Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

6 ismérv, ami jellemzi a sikeres vállalkozót!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-12-22 10:15:00
  • Gál Andrea
Nagyon sokan, sokféleképpen próbálták már összeállítani azoknak a jellemzőknek a listáját, amelyekre a vállalkozónak szüksége van a siker eléréséhez. Általános egyetértés nem alakult ki, de mi a vállalkozás sikerességét szem előtt tartva az alábbiakat emeljük ki:

 

Jó gyakorlati érzék

Segítségével az ember könnyen meg tudja különböztetni a lényegtelentől a lényegest, képes a bonyolultabb problémát is leegyszerűsíteni s kihámozni belőle a számára fontosat.

 

Önállóság

Az önálló ember képes hideg fejjel mérlegelni és határozottan dönteni. Meghallgatja mások véleményét, ad is rájuk, de nem hagyja magát befolyásolni.

 

Kíváncsiság

A sikeres vállalkozónál elengedhetetlen, hogy minden iránt fogékony legyen, ne kullogjon az események után, hanem aktív részese, formálója legyen annak. Nyitott szemmel kell járnia, mert a nagy „lehetőség" sohasem tálcán érkezik, tanulmányoznia kell más üzletemberek sikereinek és bukásainak okait, hogy okulhasson azokból.

 

Állhatatosság

Nem elég a „nagy" ötletre rátalálni, min­den buktatón, kudarcon, sikeren és sikertelenségen keresztül meg kell küzdeni érte. Könnyen, gyorsan meggazdagodni ritkán és keveseknek sikerül tisztességes úton; vagy ha mégis, általában az sem tart sokáig. Sokkal célszerűbb a kitartó, állhatatos munka.

 

Kreativitás

Szó szerint alkotóképességet, alkotókészséget jelent. A kreatív ember képes az egészen újszerű problémák átlátására, eredeti megoldások kitalálására. Ő az a típusú személyiség, akinek mindig van legalább „száz” jó ötlete, sziporkázik, s szinte ömlenek belőle a legképtelenebb gondolatok. Ha ezt a tulajdon­ságát ötvözni tudja kitartó munkával és állhatatossággal, akkor szinte bármire képes.

 

Intuitív készség

Az intuíció ösztönös megérzést jelent, melyben a legsikeresebb vállalkozók is nagyon hisznek. Az eredményes intuíció csak látszólag „ jön magától”: fel­halmozott tapasztalatokon, a korábban megszerzett ismereteken alapul.

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
A sikeres vállalkozók 5 hétvégi szokása
A sikeres vállalkozók tisztában vannak azzal, hogy a jó szokások nem hétfőtől péntekig tartanak. Ők mindenkinél többet dolgoznak, de tisztában vannak azzal, hogy ez vezet ahhoz, hogy sikeresek legyenek.
   2016-01-23    Tippek
7 dolog, amit tanítaniuk kellene Neked az iskolában, de mégsem teszik
“Nehéz meggyőzni arról egy középiskolást, hogy több olyan problémával fog találkozni, amiket nehezebb megoldani, mint az algebra és a geometria feladatokat.” – Edgar W. Howe
   2015-12-16    Tippek