Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5 SEO lecke vállalkozóknak

  •  Webes varázslatok
  • 2015-11-11 11:50:00
  • http://blog.seoceros.com
A SEO (keresőoptimalizálás) tartalmi jelentése tudod mi?

Senkinek a weboldala nem lehet …
Előrébb, mint az én …
Oldalam.

 

Íme, 5 SEO lecke vállalkozóknak

 

1. Állj le a Black Hat szemfényvesztéssel

A Black Hat megoldások lényege, hogy gyorsan (és sokszor illegális módszerekkel, pl. mások weboldalinak feltörésével) javuljon egy weboldal pozíciója a keresőben.

 

Ez tipikusan rövid távú szemlélet, hiszen a keresőalgoritmus gyorsan elkapja a trükközőket. Ennek eredménye gyakran az, hogy a weboldalt a Google egyszerűen kiveszi az indexéből és semmilyen kifejezésre (magára a domainre) keresve sem jelenik meg a találati listában. Ezt pedig már nehéz és költséges móka visszaállítani.

 

Nem igazán éri meg tesztelgetni a Google tűréshatárát, a legjobb SEO módszer céges oldalak estében, ha a potenciális ügyfelek igényei, a vevők kívánságai, és az érdeklődők információéhsége áll a fókuszban.

 

Tanulság: gondolkodj hosszú távon, és na packázz a Google-lel!

 

2. Igazítsd a tartalmadat az emberek egyszerű kereséseihez

Amikor valaki a Google segítségével szeretne olcsó pillangóborotvát találni Budapesten, akkor az “olcsó pillangóborotva Budapest”-re fog rákeresni, nem pedig   “olcsó pillangóborotva vásárlása Budapesten”-re.

 

Emiatt neked is az egyszerű, de bőséges fogalmazáshoz kell ragaszkodnod. Még akkor is, ha emiatt a szövegeid kissé … khm khm … bénának tűnnek.

 

Tanulság: azt add a népnek, amit a nép akar, még akkor is, ha ez nem mindig könnyű. Egyszerűen csak vedd be a B6 vitamint. Ne feledd, ezek a szövegek segítenek számlákat kifizetni, és növekedni!

 

3. A Google mindig fejlődik, fejlődjön együtt vele a weboldalad

A Google éves szinten is több száz kisebb-nagyobb változtatást végez az algoritmusán. Például a weboldalak tartalmait vizsgáló szigorú Panda algoritmus működése is állandóvá vált (régen csak időszakosan futtatták le).

 

A lényeg, hogy a Google különböző algoritmusainak változása is állandó. Néha ezek csak kicsit harapnak, néha pedig nagyot. Mindig fejlődnek, ezért neked is fejlődnöd kell.

 

Tanulság: ahogy te is mindig fejleszted, csinosítod, javítod a terméked/szolgáltatásod színvonalát, úgy a Google is ezt teszi. Alkalmazkodj hozzá!

 

4. A király tartalom király pozíciót hoz

Semmi nem hoz annyi látogatót, semmi nem tesz annyira jót a SEO-nek, mint a minőségi webes tartalom. Olyan ez, mint a vajas-szalámis-paprikás kenyér az ínséges időkben, tömegével vonzza az embereket. Aki megtanul jól, sokat és gyorsan írni (igen, mindhármat egyszerre), az nagyot fog kaszálni a weboldalával.

 

Tanulság: a kommunikációt a lehetséges ügyfeleid felé tanuld meg rendesen, ez a digitális korban igazán kifizetődő!

 

5. Ne minden link jó, ami fénylik

Nem minden link marad a jó. Bár a linkek jót tesznek a weboldalad helyezésének, de egyben borotvaéles csapdák is. Attól, hogy ma még minőségi linkjeid vannak, nem biztos, hogy holnap is azok lesznek.

 

Folyamatosan kell kutatod a jó lehetőségek, partnerségek iránt, hiszen egyszer minden link megszűnik…

 

Tanulság: nem minden partnerkapcsolat tart örökké, és néha változtatni kell, új partnereket felkutatni!

 

Forrás: http://blog.seoceros.com

Megosztás
Valós veszély-e a negatív SEO
A Google minőségi irányelvei olyan mértékben szigorodtak az utóbbi években, ami már lehetővé teszi a konkurensek honlapjainak gyengítését. A Google természetesen a jelenséget tagadja, illetve eszközt biztosít a veszély elhárítására, de menjünk kicsit mélyebbre az erdőben!
   2015-11-23    Webes varázslatok
Mikor kezdődik a karácsonyi szezon a webáruházunkban?
Itt van az ősz, itt van újra! Ezzel a jeligével most egy nagyon aktuális témát veszünk újra elő, avagy mikor kezdődik az internetes ünnepi szezon, amikor is egy átlagos e-kereskedő az éves forgalmának akár felét is realizálhatja.
   2015-11-13    Webes varázslatok
10 ünnepi tanács webáruház tulajdonosoknak
Aki nem készíti fel webáruházát az ünnepekre, komoly bevételektől eshet el. Cikkünkben tíz egyszerűen alkalmazható tippet olvashat, melyek segítségével egy jóval sikeresebb Karácsonyt ünnepelhet!
   2015-11-02    Webes varázslatok