megvalósítottad az álmaid, akkor álmodj újakat!

 

2, Ötlet

Erre sajnos tényleg nincs tuti recept. Gondolkodj el, hogy mivel foglalkoznál szívesen, mire lehet igény a piacon, mi az, amire még más nem gondolt, vagy amit sokkal jobban csinálnál. Abban viszont már a Vállalkozz Itthon és a FIVOSZ is segít, hogy az ötletedből egy olyan piacképes üzleti terv szülessen, mely alapvetően megalapozza a vállalkozásod életét és sikerességét.

 

3, Tudás

Hiába akarod, tudnod is kell! A vállalkozásvezetés egy szakma, amelybe bele lehet tanulni. Hogy mit tanácsolunk? Olvass sokat ( pl. vallalkozzitthon.hu oldaltJ), járj tréningekre, képzésekre, tanulj a már sikeres vállalkozóktól ( pl. FIVOSZ rendezvények) és IGEN, Tanulj mások hibáiból! – Hangozzon ez bármennyire is közhelyesnek.

 

4, Tapasztalat

A tapasztalat a legnagyobb kincs, amit csak hosszú évek alatt tudsz megszerezni, mert sajnos ez az, amit Master Card-dal nem lehet megvenniL

 

Járj nyitott szemmel és tanulj minden döntésedből!

 

5, Kitartás

Ha nehézségekkel találkozol, ne gondold meg magad és főleg ne torpanj meg! Az akadályokat tekintsd kihívásoknak és minden egyes megoldást egy-egy győzelemnek!

 

6, Tőke

Az induláshoz mindenképpen szükség van anyagi befektetésre, például eszközökre, könyvelőre, bérekre és egyéb költségekre. Ezért fontos, hogy tájékozódj a vállalkozás alapítása előtt pl. a Vállalkozz Itthontól, hogy egyáltalán milyen vállalkozási formát érdemes választanod. Hidd el, a kezdeti helyes döntéssel is jelentős költségektől szabadulsz meg!

 

7, Kapcsolatok

Partnerekre, beszállítókra, alvállalkozókra neked is szükséged lesz. Együtt mindig könnyebb! Gyere, és látogass el a FIVOSZ rendezvényeire!

 

8, Nyitottság

Mindig legyél nyitott a vállalkozásoddal új piacok, új együttműködések, új marketing megoldások vagy új üzleti lehetőségek felé!

 

9, Döntés

Vállalkozóként kulcsfontosságú a magabiztosság, hiszen sokszor fogsz meghatározó döntéshelyzetbe kerülni.

 

10, Magatartás
Cégvezetőként az egyik legfőbb erény az emberség és a korrekt üzleti magatartás.

 

Bízom, hogy hasznos volt a fenti lista és a többi azért már rajtad múlik!

 

Írta: Gál Andrea

Megosztás
10 tipp, hogy mire kell figyelnem még a vállalkozás alapítása előtt!
Tegnap már írtam Nektek a vállalkozásalapítás előtti fő kérdések tisztázásáról, azonban még néhány „apróságot” érdemes átgondolni, hogy a vállalkozásunk alapítása és elindítása után már CSAK AZ ÁRBEVÉTEL GENERÁLÁSÁVAL kelljen foglalkoznunk!
   2015-10-29    Vállalkozz!
Az okos startup mások hibáiból tanul 2. rész
"Az okos startup mások hibáiból tanul" első részéből kiderült, hogy mennyire fontos a rugalmasság, az összhang az alapítók között, az időzítés, valamint az, hogy a termék valós problémákat oldjon meg és az a piac igényeit tükrözze.
   2015-09-29    Vállalkozz!
A sikeres kisvállalkozások így cselekszenek
Hogyan lehetünk sikeres kisvállalkozók? Hogyan őrizhetjük meg a fejlődés dinamikáját és hogyan kerülhetjük el a lefelé szálló ágakat? Mit tartogat a hosszú távú jövő és hogyan biztosíthatjuk a megélhetést akár a gyermekeinknek is? Hogyan motiválhatjuk a cég alkalmazottait...
   2015-08-24    Aktuális
Hat betartható tipp, hogy a céged túlélje az első három évét!
Magyarországon az induló vállalkozások 60 százaléka három éven belül megszűnik. A kudarc okai sokfélék, de a végleges bukás megelőzhető. Ha a céged még nem dőlt össze (remélem nem), akkor előzd meg az alábbi a tipikus hibákat, hogy vállalkozásod túlélje a kritikus első három...
   2015-06-24    Vállalkozz!