Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Retromarketing: Törley

  •  Tippek
  • 2015-10-10 14:25:00
sorozatunkban, a régi világ néhol furcsa, néhol vidám plakátjait vesszük szemügyre. Most a Törley pezsgőn van a sor, aminek reklámja valószínűleg manapság nem sok vizet zavarna...

 

Anno, a '70-80-as években szeretett Keresztanyám a Mahir megbecsült dolgozója volt, így minket, szerény rokonokat olykor-olykor ellátott a ma már a szocializmus gyöngyszemeinek számító, akkor még roppant divatos plakátokkal, poszterekkel, hogy mi se maradjunk le az akkori kötelező pálmafás-poszteres nappalis design mögött. 

 

 

Csakhogy mi, köszönhetően drága Keresztanyámnak, sokkal menőbbnek számítottunk a "Palm Beach plakátok" tömegében, hiszen mi Pataki Ági hamvas popsija és orcája alatt néztük a TV Macit és Hofi utolérhetetlen kabaréit, garázsunkban az elmaradhatatlan Unikum és Törley plakátok mellett forró hangulatú, vizes-pólós versenyeket idéző "olymposos" néni kacsintott le kacéran.

 

Hah, az általános iskolában a dekorálásnál is előkerült egy-egy Igyál tejet! plakát, majd a főiskolás kollégium falát díszítette Modiano és Dreher sör plakát. Hosszú évek során pihentek a padláson az elfeledett poszterek, plakátok, és egy költözés alkalmával villant be. hogy ezeket semmiképp sem hagyhatom ott.

 

Kellemes hétvégét Kívánunk!

 

Forrás: Retroplakát blog

Megosztás
Pajkos papa és az Oktoberfest
Csütörtökön elkezdődött az Oktoberfest Budapest, amelynek kapui egészen vasárnap estig nyitva állnak a vendégek előtt. München, Párizs, New York és Sydney után 2015-ben az Oktoberfest második alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon, ezúttal Budapest szívében, a Felvonulási...
   2015-10-03    Aktuális
Retromarketing
Ki figyel itt fel a szerényen meghúzódó juice-ra a hölgy lábánál?
   2015-09-26    Tippek
Retro marketing: Hogyan buzdított gyengéden a szocializmus alkoholizmusra?
A nagy múlttal rendelkező Kőbányai Sörgyárak igen erős PR tevékenységet folytathatott anno a '60-as években, legalább is a plakátok erről beszélnek.
   2015-09-20    Tippek