Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mit tenne a partnered, ha jönne a zombiapokalipszis?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-10 10:10:00
Tesztelt társ
Könnyű zombi-apokalipszis idején üzleti partnert találni, ugyanis a lehetséges jelöltek nagy része nem az üzleti terven, a befektetéseken vagy egy új terméken gondolkozik, egyetlen célja, hogy megegye az agyad. De tegyük fel elindulnak az sántikáló, hörgő élőhalottak: mit tennél? És mit tenne a partnered?

A megfelelő üzleti partner megtalálása ugyanúgy élet-halál kérdése egy vállalkozásnál, ahogy a tökéletes túlélő társ szerzése egy esetleges zombi apokalipszis esetén… Apropó, azt tudtad, hogy az állatvilágban valós jelenség a „zombiság”?! Létezik ugyanis zombi csiga, zombi hernyó, sőt, még fej nélkül is több évig vidáman élő csirke!! is…

Mindkét esetben a túlélés a cél, ezért nem is akkora őrültség összekötni a kettőt, mint azt elsőre gondolnánk. Így tehát két legyet is üthetsz egy csapással a cikkünkkel, hiszen a kérdések segítségével nemcsak olyan partnert találhatsz, akivel sikerre viheted a cégedet, hanem a világvége esetére is biztosítottál magadnak valakit, akire akkor is számíthatsz, ha bekerítettek a vicsorgó, agyzabáló élőhalottak. Sőt belegondolva, van egy harmadik előnye is a dolognak. Ez pedig az a nem kevés szórakozás mikor látod a delikvens meghökkent arcát kérdéseidet hallva… :D

 

1. Ha támadnak a zombik, hogyan akarod megmenteni a világot?

Az első kérdés csak a bevezetés, ami átfogó jellege miatt segít megérteni a másik vízióját, ráadásul nem kevés kreativitást is igényel megválaszolása. Ha szenvedélyes, inspiráló és hősies választ kapsz, ahol a stratégiai tervezés ugyanúgy megtalálható, mint a mindennapi „tippek, trükkök, praktikák”, akkor meg is van a tökéletes választás a posztra. Ennek ellenére azért ne várj csodát, eléggé kemény a kérdés…

 

2. Ki lenne az első, akit megmentenél?

Tulajdonképpen itt a morálra és a prioritásra kérdezel rá. Ha az ivócimboráját vagy a fodrászát válaszolja, akkor valami nagyon félre van benne kódolva, és ne bízd rá az életed, mert tuti, hogy a végén simán odalökne a zombik elé egy kenőkéssel, csakhogy magát mentse.

 

3. Ha megharapna egy élőhalott, mit tennél velem?

A jelölt hűségét és elhivatottságát teszteled ezzel. Tudjuk jól, hogy szíved mélyén arra vágysz, hogy valami olyasmit hallhass, „keresek ellenszert”, „feláldozom az életem érted”, de ne lepődj meg az olyan válaszokon sem, hogy „lelöklek a ház tetejéről és meggyújtalak egy nyíllal, miközben zuhansz”.

 

4.Ha a járkáló halottak elözönlik a világod, milyen fegyverekkel csapnál szét köztük?

 Az erre adott válasz segít megismerni a leendő társalapítód alapképességeit és erősségeit. Persze a balta, baseball ütő alap, de ha egy applikációt megalkotását, vagy egy új program által vezérelt fegyver gyors kifejlesztését és használatát említi, akkor kezdhetsz bizakodni, hogy együtt túlélhettek, és a startupod is jó kezekbe kerülhet.

 

5. Ha megharap egy zombi és 20 másodperced van, hogy megakadályozd a fertőzés szétterjedését a testedben, mihez kezdenél?

Kreativitás, hatékonyság és gyors gondolkodás jelenti egy startup sikerének alapjait (no meg a túlélését), ha ez nincsen meg, akkor az élet halál kettősből a második fog diadalmaskodni. Ha azt válaszolják, hogy levágnák a testrészt, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, akkor sikerre vagytok ítélve. Viszont, ha azt a választ kapod, hogy „zombi király (vagy királynő) leszek, és vasmarokkal uralkodok majd mindenki felett, hogy a jelenlegi civilizáció romjain egy új fajt virágoztassunk fel, és később az univerzumot is rabigába hajtsuk!” Nos, akkor nem is tudjuk. Mi tuti meglepődnénk egy ilyen válaszon, de egyből fel is vennénk. Sőt, össze is költöznénk vele, biztos, ami biztos.

 

Társalapítónak egy olyan személyt kell találnod, akivel biztosan sikerre tudjátok vinni a vállalkozásotokat, és akiben annyira megbízol, hogy elfogadod azon ajánlatát, hogy egy zombikkal tömött városban őrködik, ameddig te alszol, vagy éppen azt a törött bokádat teszed helyre, ami akkor sérült meg, mikor menekülés közben leugrottál egy háztetőről.

Ugyanakkor ezek a kérdések akkor is megfelelőek, ha feleséget, férjet, barátot, vagy éppen kocsiszerelőt keresel magadnak. Univerzális kérdések, amik az életben bármikor jól jönnek, ha le kell tesztelned valakit. És miért is ne tennéd?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig komolyan vegyük, különben is élőhalott támadás is bármelyik pillanatban megtörténhet, hiszen ki tudja, hogy éppen most mivel is kísérleteznek egy távoli ország távoli laboratóriumában. Úgyhogy készülj fel a legrosszabbra, és ha az nem is jön be, legalább a tökéletes partnert megtalálod.

Megosztás
"Tanulj, mert bármit elveszíthetsz, de a tudásod megmarad" Klapka György gondolatai
Klapka György neve fogalom a vállalkozói életben, ma is igen aktív üzletemberként sokat hallat magáról. A saját vállalkozói életútjának köszönhetőn általában odafigyelnek az emberek a szavára
   2015-07-28    Lifestyle
A vásárlói döntés 5 fontos állomása: így tudsz többet értékesíteni!
A legtöbb ember egy adott sablon alapján hozza meg döntéseinek nagy részét. Ez a sablon az ösztönök szintjén működik, szinte gondolkodás nélkül, mondhatni, tudatalattijuk vezérli döntéshozataluk működését. Ezek a döntés lépései:
   2015-07-27    Vállalkozz!
Webdesigner életformára vágysz? Így lehetsz Te is profi
Kell hozzá egy rakat szépérzék, bele kell látnod az ügyfelek fejébe, ránézésre tudnod kell, hogy milyen stílust szeret, miközben vitatkoznod is kell vele, mert egy weblap soha nem a tulajdonosnak készül, hanem a tulajdonos célcsoportjának.
   2015-07-09    Webes varázslatok