Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A kezembe vettem egy új húszezrest...

  •  Pénzügyek
  • 2015-10-10 11:15:00
  • Rácz-Akácosi Attila
... és ami utána jött, az már történelem…
Hogy mi jött utána? Az, hogy nem költöttem el és még mindig megvan… tudod miért? Most mutatunk egy egyszerű, de ütős gyarapodási tippet azoknak, akik könnyelműen bánnak a pénzükkel:

 

 

Bankban, automatás pénzfelvételnél, sőt még a boltban is törekedj arra, hogy minél nagyobb címletekben  kapd meg a pénzedet! Sőt, ne csak a címletre figyelj oda, hanem a bankjegy frissességére!

 

Ugyanis a nagy címletű, újabb pénzeket nehezebben költjük el

 

Egy, a Forbes magazinban megjelent cikk rámutat, hogy a friss, nagy címletű bankókat sokkal kevésbé vagyunk hajlamosak elkölteni, mivel nem szeretjük “feltörni” a tízezrest, húszezrest egy kóláért, rágóért, vagy csokiért. Ezzel szemben a régi, gyűrött pénzeket, vagy a kisebb címleteket könnyebben adjuk ki a kezünkből, mert ehhez “ócska” érzés társul. A ropogós, friss pénzeket viszont mindenki szereti minél tovább megőrizni.

 

Tanulság: kezdd el gyűjteni a friss ropogós tíz- és húszezreseket!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Tudtad? Számla- és nyugtaadási kötelezettség
Első hallásra furcsának tűnhet, de a vállalkozók számla- és nyugtaadási kötelezettségeit, az általános forgalmi adóról szóló törvény tartalmazza. Pedig logikus, hiszen a kötelező számlaadás teszi lehetővé az áfa-tartalom nyomon követését.
   2015-12-10    Pénzügyek
Mit akarunk? Pénzt! Mikor akarjuk? Most!
Honnan lesz pénzem? Hitel? Kockázati tőke? Saját tőke? Közösségi finanszírozás? Ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a cikkben!
   2015-05-05    Pénzügyek
A Vállalkozásalapítás lépései II.
Miről kell még döntened? Ahhoz, hogy megalapítsd vállalkozásodat, a jogi formán túl még számos adatot kell megadni.
   2014-12-10    Vállalkozz!