Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Siker kontra kudarc! Nyer: A SIKER!!!!

  •  Lifestyle
  • 2015-11-09 18:55:00
  • Gál Andrea
Vállalkozóként mi a sikered kulcsa?
Az igényszinthez viszonyított teljesítményünk határozza meg, hogy sikerként vagy kudarcként élünk meg valamit: Siker, ha egy személy teljesítményszintje meghaladja az igényszintjét, és kudarc az, ha a személy teljesítménye nem éri el az igényszintjét

 

A pekingi olimpiát megelőző 2-3 évben elvesztettünk döntőket, ráadásul kétszer ugyanazon ellenfél ellen. A fiúk attól féltek, hogy Pekingben újra ki fogunk kapni. (…) Kikerestem hát azokat a szakmai tévedéseket, amelyek miatt e döntőket elveszítettük, és elkezdtünk rajtuk dolgozni. Ebben a pillanatban a fiúknak megint lett egy fogódzkodójuk, tudták, hogy nem a jobb ellenfél miatt kaptunk ki a két döntőben, hanem mert mi valamit rosszul csináltunk. Ha pedig jól csináljuk, akkor nyerni fogunk. Ezzel a csapat vissza is nyerte magabiztosságát, aminek köszönhetően megnyerte az olimpiát. Ha valaki nem a környezetében keresi a hibát, hanem legelőször saját magában, az – legyen szó tanulásról vagy sportról – előre lép” - Kemény Dénes, korább vízilabda szövetségi kapitány a 2008-as olimpiai siker titka kapcsán.

 

És mi a siker útja?

 

1. Esetleges bukás:

Ne ijedj meg a bukástól, kudarctól, tanulj belőle! Hidd, el gazdagabb leszel tőle – nyilván az idő múlásával fogod ezt csak érezni  –, mert a leckét, ha okos vagy, megtanulod és többször nem követed el!

 

2. Lemondás!

Közhely, de a sikerért bizony dolgozni kell! Míg a barátaid szórakoznak valahol péntek este, Te valószínűleg az üzleti terveddel foglalkozol, az értékesítési kampányodat figyeled, vagy árajánlatok halmazából választod ki a számodra ideális alvállalkozót ár/érték arányba.

 

De ilyenkor gondolj arra, hogy van célod és tudod, miért csinálod!

 

3, Cél!

A vállalkozó legjobb tulajdonságai a makacsság, céltudatosság, lehetetlen nem ismerése, gyors problémamegoldás, kreativitás!

 

Ne feledd a célodat, mert amikor vállalkozásodat megalapítottad, kitűztél magad elé egy célt, mindegy, hogy az egy autó, lakás, utazás, motor, a lényeg, hogy ezért a jövőért DOLGOZOL!

 

4, Ha a munkád a hobbid!

Ha NEM kényszerből dolgozol, a határ a csillagos ég! Hogy miért? Bármilyen és bármennyi versenytársad is van, nehéz lesz a lelkesedéseddel felvenni a versenyt, és végül Te kerülsz ki diadalmasan. Mert számodra az idő nem létezik, csak a szenvedély. Hidd el, meg lesz az eredménye!

 

5, Tisztába vagy a hiányosságoddal!

Rengeted, időt spórolsz meg azzal, ha reális képed van önmagaddal szemben, hiszen bármennyire is jól képzett vagy, sajnos tudomásul kell venni, hogy nem lehetsz egyszerre könyvelő, marketinges, értékesít, on-line guru, stratéga, informatikus, stb…

 

Hogy ezt miért írom? Azért, mert ha a feladatokat helyesen delegálod, megfelelő alvállalkozókkal, munkatársakkal dolgozol együtt, hidd el, sokkal több bevételre tehetsz szert rövid idő alatt, mint amennyi ráfordításod van!

 

Ne várd meg a 2-3 év tanulóidőt, mert nem éred utol a versenytársaidat!

 

Szerző:Gál Andrea

Megosztás
10 dolog, amit a Szerelmespároknak azonnal abba kellene hagyniuk
A legtöbb pár bizonyos rossz szokásokat alakít ki, amik az idő múlásával megbosszulják magukat. Íme 10 dolog, amit minden párnak mielőbb abba kell hagynia, mielőtt azok kárt tesznek a kapcsolatukban!
   2015-11-15    Lifestyle
7 kapcsolatgyilkos mondat, amit soha ne mondj másoknak!
Véletlenül valami rosszat mondtam valakinek, az illető arca kipirult, a szeme szikrázott, és elképesztő düh jelent meg az arcán. És ez igazából nem is arról szólt, amit mondtam neki, hanem amit ő kihallott a szavaimból.
   2015-11-08    Lifestyle
Helyes időbeosztás
Az idő mára a legfontosabb erőforrássá vált: véges tudata miatt az egyik legnehezebben beosztható erőforrásként jelentkezik, pedig úgy teszünk, mintha végtelen lenne. A nap csak 24 órából áll, a teljesítőképességed pedig jó esetben is 12 órán keresztül aktivizálható – utána...
   2015-11-05    Lifestyle