Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

35 sikertipp európai vállalkozóktól Neked!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-12-04 18:50:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A minap belefutottam az interneten egy 2009-es, vagyis nem éppen mai pdf-be az Első Európai KKV Hét-ről. Bár a pdf nem mai, mégis tele van olyan elvekkel, és örök igazságokkal, amiket érdemes áttekinteni és megfogadnia mindenkinek.

 

35 vállalkozóval készült riport számtalan országból többek közt: Lettországból, Litvániából, Portugáliából, Írországból, Németországból, Szlovéniából, Olaszországból, Máltáról, Romániából, Dániából, Svédországból, Szlovákiából, Belgiumból, és persze kis hazánkból is.

 

Jó olvasgatást!

 

35 sikertipp európai vállalkozóktól Neked!

 

  1. A vállalkozás puszta gondolata is már egy nagyon fontos lépés az üzleti világ felé.
  2. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, kövesd a saját elképzeléseidet és normáidat, fogalmazd meg a saját elvárásaidat, és higgy a sikerben!
  3. Tudnod kell, hogy mit akarsz, és mindent meg kell tenned, ami csak a céljaid eléréséhez szükséges.
  4. Fel kell mérni a versenytársakat, egyedi stratégiát és arculatot kell kialakítani, és mindig elegendő készpénzzel kell rendelkezni! Mindig kéznél kell tartani egy „oxigénpalackot” (cash flow), és ellenőrizni kell, hogy elég-e a tartalék!
  5. Tekintsd a munkádat hobbinak és hivatásnak, akkor biztosan jól fogod csinálni!
  6. Nem szabad félni azoktól, akik nagyobbak és erősebbek nálad. Inkább jó magasra kell tenni a mércét, és bízni kell abban, hogy sikerül elérni a célkitűzéseinket. Igazi akadályok csak a saját tudatunkban léteznek, ha kellő önbizalommal rendelkezünk, az akadályokból előbb-utóbb megoldások születnek.
  7. Pénzügyekben légy mindig óvatos, és akkor talpon maradhatsz. Azért vállalj kockázatot is, hogy növekedhess!
  8. Vágj bele! De ne feledd, hogy kellő szenvedély és elszántság kell ahhoz, hogy sikerüljön.
  9. Légy őszinte magaddal, és fogadd el mások tanácsait!
  10. Hinni kell a saját vállalkozásodban, néha kockázatot is kell vállalnod, és merésznek kell lenned.
  11. Soha ne ijedj meg a saját elképzeléseidtől és álmaidtól!
  12. Ne félj belevágni, és hagyatkozz a megérzéseidre, de csak akkor, ha megbízható tudással és kiváló képességekkel rendelkezel – ellenkező esetben naivitás volna céget alapítanod. Ne add fel az első akadálynál – a kihívásokkal emelt fővel kell szembenézni, és tanulási lehetőségnek kell őket tekinteni.
  13. Világos üzleti modellt kell felállítani, körültekintő költségtervezéssel.
  14. Igyekezz olyan üzleti tevékenységbe fogni, ami fenntartható. Ehhez három fő szempontot kell figyelembe venned: a szociális, a környezeti és a gazdasági aspektust, más szóval az embereket, a bolygónkat és az üzleti hasznot. Mindenképpen olyan dolgot válasszunk, amit élvezünk csinálni, és olyan emberekkel vegyük körül magukat, akik más-más dolgokban tűnnek ki. Örömmel végezzük a dolgukat, és legyünk bátrak!
  15. Nem elég csak akarni valamit, meg is kell tudni valósítani. A vállalkozói lét rengeteg munkával jár, és sok odaadást, erőfeszítést és elszántságot kíván.
  16. Dolgozz kitartóan! Légy őszinte önmagadhoz és a környezetedhez, teljes odaadással végezd a munkádat, és legyél tisztában azzal, hogy a siker érdekében milyen áldozatokat KELL hoznod, még a magánéletedben is! Vágj bele és küzdj kitartóan!
  17. Hinni kell az elképzelésedben. Csak hinned kell benne, és megvalósul. Persze kitartóan és keményen kell dolgozni, és nem szabad elfelejteni, hogy „csak a döglött lazac úszik az árral”.
  18. A legfontosabb, hogy legyen az embernek egy elképzelése, legyenek céljai, és ezekhez kellően pozitív gondolkodás párosuljon.
  19. Aki bátran belevág, félig meg is nyerte a csatát.
  20. Vágj bele! De a) legyél abszolút lelkes az üzleti terv és a partnereid iránt, és b) készülj fel arra, hogy lesznek nehéz napok és kihívást jelentő helyzetek, amelyek a végsőkig próbára fognak tenni. Az utadon rengeteg dolgot meg kell tanulnod, még akkor is, ha a végén kudarc vár rád. De azért vágj bele!
  21. Gondolkodj határozottan, vedd számba a pro és kontra érveket, azután vesd bele magad a dologba! A vállalkozás egy fantasztikus élettapasztalat, amely rengeteg pozitív energiát ad.
  22. Csak csinálni kell. Akaraterővel és bátorsággal hihetetlen nehézségeket is le lehet küzdeni, de nem szabad elfelejteni, hogy a kudarccal nincs vége semminek, és túl kell élni a nehéz időket.
  23. Le kell győzni a bukástól való félelmet; ha az egyik projekted elbukik, majd a következő sikerül.
  24. Mindig higgy magadban! Ne fecséreld az energiádat azokra, akik azt fejtegetik, miért nem sikerülhet – de azért maradj két lábban a földön.
  25. Legyen benned alázat, teremts egyértelmű üzleti értéket az ügyfeleid számára, gyűjtsd magad köré a megfelelő embereket, akikkel jól érzed magad, tervezz hosszú távra, törődj az ügyfeleiddel, soha ne add fel, szárnyald túl az ügyfeleid elvárásait, bízz azokban, akik megérdemlik, hozz döntéseket!
  26. Legyél türelmes, és számolj a következményekkel a munkád során. Bánj méltó módon az emberekkel, és legyen minden tevékenységed átlátható! Kudarc esetén ne add fel, ne ess bele az önelégültség csapdájába, fektess a fejlesztésbe és tarts számon minden fillért!
  27. Álmodj nagyot, dolgozz keményen és legyél méltányos!
  28. Ne ijedj meg egy kis ellenállástól! Ne feledd: a siker papírsárkánya általában a hányattatások szelével szemben emelkedik a magasba, nem pedig annak a hátán.
  29. Csak olyasmit csinálj, amit szeretsz, és ami kielégíti a legbensőbb énedet! Csak abból meríthetsz erőt a problémák leküzdéséhez, hogy hiszel abban, amit csinálsz!
  30. Csak reálisnak kell lenned, és teljesíthető célokat kell kitűznöd. És persze keményen kell dolgoznod!
  31. A legfontosabb, hogy szeresd a munkádat és azt is, amire készülsz. Fontos, hogy legyenek céljaid, de hajlandónak kell lenned keményen meg is dolgozni a teljesülésükért. Nézz előre és higgy a sikerben, bármilyen negatív körülmény is merül fel. Ez a hit már fél siker.
  32. Az első és legfontosabb dolog, hogy döntsd el, pontosan mit is fogsz csinálni, és meddig akarsz eljutni! Ha ez a két dolog nem világos a számodra, akkor jobb, ha bele sem kezdesz!
  33. Legyen világos elképzelésed a cégedről, egyszerű termékekkel és működési mechanizmusokkal. A stabil növekedés is fontos, ezenkívül, a megfelelő embereket kell felfogadnod, és meg kell osztanod velük a felelősséget!
  34. Higgy magadban és abban, hogy lelkesedéssel és kitartással igenis „képes vagy rá”.
  35. A kezdéshez nincs szükséged üzleti tervekre, de minden erőddel azon kell lenned, hogy az elképzelésedet megvalósítsd.
Megosztás
Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is
Itt van a nyakunkon a karácsony, eszeveszett költekezésbe fogun,k és ezzel együtt át nem gondolt kiadásokba verjük magunkat. Sajnos azonban, az ünnepek után is bekopogtat ajtónkon a szürke hétköznap és…..
   2015-12-09    Tippek
Jegyezd meg, a BUKÁS, csak átmeneti állapot! 5 tanmese a sikerhez!
Ritkán jönnek össze a dolgok elsőre, ezt valamennyien tudjuk, tapasztaljuk.De nyilván a kitartásnak megvan az eredménye, ez is bizonyított tény. És IGEN, a kitartás az, ami megkülönböztet minket a többiektől! Ugyanis a siker nincs ingyen!
   2015-11-12    Tippek
Nem játék - Pókerleckék vállalkozóknak /I./
Mire tanít a póker? Hogyan olvass a partnereid fejében? A világ egyik legjobb pókerese David Daneshgar, aki nem mellesleg sikeres vállalkozó, elmondja.
   2015-05-07    Vállalkozz!