Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A nulláról is el lehet kezdeni

  •  Vállalkozz!
  • 2014-12-15 07:35:00
Miért nem vállalkozol? Mert nincsen pénzed, ugye? Általában ugyanis ez szokott felvetődni indokként, mikor, arról kérdeznek egy fiatalt, hogy miért nem vág bele egy saját vállalkozásba…

Ilyenkor lehet a bankokat, a barátainkat, vagy akárki mást hibáztatni álmaid meg nem valósulásáért, az igazság azonban az, pénz hiányában is bele lehet vágni az üzleti életbe, csupán csak elszántság kell hozzá.

Ugyanis az a tény, hogy hiányt szenvedsz a kezdőtőkében, nem jelenti azt, hogy nincsen semmid!

 

Norman Vincent Peale, amerikai író és gondolkodó szavaival élve, „majdnem mindennek a hiányát lehetséges lelkesedéssel és dinamizmussal pótolni” Tedd te is ezt, és helyettesítsd a pénzt azzal, amivel már rendelkezel! Ha van lelkesedésed, tehetséged és tudásod, akkor használd is! Valaki egyszer azt mondta, hogy ha pénzt kérsz Istentől, akkor ötletet kapsz helyette… Egyet kell értenünk vele, mert ötletekkel, szenvedéllyel, kreativitással és kemény munkával mindent lehet pótolni. Úgyhogy a panaszkodás és „egy helyben toporgás” helyett vágj bele a vállalkozásba azzal, amid van!

 

Ne várj arra, hogy a tökéletes üzleti ötlet „csak úgy” kipattanjon a fejedből… Gondolkodj el azon, hogy szűkebb és tágabb környezetedben mire lenne igény, és próbálj megoldást találni ezek kielégítésére. Ha célzottan gondolkodsz, sokkal nagyobb esélyed van felfedezni azt a bizonyos hiányt, ami jelenleg is fenn áll. Számtalan üzleti lehetőség van, lényegtelen, hogy terméket vagy szolgáltatást nyújtasz, ami igazán fontos, hogy egy létező problémára adj választ.  

 

 Ha megvan a jövedelmező ötlet, a következő lépés a tervezés és a stratégia kialakítása. Mint leendő vállalkozó, ne kövesd el azt a hibát, hogy üzleti terv nélkül vágsz bele a nagy kalandba… Az üzleti terv legyen minden részletre kiterjedően pontos, még annak ellenére is, hogy a jövőben a változó körülmények miatt biztos, hogy át fog alakulni. Ha nem vagy biztos ennek elkészítésében, kérjél segítséget szakemberektől, hiszen ez vállalkozásod alapja. Ha pedig az alap bizonytalan, akkor az építmény is bármikor meginoghat!

 

Fontos, hogy folyamatosan képezd magad, és birtokában legyél minden tudásnak, amire szükséged lehet vállalkozásod során. Látogass ingyenes előadásokat, használd az internetet, hiszen a területedtől függetlenül számos ismeretanyag érhető el itt. Egy vállalkozónak rengeteg mindenhez érteni kell, így biztos, hogy lesz lehetőséged tovább képezni magad. Hidd el, az „élethosszig történő tanulás” szlogen nem véletlenül lett fontos az elmúlt időben, hiszen ez leendő sikereid egyik legfontosabb záloga, ráadásul hamar rá fogsz kapni a tanulás ízére, és rövidesen azon fogod kapni magad, hogy még élvezed is. Folyamatosan keresd a lehetőséget, hogy képességeidet csiszolhasd, és ne rettentsen el az a tény, hogy a kezdet kezdetén nem tudsz mindent… Ezért tanácsos kicsiben kezdened, mert a vállalkozásoddal együtt fejlődsz, így, ha hibát is követsz el, annak árát meg tudod fizetni.

 

Ha nem tudod az elegendő anyagi forrást biztosítani vállalkozásod beindítására, érdemes azt a lehetőséget is megvizsgálnod, hogy társulj valakivel, így a tudásotok, képességeitek kiegészítheti egymásét. Ez természetesen magába rejti annak veszélyét, hogy esetleg a rossz partnerrel társulsz, azonban jó emberismerettel ez elkerülhető…

 

Ezen kívül még számtalan olyan tipp, javaslat van arra vonatkozólag, hogyan lehet gyakorlatilag nulla forinttal elindítani egy vállalkozást. Azonban a két legfontosabb hátra maradt.

 

-Az első, hogy csak olyanba vágj bele, amihez érzed magadban a kellő lelkesedést, mert enélkül nem leszel sikeres. Nem lesz mindig sétagalopp az új életed, hiszen számos nehézség fog érni utad során, és ha nincsen meg benned a szükséges tűz, akkor nem tudod átugrani az akadályokat. A kezdetektől fogva rengeteg munkát kell a vállalkozásodba beletenned, és lelkesedés nélkül nem leszel erre képes.

 

-A második és egyben utolsó tanácsunk, hogy vágj bele! Ne várj a „megfelelő pillanatra”, ne várj arra, hogy kezedben legyen a szükséges pénzmennyiség, mert lehet, hogy ez soha nem fog megtörténni. Indítsd el azt a vállalkozást, amiről mindig is álmodoztál, és hidd el, később boldog leszel, hogy megtetted. 

Megosztás
Az üzleti sikereid csakis világos célok meghatározásával érheted el!
Ha sikeresek szeretnénk lenni az üzleti életben és a vállalkozói szférában, akkor célokat és prioritásokat kell magunk elé tűznünk. Célok nélkül nem megy, hiszen nincs reális motiváció, ami arra ösztönöz bennünket, hogy nap, mint nap munkába álljunk és a tudásunk legjavát...
   2015-11-11    Tippek
Hallgass a macskára: keress magadnak mindig célt!
Valószínűleg mindenki ismeri a Lewis Caroll által szerzett, Alice Csodaországban című történetet. A mesében a főszereplő eltéved, ezért egy faágon ülő macskát kérdez meg, arról, hogy merre menjen tovább. A macska azt kéri Tőle, hogy először is azt árulja el, hogy hová szeretne...
   2015-11-10    Vállalkozz!
12 meglepő jel, hogy vállalkozónak születtél
Grant Cardone sales szakember 25 éves pályafutása során azt figyelte meg, hogy azok a sikeres emberek, akiket ma úton-útfélen láthatunk és hallhatunk, egyáltalán nem annak köszönhetik sikerességüket, hogy a mások által kijelölt útvonalon mászták meg a ranglétrát, vagy azt tették...
   2015-07-15    Vállalkozz!