Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan rendezd be irodádat?

  •  Tippek
  • 2014-11-12 09:30:00
Egy iroda berendezését több dolog is befolyásolhatja. Fontos szempont az, hogy mire használjuk, milyen munkakört töltünk be, tehát milyen funkciója van a helyiségnek. És hogy mit szeretnénk vele prezentálni mások számára, ha egyáltalán szeretnénk.

Nos, első körben, ha olyan a munkánk, hogy csak mi használjuk az irodát, akkor természetesen saját ízlésünknek megfelelően, a kényelmi szempontokat figyelembe véve rendezzük be. Abban az esetben, ha ügyfeleket is fogadunk, és naponta több ember fordul meg az irodánkban, úgy már az ő kényelmükről is gondoskodnunk kell, és figyelnünk kell az iroda „képére”.

Valójában ez hasonló az öltözködéshez, hiszen hétvégén mikor otthon vagyunk, akkor nyugodtan felvehetünk egy melegítőt, vagy akár, egy köntöst is, azonban ha vendégek érkeznek, mégsem várhatjuk őket „felöltözetlenül”. Egy irodában fontos a rend, még akkor is, ha csak magunk használjuk. Egyrészt azért, mert így könnyebben megtaláljuk, mire van szükségünk, másrészt könnyebb lesz a munkavégzés is. Amikor ügyfél érkezik hozzánk, akkor a rend arról árulkodik, hogy a vállalkozó jól dolgozik, és nagyon precíz. Az iroda a mi stílusunkat mutatja, és az ügyfél ez alapján is megítélheti a vállalkozót. Gondoskodjunk az ügyfél kényelméről, a tisztaságról, és természetesen a saját kényelmünkről is.

fotó:Pinterest

 Egy irodának nem kell túl nagynak lennie, de természetesen ez is a munkavégzéstől, vállalkozástól függően változik. Ha egy olyan vállalkozásunk van, melyhez kreativitásra van szükségünk (reklám, marketing), abban az esetben az iroda legyen színes, intenzív, megfelelő designbútorokkal berendezve. Ellenben egy ügyvédi iroda legyen komoly, hagyományokat őrző, klasszikus elemekkel berendezett helyiség. Az iroda tükrözze a cég arculatát. Az alap bútorok: munkaasztal, szék, tároló bútor (polc, szekrény). A bútorokat tekintve fontos az ergonómia, azaz a dolgozó asztal magassága, a székek kényelme, a polcok és bútorok megfelelő elhelyezése.  

A munkavégzés közben az alkar és a törzs 90 fokos szöget zárjon be. Alap dolognak tűnik, de férjünk el kényelmesen az asztal és a szék között. Legyen mozgásterünk! Legyen fény! A jó munkavégzéshez elengedhetetlen a fény. Ablakhiány esetén lámpákkal oldjuk meg. A sűrűn használt tárgyakat a közeli polcokon helyezzük el. Használjuk rendszerezőket, melyre véleményem szerint nagyon jó az IKEA. Azok, akik szeretik a Feng Shui-t, ajánlom  az égtájak szerinti elrendezést, melyhez kérhetjük szakember segítségét. Megmutatja  nekünk, hol van a kreativitás és karrier pont, ahova érdemes az íróasztalunk helyezni.

 

fotó:Pinterest

Miután megvan a berendezés a saját stílusunknak és a cég arculatának megfelelően, megvannak a falszínek és a rendszerezés, jöhet a szoba otthonossá tétele. Ez lehet képekkel, növényekkel, dísztárgyakkal, párnákkal stb. Figyeljünk a színekre és a harmóniára. Egy ügyvédi irodában a festmény igazán művelt ember képére utal. Egy marketinges esetében a design bútor, a jó fényképkeret tele színes fotókkal, a kreativitást prezentálja. Mindemellett fontos az, hogy örömmel menjünk be dolgozni, és kellemesen érezzük magunkat az irodában. 

 

 

Remélem a fentiekben leírtak segíteni fognak ebben. Ne féljünk szakember, azaz lakberendező segítségét is igénybe venni a megfelelő bútorok kiválasztásához.

 

Írta: Osgyán-Balasko Laura

http://lauradesign.cafeblog.hu/

 

 

 

Megosztás
Ha háborút akarsz nyerni, veszíts el néhány csatát!
Ha az üzleti életben valakit akarata ellenére győzöl meg az igazadról, az továbbra is a saját véleményét fogja vallani. Emiatt a tárgyalásokon soha nem szabad erőszakosan vitatkoznod: a vita alkalmatlan a pozitív befolyásolásra. Vita helyett inkább hagyj veszni néhány területet,...
   2015-07-18    Tippek
Így nézzen ki az irodád, hogy sikeresebb legyen a céged!
Az iroda a cég tükre, olyan, mint egy szem: a belépő vendég, látogató, üzletfél az irodán keresztül méri fel a céged állapotát, így ez akár dönthet is egy-egy üzleti tárgyalás kimeneteléről. Az iroda sejteti a működési struktúrát, a vállalkozás szemléletmódját, de hatással...
   2015-07-13    Vállalkozz!
Hogyan legyél meggyőző cégvezető irodád segítségével?
Cégvezetőként meggyőzőnek kell lennünk az ügyfeleink és a dolgozóink felé is. Meggyőzőnek kell lennünk a szolgáltatás, avagy termék piaci eladása kapcsán is.
   2014-11-25    Tippek