Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mikor kezdődik a karácsonyi szezon a webáruházunkban?

  •  Webes varázslatok
  • 2015-11-13 12:00:00
  • www.webshopexperts.hu
Itt van az ősz, itt van újra! Ezzel a jeligével most egy nagyon aktuális témát veszünk újra elő, avagy mikor kezdődik az internetes ünnepi szezon, amikor is egy átlagos e-kereskedő az éves forgalmának akár felét is realizálhatja.

 

Cikkünkben röviden átvesszük, hogy mi az, amit már most érdemes megtennünk azért, hogy a legfontosabb hetekben, hónapokban ne szalasszuk el a kínálkozó lehetőségeket!

 

A kereskedelemben, de főleg az internetes kereskedelemben van egy nagyon különleges szakasz: a Karácsony előtti ünnepi időszak, amikor rendkívüli mértékben megnő mind a vevők száma, mind a vevők vásárlási hajlandósága.

 

Sok ügyfelünk állítja, hogy a november és december hónapok bevétele gyakran meghaladja a másik 10 hónap bevételét (habár ez meglehetősen termék- és piacfüggő, van ahol pont ez az időszak a „pangás”). Azok számára, akik hasonló cipőben járnak, összeállítottunk egy rövid cikket arról, hogy hogyan hozzuk az ünnepi szezonból a maximumot!

 

1. Mikor kezdődik a szezon?

Az elmúlt 4-5 év egyik fontos tapasztalata az volt, hogy évről évre egyre később kezdik a szezon. Míg 2008 tájékán október végén, november elején már jellemzően megnövekedett forgalomról számoltak be az ügyfeleink, addig az elmúlt 1-2 évben arról panaszkodtak, hogy csak december elején kezd el beindulni az élet. Emiatt különösen fontos, hogy a „lerövidült” kiemelt időszakra tényleg kiemelt hangsúlyt fektessünk.

 

2. Mikor kezdjünk el rá előkészülni?

Az ünnepi szezonnal nem akkor érdemes elkezdeni foglalkozni, amikor az már a nyakunkon van, és tapasztaljuk a megnövekedett látogatottságot, érdeklődést. Helyette érdemes már most elkezdeni az előkészületeket, megtervezni, hogy pontosan mit és hogyan igyekszünk majd a kampány időszakban csinálni.

 

Építsünk fel egy pontos ütemtervet, mérföldkövekkel, tennivalókkal és felelősökkel!

 

3. Mivel készüljünk elő?

Rengeteg lehetőség és eszköz létezik, amivel a megnövekedett érdeklődést hatékonyabban tudjuk lefölözni. 

 

WebShop Experts
www.webshopexperts.hu
Tel: 06-1-234-5011
Fax: 06-52-445-880

Megosztás
5 bizalomnövelő tanács az ünnepekre
Itt az ünnepi szezon, és vele együtt egy igen izgalmas időszak az e-kereskedők számára! Jó esetben az éves forgalom nagy része most fog "lecsapódni" - ha erre megfelelően fel vagyunk készülve. Ahogy közeledünk a Karácsonyhoz, úgy lesz egyre nagyobb jelentősége a bizalomnak - hogy...
   2015-11-25    Vállalkozz!
Magyar katalógus mizéria
Nem telik el hét, hogy ne érkezne valamilyen linképítést érintő hír a Google háza tájáról. Most John Mueller, a Google webspam csapatának svájci szakembere nyilatkozott a 301-es átirányításokkal kapcsolatban. Hogyan kapcsolódik mindez a linképítéshez és a magyar katalógusokhoz?...
   2015-11-20    Webes varázslatok
5 SEO lecke vállalkozóknak
A SEO (keresőoptimalizálás) tartalmi jelentése tudod mi? Senkinek a weboldala nem lehet … Előrébb, mint az én … Oldalam.
   2015-11-11    Webes varázslatok