Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kiemelten támogatja a BVK a startup mikrovállalkozásokat

  •  Tippek
  • 2015-09-08 09:15:00
  • MTI
Kiemelten támogatja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező, globális piacokat megcélzó startup mikrovállalkozásokat - közölte Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, hétfőn Budapesten a "Be Smart" startup versenyt lezáró díjátadón.

 Felidézte, hogy a BVK még augusztusban hirdette meg, idén harmadik alkalommal a "Be Smart" versenyt, az innovatív feltörekvő vállalkozások számára.  Hozzátette: az idei verseny első három helyezettje részt vehet Tel Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Design-on (DLD), ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket. 
    Bagdy Gábor, budapesti főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: a Tel Aaviv-i utazás különleges lehetőség az első három díjazott számára, a siker kulcsa azonban azok kezében van, akik  elég innovatívak, hogy megtalálják a lehetőségeket arra, hogy az ötletből vállalkozás lehessen. A BVK kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a verseny ideje alatt beérkezett 18 pályaműből a szakmai zsűri választotta ki az első három helyezettet.  Idén először azonban 3 különdíjat is kiosztottak.

 

Az első helyen a Synetiq, magyar startup cég végzett. A Synetiq innovációja érzelmi kutatásokkal segíti a média tartalomgyártók munkáját. A második helyezett a Reevio lett, amely webshopoknak ad segítséget termékértékelésben. A harmadik helyezést a Joker Tao érte el, amely IT keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik. Különdíjat kapott a : Motiball (egészség rehabilitációs innovációért), a Gubbio, amely autista gyermekek és szüleik kommunikációját segítő alkalmazást fejleszt, valamint a Granted by me, amely egy mobilalkalmazással és a mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/jelszó párost úgy, hogy közben sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentkezési folyamatot.

 

Szalai Piroska előadásában arra is rámutatott: bár Európa legjelentősebb startup központjai London, Berlin és Párizs, azonban a kelet-közép-európai régióban minden startupvállalkozásokkal foglalkozó felmérés Észtország és Lengyelország mellett már Magyarországot is kiemelkedő jelentőséggel említi.

 

MTI 2015. szeptember 7., hétfő 14:34

Megosztás
Üzleti lehetőség felismerése, azonosítása, felmérése, értékelése
A vállalkozás életképessége sok tényező együttes vizsgálatával határozható meg. Alapvetően arra a kérdésre keressük a választ, hogy az ötlet, a termék, a szolgáltatás a piac számára eladható- e, és van-e ezekre fizetőképes kereslet.
   2015-12-10    Vállalkozz!
20 kérdés, ami megválaszolásával CSAK a vállalkozásod bevételéért kell dolgoznod, mással nem!
Sokáig fontolgattad, hogy a vállalkozási ötleted megállná-e a helyét a piacon, érdemes-e a tevékenységedre vállalkozást alapítani, de végül megszületett a válasz: OKÉ, induljunk el! Ez a cikk abban segít neked, hogy miket kell mérlegelned a vállalkozásalapítása során, illetve...
   2015-11-17    Tippek
5 jele annak, hogy TE felejtsd el az alkalmazotti létet!
Bizonyára sokszor bosszankodsz azon, hogy a munkahelyeden hogy mennek a dolgok. Valószínű számos építő javaslattal élsz, ami szinte mindig falba ütközik. És bosszant az a felesleges adminisztráció, ami nem a célt szolgálja, ráadásul az olyan valódi, számszerűsíthető eredményekre,...
   2015-11-10    Tippek