Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan tehetsz szert új ügyfelekre a marketing segítségével?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-09-21 12:05:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ahhoz, hogy a vállalkozásod hosszú távon működőképes maradhasson, mindenképpen arra van szükséged, hogy időről-időre újabb vevőkre, partnerekre, ügyfelekre tegyél szert.

 

Ahhoz pedig, hogy elegendő ügyfelet tudj bevonzani a céged számára, be kell vetned a vevőszerzésre alkalmas marketingfogásokat.

 

1. Légy tisztában azzal, hogy honnan jön a pénz!

Ha tudod, hogy honnan származik a vállalkozásod bevételének legnagyobb része, akkor garantáltan tovább tudsz fejlődni és nagyobb nyereségre tehetsz szert. Ahhoz, hogy kiderítsd, honnan jön a pénz, létre kell hoznod egy folyamatábrát, amelyben egyrészt szerepel az, hogy melyik és mikori kampányodra jelentkeztek az érdeklődők, másrészt tüntesd fel, hogyan és ki vásárolt a termékedből vagy szolgáltatásodból.

 

2. Szükséged van egy jól kiépített és alaposan átgondolt marketing rendszerre.

Minden kampány után következzen a részletes elemzés és a konzekvenciák levonása, ezt pedig folyamatosan ismételgesd újra és újra! Minden eshetőségre ki kell találnod a pontos tervet, így legyen válaszod arra, hogy mi lesz akkor, ha bejön egy vendég az üzletedbe és vásárolt valamit, vagy ha ennek éppen az ellenkezője történt. A marketing gépezetedben minden ilyen és ehhez hasonló szituációra kell lennie egy pontosan megtervezett folyamatnak!

 

3. Precízen tervezd meg, hogy kiknek is szeretnél értékesíteni!

A terméked, vagy szolgáltatásod piacra dobásának kezdetén fontos, hogy pozícionáld az ajánlatodat: hely, kor, szegmens, végzettség, cég mérete (B2B esetén) és időszak szerint is.

 

4. Fontos, hogy rendszeresen indíts reklámkampányokat!

A szakértők szerint évente 4 nagyobb reklámhadjárat szükséges, melyből…

 

  • … egy legyen szezonális,
  • … eggyel hirdess meg egy kiárusítást,
  • …egy mutass be egy új terméket,
  • … egy pedig legyen prémium típusú!

 

Ha a rendszeres kampányok mennyiségére és minőségére odafigyelsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy időről-időre újabb vevőket tudsz szerezni a céged számára…

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Eladásnövelő tippek a játékiparból
Internetes üzletet vezet egy elképesztően kompetitív környezetben? Akkor üdvözöljük az eToys világában, melynek többek között a Wal-Marttal, az Amazonnal és a Toys-R-Us-el kell megküzdenie! Gary Lindsey, az eToys marketing menedzsere meséli el azokat a leghatékonyabb trükköket, melyet...
   2015-09-18    Tippek
Mi kerüljön a csomagba a terméken kívül?
Ha valaki online értékesítéssel foglalkozik, akkor naponta akár több tucat csomagot is küldhet. Ezekre a dobozokra általában csak mint egy hordozóeszköz tekintünk, ami eljuttatja a megrendelt terméket a webshop raktárából a megrendelő otthonába, remélhetőleg sérülésmentesen.
   2015-08-24    Aktuális
Szállásmarketing, a leghatékonyabb marketing eszköz. 14 hatásos tipp
Ebben a cikkben az egyik leghatékonyabb marketing eszközről fog szó esni, de csak később nevezem meg. Azért ez a leghatékonyabb marketing eszköz, mert weboldalaink számára brutális forgalomnövekedést hozhat, jelentős bevétel növekedést okozva.
   2015-06-23    Vállalkozz!