Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5 tény, amit mérlegelj vállalkozás indítása előtt

  •  Vállalkozz!
  • 2016-01-22 19:10:00
  • Gál Andrea
Ugye Te is szeretnéd kimondani a bűvös mondatot: “Beindítottam a saját cégemet!”?
Azonban, ezt a mondatot és kijelentést a valóságban számos dolog előzi meg, de most nem a vállalkozás indításához kapcsolódó bürokratikus útról vagy az adózási módok választásáról beszélnék/írnék.

 

Lehet, hogy sallangnak tűnik, de ahhoz, hogy valóban SIKERES vállalkozóvá váljál, BÜSZKE legyél a tevékenységedre és valóban hosszú távon is működő vállalkozásod legyen, az alapokat nagyon át kell gondolnod! És hogy melyek ezek?

 

1. Szerelmes vagy az üzleti ötletedbe, de biztos, hogy életképes?

Lerángott csont, de valóban mérd fel üzleti ötleted piacképességét! Nézd meg, hogy van-e rá igény, milyen igényeket tudsz vele kielégíteni a piacon. Tisztázd magadban, ki a célcsoportod, kik a fizetőképes vásárlóid…….

 

2. Ne inogj meg!

Ha az első pont kipipálva, és valóban reálisnak látod a vállalkozásod piacképességét ne hagyd, hogy a környezeted elbizonytalanítson! Biztos ismerős a mondat: „ÁÁÁ, ezt Te egyedül nem tudod megcsinálni!” vagy „Szerintem jobb neked a kiszámítható alkalmazotti fizetésed”, esetleg „Ha vállalkozó leszel bizonytalan a bevételed és különben is sok adót kell fizetned”!

 

Ha hiszel magadban, legyél eltántoríthatatlan a célodtól, hidd el, ez fogja a sikeredet jelenteni. A sikerhez vezető út során lesznek olyan ismerősök, akik lekopnak mellőled, de ne aggódj, lesznek új ismerőseid, akik biztatni fognak Téged az utadon, mivel maguk is ezen az úton haladnak.

 

3. Van mentorod?

Számos kutatás igazolja, hogy azon vállalkozások élettartama, illetve a nyereségessége jóval magasabb, akiknek van mentoruk. A mentor tölti be a vállalkozásod iránytű szerepét. Nem fogja megmondani a tutit, a döntéseidet magad hozod, de segít az iránymutatásban, aggodalmaidat, választási lehetőségeidet, jó illetve rossz döntéseidet elemezve hozzá segít ahhoz, hogy jóval rövidebb utat bejárva juss el ahhoz, ami a célod, álmod!

 

4. Készíts 1 évre előre üzleti tervet

Ha a fentiek megvannak, mindenképpen javaslok legalább egy üzleti terv skiccet. Hogy miért? Azért mert mint egy lakásfelújításnál, látnod kell, hogy a fix kiadásaid mellett milyen egyéb vis maior kiadások várhatóak, és mérlegelned kell, hogy ehhez meg van-e a fedezeted! Persze a várható bevételt is érdemes figyelembe venni, de míg a kiadás fix, addig a bevétel összege csak vízió!

 

A vállalkozásod sikerének alapját a biztos pénzügyek tisztánlátása jelenti!

 

5. Könyvelőválasztás

Most legyintesz, és azt mondod a barátom vagy a barátom anyukája megbízható és olcsón is fog Nekem könyvelni!

 

A FENTIEKET FELEJSD EL! NEKED NEM OLCSÓ, HANEM NAGYON JÓ KÖNYVELŐRE VAN SZÜKSÉGED!

 

Hogy ez mit jelent? Ismeri a legújabb jogszabályokat, nem csak autómaitikusan könyveli a számláidat, hanem költségracionalizálást is javasol Neked, figyeli, hogy mi számolható el és milyen kiadások nem számolhatóak el az adóalapodból stb….

 

És még egy lényeges dolog: Ne feledd, még most kezdő vállalkozó vagy/leszel. De ha 1 lezárt üzleti évvel rendelkezel, számos pályázaton indulhatsz, amely kedvező támogatás intenzitással segíti a vállalkozásod növekedését.

 

Sajnos tapasztaljuk, hogy számos vállalkozó a könyvelőjének hála, nem tud a pályázaton indulni, mert nem felel meg a kiírásnak. Tehát az nem jó, ha egy cég vesztességesként működik.

 

Bízunk, hogy a cikk hasznos volt. Szép napot kívánok Neked, és ha észrevételed van, keress bennünket:

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
Koncesszióköteles tevékenységek
Kigondoltad a vállalkozásod ötletét? Már csak azt gondolod, hogy a vállalkozás megalapítása van hátra? Érdemes néhány dolgot azonban átgondolnod, hogy milyen feltételeknek kell megfelelned, mely engedélyek beszerzése nélkülözhetetlen a tevékenységed elindításához, működtetéséhez!
   2016-02-03    Vállalkozz!
Minden a Telephely engedélyről!
Bizonyos gazdasági tevékenységek folytatásához hatósági engedélyre van szükség. Az adott tevékenység tehát kizárólag az engedély birtokában végezhető. A gazdasági társaságok vonatkozásában a cégeljárásról szóló törvény kötelezően előírja, hogy a tevékenység gyakorlásához...
   2016-02-01    Vállalkozz!
Vállalkozást indítok? Ezt tudnom kell!
A vállalkozás alapításával egy időben, meg kell választani a vállalkozásunk fő tevékenységét, melyet meg kell jelölnünk a cégbízósághoz beadásra kerülő dokumentációban.
   2016-01-29    Vállalkozz!