Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Öt egyszerű módszer az alkalmazottak motiválására

  •  Tippek
  • 2015-07-13 09:55:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Motiváció mindig kell, hiszen a motiváció hajtja előre az embereket. Motivációt adhat egy jövőbeni jutalom reménye, de félelem is nagyon erősen képes motiválni.

Azonban, ha a beosztottjaidat, alkalmazottaidat szeretnéd ösztönözni, akkor inkább pozitív megoldásokat használj! Például ilyeneket:

 

1. Tedd anyagilag is érdekeltté a dolgozóidat a vállalkozásod pénzügyi sikereit illetően!

Logikus, hogy ha egy alkalmazottnak a cég jó eredményeiből plusz pénzügyi haszna származik, akkor sokkal motiváltabb a siker elérésében. Természetesen maga a pénz nem minden: a jó hangulat, a személyes kapcsolatok, az optimális munkakörnyezet mind-mind fontosak.

 

2. Érdekeljen a dolgozóid karrierje!

Hihetetlen fejlődés figyelhető meg egy olyan alkalmazott hozzáállásban, aki úgy érzi, hogy a felettesét érdekli a szakmai előmenetele. Céges tanfolyamok, coaching, tréningek – ezek mind mind olyan dolgok, melyek a motivációt képesek megtöbbszörözni!

 

3. Légy megértő szabadságolás tekintetében!

Előfordul, hogy egy alkalmazott (vagy egy családtagja) lebetegszik, vagy fontos családi programra kell mennie. Ha ezeket az alkalmakat képes vagy biztosítani a számára, sokat lendít a motivációján. Ha pedig olyan pluszokat adsz neki, pl. welnesshétvégét valahol, ahol tud rekreálódni, az orvosnál töltött idő drasztikusan csökken majd le.

4. Legyél figyelmes!

Nagyon egyszerű, néha fárasztó, de mégis nagyon pozitív megoldás, ha végighallgatod a dolgozóidat. Akár munkahelyi, akár magánéleti gondjaik vannak, már azzal is sokat lendíthetsz a hangulatukon (és így a teljesítményükön is), ha csak meghallgatod őket.

 

5. Amilyen viselkedést elvársz tőlük, úgy viselkedj te is!

Ezzel egyrészt kimutatod a tiszteletedet, másrészt nagyon jól működő motivációs eszköz is, ha azt látják, hogy nem helyezed magadat föléjük.

 

Sok sikert!

És nézz  körül a Facebook oldalunkon is! 

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
A kollégáink befolyásolják a hatékonyságunkat, sikereinket és termelékenységünket
Minden vállalkozó és cég életét nagyban befolyásolják azok az emberek, akik a legszűkebb környezetet alkotják. Sokszor megfeledkezünk azoknak az embereknek a jelentőségéről, akik nap mint nap velünk vannak, pedig nem csak akkor hatnak a cégünkre és ránk, ha közvetlen munkaviszonyban...
   2015-07-20    Vállalkozz!
16 motivációs lecke Bruce Lee-től
Ha egy valódi, hiteles életű harcművésztől szeretnél tanulni bölcsességet, akkor azt hiszem, Bruce Lee igazán alkalmas személy lesz erre. Bár mindössze 33 éves volt, amikor meghalt, mégis a mai napig az egyik legnagyobb hatású harcművésznek számít.
   2015-06-09    Lifestyle
Kellemes környezet, jobb eredmény
Hogyan lehet kialakítani a megfelelő vállalati légkört? Mi az, ami összeköti az alkalmazottakat és a csoportokat, és elősegíti a közös munkát? Néhány vállalatnak sikerül ezt megfejteni, míg másoknak nem.
   2015-05-18    Vállalkozz!
Hat tipp munkatársaid motiválására
Céged sikerének számos összetevője van, köztük talán az egyik legfontosabb munkatársaid motiválása. Egy alulmotivált csapat komoly gátja lehet a vállalkozásod sikerének, azonban kis odafigyeléssel jelentősen javíthatod kollégáid munka morálján.
   2014-12-02    Vállalkozz!