Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mérföldkövek a sikeres vállalkozók világában

  •  Vállalkozz!
  • 2014-11-18 14:15:00
„A sikeres vállalkozó képes arra, hogy a kínálkozó helyzetekben felismerje a potenciális üzleti lehetőségeket, és az előtte álló kihívásokból és álmokból egy jól menő céget kovácsoljon.”

Ugye jól hangzik… Ha magadra ismertél, Neked is a Sikeres Vállalkozók körében a helyed!

 

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, kövesd és fogalmazd meg a saját erkölcsi normáidat és elképzelésedet és higgy a sikerben. Mi a legjobb dolog abban, hogy vállalkozó lehetsz?.... ..A kalandvágy kielégítése, a szabadság és az a lehetőség, hogy az ember hatással lehet  a világra és más emberek életére egyaránt. … A függetlenség, az hogy az ember csak a saját vállalkozásáért felel, és az, hogy semmi nem szabhat neki határt- csak a saját gondolatai.

Tudnod kell, mit akarsz és mindent meg kell tenned ahhoz, ami csak a saját céljaidhoz szükséges. A tudatos felkészülés a legelső mérföldkő ahhoz, hogy sikeres vállalkozóvá válj. Legyen egy célod, amit el akarsz érni és kellőképpen járd körül azt a területet, amire vállalkozni szeretnél.

A MunKaland Fejlesztő Központ (http://www.munkaland.com/ ) az InnovaLab Intézettel (http://www.innovalab.hu/ ) karöltve 2014. tavaszán online felmérést futtatott annak felmérésére, hogy a fiatal önerős vállalkozók milyen nehézségekkel szembesülnek mindennapi működésük során, működési jellemzőik miként hatnak sikerességükre. A kutatás számunkra meglepő eredménnyel zárult: „A ma működő fiatal vállalkozások alig váltak tudatosabbá a vállalkozás működtetésének mikéntjét illetően, mint az arra még csak mostanában készülő társaik. 80%-uknál hiányzik a tudatos felkészülés, a célkitűzés, illetve a tevékenység kivitelezésének és a piacra lépésnek az átgondolása, de a fennmaradást biztosító termékfejlesztésnek sem szentelnek kellő figyelmet.”- tudtuk meg a MunKaland Fejlesztő Központ és az InnovaLab Intézet kutatásából.

A teljes kutatás letölthető itt:

http://media.wix.com/ugd/d33794_bc65ba9b34584ed384beb261c4c6d063.pdf

 

Ha már körvonalazódik, hogy milyen területen szeretnél vállalkozni, tanácsolom, hogy válj szakértővé a munkádban. Végezd el a legmegfelelőbb képzést, ami a tevékenységeddel kapcsolatos, de legalább szerezzél be egy –egy szakirodalmat. Ne sajnálj az idődből legalább napi 1 órát tanulásra fordítani. Csakis így vallhatsz profivá.  Legyél szenvedélyes és lelkes a célod elérése érdekében, hidd el a ráfordított energia mindig meghozza gyümölcsét.

 

Stephen Covey híres „ A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása „ című könyv alapján csokorba szedtem a könyv legfontosabb mondanivalóját:

1. Légy proaktív! – A proaktív ember nem fogadja el, hogy “nincs mit tenni”. Azt vallja, hogy lehet, hogy nem tudjuk befolyásolni, amit az élet dob számunkra, de mindig van választásunk, hogyan reagálunk rá... 

2. Már a kezdetekkor lásd a célt! - Amíg nincs célod, addig nincs mit elérni. Ne 2-3 év távlatában keresd a céljaid, hanem nézz messzebbre. Hogyan fogsz élni 10 év múlva? Hogyan fogod ezt elérni? 

3. A fontos dolgokat tedd előre! – A legtöbb ember nem a számára legfontosabb dolgokkal foglalkozik: email-ek megválaszolása, telefonok – és máris elment a nap. Azonban ha a mátrix szerint élsz, a legfontosabb feladatokkal foglalkozol, akkor érheted el csak a céljaid.


4. Törekedj kölcsönös győzelemre! – Mindig van megoldás, amely mindkét fél számára előnyös. Ennek megtalálása is egyfajta szellemi beállítottságot igényel.

5. Először a másikat értsd meg, aztán értsd meg magad! - A tárgyalások, beszélgetések nagy része úgy zajlik, hogy nem halljuk a másikat, elbeszélünk egymás mellett. Gyorsabban jutsz közös nevezőre, ha valóban megérted a másik személy helyzetét.

6. Használd ki a szinergiákat! – A kreatív együttműködés alapelvei. Ez a szokás magában foglalja, hogy mit teszel azért, hogy kreatív ötleteket, szinergikus megoldást találj a problémára. A 4, 5, és 6 pontok együtt tökéletes egyetértést és sikert eredményeznek.

7. Élezd meg a fűrészt! – Ahogy a fűrész is élesebb, hatékonyabb lesz, ha megélezik, úgy a sikeres emberek is folyamatosan “élezik” önmagukat. Test, szellem, lélek – rendszeresen foglalkoznak mindhárom fejlesztésével. 

 

Tegyél egy lépést Te is a sikerhez vezető úton!

 

 

Írta: Türkné Vaskó  Beáta / ügyvezető/ BusinessBrands Kft.
businessbrands.kft@gmail.com

Megosztás
20 kérdés, ami megválaszolásával CSAK a vállalkozásod bevételéért kell dolgoznod, mással nem!
Sokáig fontolgattad, hogy a vállalkozási ötleted megállná-e a helyét a piacon, érdemes-e a tevékenységedre vállalkozást alapítani, de végül megszületett a válasz: OKÉ, induljunk el! Ez a cikk abban segít neked, hogy miket kell mérlegelned a vállalkozásalapítása során, illetve...
   2015-11-17    Tippek
Így kezeld a konkurenciádat!
Biztos voltál már úgy, hogy egy-egy konkurensed reklámjaitól falnak mentél: “Mit hirdet ez a kókler? Ez egy csaló! Hazudik itt össze vissza!” vagy “Ezz??? Ez egy kontár! Az ESZEM MEGÁLL!!!!” vagy “Mit kamuzza, hogy jobb mint mások?!! Honnan veszi ezt? Nem is ért hozzá” vagy...
   2015-10-12    Vállalkozz!
Cégalapítás: milyen előfeltételei vannak a cégalapításnak?
A cím önmagáért beszél, így nem is szaporítanánk a szót, vágjunk bele a közepébe...
   2015-09-17    Vállalkozz!