Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

10 tipikus hibalehetőség a honlapodon, amit ellenőrizz!

  •  Webes varázslatok
  • 2015-10-21 19:25:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Az online marketing nem csak arra mutat rá, hogy mit kell tenni a világhálón sikerért, hanem arra is, hogy milyen hibákat kell elkerülni. Az alábbi tíz hiba többnyire megtalálható a weboldalakon, ha te nagyobb konverziót szeretnél elérni, ellenőrizd a lista alapján a saját oldaladat, és ha kell, javítsd is ki mindet!

 

Első hiba: amikor külön nyitólappal, vagy videóval fogadod látogatóidat, így rabolva idejüket

“A mai rohanó világban…” egy érdeklődő alig négy másodperc alatt el is dönti, hogy marad-e a weboldaladon vagy sem. Ha ebből az értékes négy másodpercből időt vesz el a videód kötelező megtekintetése, akkor a látogató biztos, hogy el fog menni. Ha adsz valami plusz információt a videóval, természetesen alkalmazható, de ennek megítélése eléggé szubjektív, és nem biztos, hogy mindenkit érdekel.

 

Második hiba: számukra érdektelennek információkkal fogadod a látogatóidat

Semmitmondó nyitólap, képek hiánya, a főnök bemutatása. Ez egy teljesen rossz érkezési oldal, hiszen az első hibánál már láthattuk mennyi idő is áll rendelkezésünkre, hogy a látogatót maradásra bírjuk. Már az első pillanatban olyan információkat, képeket ossz meg látogatóddal, ami arra ösztönzi őt, hogy maradjon a weboldaladon és tovább olvasson.

 

Harmadik hiba: a szövegek olvashatatlanok, értelmezhetetlenek

A szövegek rendezetlensége az egyik legnagyobb hiba, mely egy weboldalon megtörténhet. Ha egy érdeklődő csak egy halom szöveghalmazzal találja szemközt magát, akkor menekülni fog a honlapról. Teszteld le úgy, hogy többekkel elolvastatod a szövegezést, és a véleményüket komolyan veszed.

 

Negyedik hiba: nehezen található menüpontok, linkek

Mindennek megvan a maga helye egy weboldalon, így a navigációs eszközöknek is, ezek egyértelműsége nagyon fontos. Felesleges kísérletezgetni új megoldásokkal, nem ettől lesz egyedi a vállalkozás honlapja!

 

Ötödik hiba: lassú betöltődés, sehova nem mutató linkek

Ne felejtsük el, az idő pénz, még a látogatónak is. Az olyan oldalak, melyek lassan töltődnek be, az olyan linkek, melyek oldala már megszűnt, vagy “A keresett oldal nem található!” jelzést mutatnak, semmire sem vezetnek. A látogató türelmét veszti, és tovább lép. Érdemes minden részletet rendbe hozni a céged honlapján, és a kimenő linkeket folyamatosan ellenőrizni kell!

 

Hatodik hiba: nem valós tartalom

Ha nincs aktualizálva a honlap tartalma, akkor a látogatóban kételkedést fog ébreszteni. Ezért a szolgáltatások árait, az aktualitásokat mindig frissen, naprakészen kell tartani!

 

Hetedik hiba: kapcsolatfelvétellel kapcsolatos problémák

Ha nem működik az e-mail cím, vagy nincs is (online világban élünk ezt mindig tartsuk észben), a telefonszám megváltozott, akkor nincs sok esély arra, hogy több ügyfelet szerezz, vagy a visszatérő megrendelők megkeressenek. A cél az, hogy mindenkit megtartsunk magunkat, aki érdeklődik nálunk. Ne a kapcsolatfelvételen bukjon el egy lehetséges foglalás!

 

Nyolcadik hiba: háttér zene alkalmazása

Sok honlapon hallható háttér zene ma is, ami nem mindenkinek tetszik. A legtöbb keresgélés leginkább az esti órákban – kisgyermekes családoknál, amikor a gyerek alszik – történik meg. Ilyenkor a zenei hatás zavaró tényezőként lép fel, és a látogató rögtön be is zárja az oldalt, nehogy felzavarja például a kisgyereket az álmából. A kellemes hangulatot inkább képekkel, egyéb grafikai eszközökkel érd el.

 

Kilencedik hiba: flash weboldal

A látványos megjelenés miatt nagy népszerűségnek örvend a flash honlap készítése, melynek sajnos több a hátránya, mint az előnye. Egyrészt a keresőrobotok nehezen igazodnak el rajta, egy “kezdő” internetező pedig nem is tudja értékelni. Többször okoz problémát a betöltődés tekintetében, ráadásul a lényeges szempontokról eltereli a figyelmet. Ha mindenképpen flash megoldásokat szeretnél használni, akkor csak a képgalériáknál használd.

 

Tizedik hiba: nem szentelsz elég figyelmet a honlapodra

Ha úgy tekintesz a céges oldaladra, mint egy teljesen összhangban lévő online rendszer egyik fontos elemére, akkor fogja csak elérni a kitűzött célokat.

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
5 eszköz, amivel kideríthetjük, miért nem vásárolnak a vevők
Minden webáruház általános jellemzője, hogy napi sok száz vagy ezer látogatóból alig páran vásárolnak, és a látogatók többsége vásárlás nélkül hagyja el az oldalt. Ki ne szeretné megtudni, hogy ezen vevők végül miért nem vásároltak? Ha megtudjuk az okokat, lehetőségünk...
   2015-11-03    Webes varázslatok
Online marketing szótár: 42 fontos kifejezés
A marketing és az webáruházak, valamint a honlapkészítés is felvethet néhány olyan fogalmat, ami nem tartozik az alapvető szókincshez, így ezek bizonyos mértékig magyarázatra szorulnak. A kérdéses fogalmak nem minden esetben kerülnek megmagyarázására, gyakran még a szakemberek sem...
   2015-10-15    Webes varázslatok
Szeretnél több barátot, megrendelőt, ügyfelet? Akkor így emailezz!
Sok minden múlik azon, hogy mit és hogyan kommunikálsz a munkatársaiddal, az üzlettársaiddal, illetve a leendő ügyfeleiddelaz online világban. Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel ezen a téren (vagy nem vagy elég eredményes), akkor itt a lehetőség, hogy javítsd a hibáidat!
   2015-09-20    Webes varázslatok