Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

4 jel, amit ha magán visel valaki, méltó a követésedre

  •  Lifestyle
  • 2016-01-08 17:30:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Mi alapján választasz példaképet? Kit követsz az életben? Martin Luther King, Nelson Mandela, Cesar Chavez … mind olyan híres emberek, akik okkal harcoltak, küzdöttek az igazságtalanság és az elnyomás ellen, védték a gyengéket, és végül megváltoztatták a történelem menetét.

 

A kérdésem ez: “Kit adnál hozzá a fenti listához? Ki változtatta meg az életedet? Ki inspirál, hogy harcolj olyan dolgokért, melyekért érdemes küzdeni?”

Becsület, bátorság, nemes jellem… itt van 4 jel, amit ha magán visel valaki, akkor méltó a követésedre

 

1. Jó hírneve van a közösségben

Héberül a “vén” szó jelentése annyit tesz, hogy “valaki a legidősebbek közül, akinek jó hírneve van“, vagy “ő a legrégebbi jó név”. Bölcs döntésekkel, tiszta múlttal rendelkezik, amelyben a másokkal való törődésnek kiemelt szerep jut. Ahhoz, hogy valakinek jó neve legyen, a közösség megköveteli tőle, hogy ténylegesen törődjön a többiekkel, a várossal, és végső soron az egész világ sorsát is viselje szívén.

 

Ugyanígy a párjánál is fontos, hogy követésre méltó legyen, ne pedig egy nárcisztikus alkat, aki mindig beszél magáról. Reflektál a közösség történéseire és kizárólag a jó dolgokon tevékenykedik.

 

2. Állja a szavát

Azt teszi, amit mond, és azt mondja, amit tesz. Más szóval, amikor azt mondja, hogy meg fog mutatni valamit, akkor meg is mutatja. Az ígéreteire lehet számítani, nem tesz üres kötelezettségvállalást, vagy hamis állításokat. Érdemes arra, hogy a közösség kövesse. Amikor felbukkan valahol, akkor az egyben azt is jelenti, hogy most is másokkal törődik éppen.

 

3. Oroszlánszíve van

Számára a “bátorság” szó jelentéssel bír, és van is belőle neki bőven. Ez nem azt jelenti, hogy emberfeletti képességei vannak, vagy soha nem érez félelmet. (Hogyan is lehetne a Földön élni félelem nélkül? Mi jelentene egészséges féket, ha soha, semmikor nem érzenénk félelmet?) De annak ellenére, hogy néha fél, ezt követi: ”Légy bátor és erős”, miközben ismeretlen, veszélyes helyzetekben állja meg a helyét.

 

A félelem, vagy mások ítélkezése sem állítja le. Az aggodalmai nem szegik kedvét, és nem borítják fel a terveit. Képes meghódítani a világot. Miközben ezt teszi megmutatja, hogy szereti az embereket, és méltó mások vezetésére.

 

4. Az alázat jegyeit magán viseli

Azt az ember, aki érdemes a követésre, nem fizikai harcok büszke hegei borítják, hanem az alázat jegyei -  olyan értelemben, hogy ő nem más, mint egy egyszerű ember. Tudja, hogy ő is por és hamu. Annak fényében él, hogy a földi élet átmeneti, törékeny, és értékes.

 

Egy követésre érdemes ember gyorsan beismeri a hibáit is. Felismeri, amikor a másokkal való kapcsolata sérelmet szenved, csorbul. Ő is sebezhető, valódi ember. Nem hiszi, hogy jobb, mint mások. Egy követésre érdemes ember tudja, hogy mindent, amije van, egyszer majd le kell tennie. Emiatt alázatos a büszkeség helyett.

 

Ha ismersz ilyen, követésre érdemes embert, ne habozz megírni…

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
31 kérdés
A mondás szerint “a bölcs egy buta kérdésből többet tanul, mint a bolond egy bölcs válaszból”. Ki merné azt állítani, hogy létezik objektív, és tökéletes válasz minden egyes kérdésre?
   2015-12-29    Lifestyle
A pozitív gondolkodás 12 pontja
Ha pozitívan gondolkodsz, boldoggá válsz! Azért válsz boldoggá, mert úgy tekintesz majd magadra, mint egy igazi csodára. A boldogságot mágnesként rántja magához a ++pozitív++ gondolkodás. Ha valamire koncentrálsz, azt elkezded vonzani magadhoz. Ha a gondolataid rosszak, akkor az életed...
   2015-12-23    Lifestyle
9 hatékony tipp a stressz ellen
A vállalkozók és a sikerorientált munkavállalók hétköznapjainak része a stressz. Amikor bizonyos hőfokon égünk a munkában, egy kellemes dinamizmust érzünk, ám amikor a nehézségekkel szemben kilátástalanság lesz úrrá rajtunk, a kellemes dinamizmus valami egészen másba csap át....
   2015-12-22    Lifestyle