Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

3 milliós piac, akikre szinte senki nem figyel

  •  Webes varázslatok
  • 2015-07-22 19:30:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A hazai, idősebb korosztályba tartozók internetezési szokásaiban még számos lehetőség rejlik, pusztán arra kell rávenni őket, hogy napi rendszerességgel használják az internetet.

 

2011-ben volt az utolsó népszámlálás, mely adatokból azt derül ki, hogy a magyar lakosság közel egyharmada 55 év feletti.

Ez pedig azt jelenti, hogy az internetezés fejlődésének üteméhez képest ez a korcsoport egyfajta kirekesztődés folyamatában leledzik.

Ugyanis amikor még aktívan használták volna az internetet, nem volt annyira kiépült számítógépes hálózat, most pedig amikor már szinte minden eszközön el lehet érni az internetet, nem használják ki a lehetőségeket.

3 millióan várnak talán éppen Rád!

A jelenlegi fiatalabb korosztály tagjai vagy beleszülettek a technikai és technológiai forradalomba, vagy könnyebben megtanulhatják kezelését, de az 55 évesek, és az e felettiek már nehezebb alkalmazkodnak a tendenciákhoz.

Az ismeretlentől való félelem szintén visszatartó erő, pedig az internet használata az idősebb korosztály számára is tartogat lehetőségeket.

Nem csak számukra, hanem hozzájuk kapcsolódva a digitális piac számára is komoly lehetőségek rejlenek még, hiszen a lakosságból három millióan tartoznak ebbe a korosztályba.

Ehhez kapcsolódóan a NOK is (Nemzeti Olvasottság Kutatás) is felméréseket végzett, melyekből az derül ki, hogy 2013. április elejétől június végéig terjedő időszakban az idősebb korosztályból csak egy negyede használta az internetet.

Használd ki a piaci rést!

Facebook

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Céges generációváltás: a magyar családok összetartása példaértékű
A magyar családi vállalkozások tekintetében a vezető személyek átlag életkorában közeleg a nagy generációváltás hulláma.
   2015-07-22    Vállalkozz!
25 dolog, amit pénzért nem lehet megvenni és 25 dolog, amit igen
Nagyon sok vélemény kering a pénzről. Valaki átkozza, valaki dicséri, valaki sokat foglalkozik vele, valaki meg nem. Jöjjön egy érdekes lista, ami elgondolkodtat, meglep, "ahára" és "na neeemmre" késztet...
   2015-07-17    Lifestyle
5 céges tipp, hogy pluszkiadások nélkül is növekedhess
A korlátozott anyagi lehetőségek világában a piacon való helyzetünk megtartásához, és a növekedéshez nagy adag hatékonyságra és kreativitásra van szükség. Kevés anyagi tőkével szeretnéd növelni a vállalkozásod? Lehetséges, ha megfogadod a következő tanácsokat.
   2015-06-22    Pénzügyek