Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hölgyeim, figyelem! 5 hasznos tipp, sikeres nőktől!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-11-26 10:50:00
  • Gál Andrea
A FIVOSZ illetve a Vállalkozz Itthon tapasztalatai alapján egyre több női vállalkozót ismerhetünk meg
A vállalkozás indítása kapcsán akár nőkről, akár férfiakról van szó, az alap egy jó üzleti ötlet, a kiváló minőségű termék/szolgáltatás, továbbá elengedhetetlen a megfelelő stratégia, az értékesítési csatorna kiválasztása és természetesen a célcsoport pontos ismerete. Az alábbiakban, 5 tanáccsal igyekszünk segítségedre lenni, melyet érdemes megfogadni!

 

1. Építs egyedülálló csapatot!

Vedd magad körül olyan emberekkel, akik különböző képességekkel, tudással rendelkeznek, mert egymást kiegészítve hihetetlen sikereket érhettek el! A női vállalkozók előnye a férfiakkal szemben, hogy a kreatív együttműködést előtérbe helyezve szeretnek csapatban dolgozni.

 

"Építőnek tartom a csapatmunkát" - Zwack Izabella

 

2. Hit nélkül nem megy!

Ne kételkedj magadba! Ha van egy jó ötleted és eltökélt vagy az álmod megvalósításában, hidd el, meg tudod csinálni! A legfontosabb, hogy magadba higgyél! Természetesen kikérheted mások tanácsát is, de hidd el, sokan fognak lebeszélni arról, hogy önállóan belevágjál egy vállalkozásba.

 

Ha pedig először nem sikerül valami, ne add fel, próbáld meg újra!

 

és NE FELEDD:

„Minden idők legnagyobb felfedezése, hogy az ember meg tudja változtatni a jövőjét pusztán azáltal, hogy megváltoztatja a hozzáállását.”Oprah Winfrey, a leghíresebb televíziós műsorvezető

 

„Nemcsak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni.”Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai bajnok úszó

 

3. Légy kitartó!

Van egy rossz hírem, egy év alatt kicsi az esélye, hogy csúcs-szuper vállalkozó legyél. Ezért elengedhetetlen egy jó stratégia, egy jó üzleti terv, mely alapján folyamatosan tudod követni a vállalkozásod útját és szükség esetén lehetőséged van beavatkozni.

 

Nagyon fontos a célcsoport ismerete, fontos, hogy tudd, kiket szólítasz meg és kiknek kívánsz értékesíteni! Lényeges továbbá az is, hogy milyen marketing, kommunikációs csatornákat használsz, hogy a legszélesebb körbe eljusson terméked/szolgáltatásod híre. ÉS IGEN! Sajnos, ez nem megy egyik napról a másikra, ehhez idő kell.

 

Így lehetséges, sőt biztos, hogy fogsz egy-két rossz döntést hozni, de NE FELEDD, TE LEGALÁBB DÖNTÖTTÉL, és minden egyes döntés előre visz, tapasztalatod bővül és hamarabb jutsz el a célodig. EGY DOLOG LEGYEN A SZEMED ELŐTT: a vállalkozásod sikere!

 

„Előfordulhat, hogy egy csatát többször is meg kell vívnunk ahhoz, hogy megnyerjük.”Margaret Thatcher, Nagy-Britannia egykori miniszterelnöknője

 

„A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.” –  J.K.Rowling, Harry Potter szülőanyja

 

4. Az időbeosztás a kulcs

A nőkre rengeteg teher árul; család, tanulás, vállalkozás esetleg mellette még főállás is, ezért nagyon fontos, hogy szerteágazó feladatot a nők helyesen osszák be. És mi ennek a titka? A tudatos időbeosztás és a helyes egyensúly megtartása a magánélet és munka között.

 

Vanderkam: "Sokan gondolkodunk úgy, hogy minden tennivalónkat bele kell szorítani 24 órába." Ehelyett nagyobb távlatban érdemes tervezni. Egy héten 168 óra van, ha 40 órát dolgozunk és napi 8 órát alszunk, marad 72 óránk bármi másra. A Vanderkam által megkérdezett sikeres nők közül sokan úgy gazdálkodnak a 168 órával, hogy a héten egy-két nap akár este 11-ig is dolgoznak, más napokon viszont hamarabb befejezik a munkát, és a szabadidőt a családjukkal töltik. 24 órás intervallumon belül ezt lehetetlen volna megoldani.

 

5. Legyen mentorod VAGY Te magad is legyél mentor!

Az a jó hírünk van, hogy a vállalkozásodat nem kell egyedül csinálni. Ha elakadsz, fordulhatsz bátran a FIVOSZ Mentorprogramjához, illetve javaslom, olvass minél többet, mert ez akármilyen hihetetlenül is hangzik, nagyban segít a sikered elérésében.

 

Ha pedig már sikeres vagy, javaslom, hogy vállalj mentor szerepet! Egyrészt jó adni, másrészt Te is sokat tanulhatsz abból, ha látod és tapasztalod, hogy az új generáció hogyan gondolkodik.

 

"Amikor keményen dolgoztál, mindent jól csináltál, és átsétálsz a lehetőségek ajtaján, ne csapd be magad mögött az ajtót. Nyúlj vissza, és add meg másoknak ugyanazokat az esélyeket, melyek téged segítettek a sikerhez." - Michelle Obama

 

És végezetül egy Coco Chanel bölcsesség, hogy hogyan éld az éltedet:

„Húszévesen az arcodat a természettől kapod. Harmincéves korodra az arcod vonásait már az élet formálja, de ötvenévesen már az az arc lesz a tiéd, amit megérdemelsz”Coco Chanel, a női divat forradalmasítója

 

Sok sikert kívánok!

 

Gál Andrea

Megosztás
6 közhely a sikerhez
Közhelyek. Unalmasak, ugyanakkor éppen azért váltak azzá, mivel nagyon sokszor igazak is egyben. Mondják, hogy nem szabad mindig ugyanabba a folyóba lépni, ugyanakkor az emberek mindig azt teszik. Így a közhelyek újra és újra értelmet nyernek. Mint most is. Érkezzen tehát hat közhely...
   2015-12-09    Vállalkozz!
Öltözködési gyorstalpaló vállalkozóknak, avagy így segít a ruhád a sikerhez!
Vállalkozóként ezeregy lépcsőfokot kell megjárnunk addig, míg a vállalkozó-dinoszauruszok számára is elfogadható partnerekké nőjük ki magunkat. Meg kell felelnünk mindennemű elvárásnak, és kívül-belül felkészültnek kell lennünk arra, hogy megköthessük a nagy üzletet. Ne feledjük,...
   2015-11-18    Tippek
Kellemes környezet, jobb eredmény
Hogyan lehet kialakítani a megfelelő vállalati légkört? Mi az, ami összeköti az alkalmazottakat és a csoportokat, és elősegíti a közös munkát? Néhány vállalatnak sikerül ezt megfejteni, míg másoknak nem.
   2015-05-18    Vállalkozz!