Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Indulj el!

  •  Vállalkozz!
  • 2014-11-11 15:25:00
Vállalkozóvá válás 6 lépésben
  1. Legyen egy ötleted!

    Találd ki, hogy milyen vállalkozást indítanál. Az ötletnek nem kell teljesen egyedinek lennie, de a piacképesség nagyon fontos!

    Vállalkozz Itthon! tanács:

    Az ötletek születését nem lehet erőltetni, elősegíteni azonban igen.  Tudatosan keresd azokat a területeket, amelyeken otthonosan mozogsz, amivel szeretsz foglalkozni, ahol el tudod magad képzelni vállalkozóként. Szerezz róla minél több információt, ismerd meg a létező vállalkozásokat, akár próbáld is ki őket.

    Az ötletelésnek sok szabálya van, például nincs olyan, hogy rossz ötlet! Mindent fel kell írni, mert a legrosszabbnak tűnőből is lehet egy kis módosítással a legjobb. Ha szeretnél többet megtudni az ötlet születéséről, ajánljuk neked Jack Foster "Az ötlet" című könyvét.
     
  2. Döntsd el és higgy benne!

    Hozd meg a döntést, hogy az ötleted megvalósításával, vállalkozóként leszel sikeres. Mindig tarts ki a céljaid mellett, bízz magadban, és higgy az ötletedben!

    Vállalkozz Itthon! tanács:

    Minden sikeres vállalkozó egyetért abban, hogy ha nem lettek volna kitartóak, ha nem hittek volna a céljaikban, akkor biztosan nem tartanának ott, ahol. Ahogy autóvezetésnél is alapvető szabály, hogy arra megyünk, amerre nézünk, úgy a vállalkozásban is

    Ennél a lépésnél a motiváció megteremtése és megtartása a cél. Olvass sikertörténeteket, nézz motivációs videókat sikeres emberektől, inspiráljon Téged is mások kitartása és sikeressége. Olvasd el például Arnold Schwarzenegger életrajzi könyvét (cím: Emlékmás), amely bizonyíték arra, hogy ha kitartasz az álmaid mellett, akkor bármit elérhetsz.
     
  3. Végezz kutatást!

    Mérd fel, hogy valóban lenne-e igény a vállalkozásodra. Válassz ki olyan embereket, akikben megbízol, és akik szerinted igénybe  vennék a szolgáltatásod vagy megvennék a terméked. Tudd meg, hogy ők fizetnének-e neked érte, Legyél rá kíváncsi, hogy miért igen vagy miért nem, és tanulj belőle!

    Vállalkozz Itthon! tanács:

    Az elemzés nagyon fontos, nem csak a vállalkozásod megtervezésében, de a későbbiekben is. Nem az a fontos, hogy te mit gondolsz a vállalkozásodról, a szolgáltatásaidról vagy a termékeidről. Azt kell tudnod, hogy mi a jár a célcsoportod, az ügyfeleid és vásárlóid fejében.

    Fontos, hogy a kutatás összehasonlítható legyen, azaz ugyanazokra a kérdésekre legyen válaszod különböző emberektől. Ezt akár online is megteheted a Google kérdőíves szolgáltatásával, de számos más ingyenes online lehetőséget is találsz.
     
  4. Mérd fel az erősségeid!

    Írj magadról jellemzést a barátaid segítségével. Légy tisztában vele, hogy mihez értesz, mit szeretsz csinálni, miben vagy jó, és ezek ellenkezőjét is szedd össze. Építs az erősségeidre, és kezdd el fejleszteni a gyengeségeid.

    Vállalkozz Itthon! tanács:

    Kérd meg a barátaid, hogy írják le őszintén, hogy mit gondolnak rólad. Írjanak tulajdonságokat, szerintük miben vagy jó, és miben kevésbé.
     
  5. Beszélj szakemberekkel és tervezz!

    Ha úgy tűnik, hogy a vállalkozásod keresett lesz, kérdezz meg egy könyvelőt, egy jogászt, másik vállalkozót, és egy vagy több leendő partnert is, majd készíts alapos üzleti tervet a tanácsaik figyelembe vételével. Gondolj a leendő kiadásokra valamint a várható bevételekre, és számold ki az indulás terheit és költségeit is.

    Vállalkozz Itthon! tanács:

    Készíts például SWOT analízist a tervezett vállalkozásodról, a piacról, az iparágról. A SWOT az erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek angol megfelelőinek kezdőbetűit jelöli. Ez egyébként az üzleti terv részét képezi, mely emellett rengeteg mást is tartalmaz. Az üzleti terved elkészítésében a Vállalkozz Itthon! segít neked, keress minket!
     
  6. Indulj el!

    Már csak egy dolgod van: Vállalkozz Itthon!
Megosztás
Az induló vállalkozások 10 legnagyobb buktatója
Sokan úgy gondolják, hogy elegendő az ötlet vagy a pénz ahhoz, hogy sikerre vigyék a vállalkozásukat, de ez tévhit. Tegyük félre a vezetői egót, és nézzünk szembe a 10 legnagyobb buktatóval.
   2015-08-14    Vállalkozz!
12 meglepő jel, hogy vállalkozónak születtél
Grant Cardone sales szakember 25 éves pályafutása során azt figyelte meg, hogy azok a sikeres emberek, akiket ma úton-útfélen láthatunk és hallhatunk, egyáltalán nem annak köszönhetik sikerességüket, hogy a mások által kijelölt útvonalon mászták meg a ranglétrát, vagy azt tették...
   2015-07-15    Vállalkozz!
Életed nagy hibája, ha soha nem próbálkozol
Nem minden kudarc látványos, nem minden hiba észrevehető. Mégis, ez a fajta hiba talán a legpusztítóbb mind közül.
   2015-07-12    Vállalkozz!
Ne állj be a sorba, és előzd meg ezt az 5 tipikus hibát cégindításkor!
Az induló vállalkozások sokszor elkövetik azt a hibát, hogy eleinte félretolják a "nemkívánom feladatokat", csak mert azok fárasztónak, vagy dögunalmasnak ígérkeznek. Sajnos a „ej, ráérünk arra még” hozzáállás később megbosszulja önmagát, és a "kötelező feladatok" kihagyása...
   2015-07-02    Tippek
Vállalkozás: A kezdetek
„Minden kezdet nehéz.” Bizonyára sokszor hallottad már ezt a mondást, és talán még többször tapasztaltad is…
   2014-11-26    Vállalkozz!