Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Amikre figyelned kell a megfelelő munkaerő kiválasztásakor

  •  Vállalkozz!
  • 2014-11-24 07:00:00
A vállalkozó sohasem érheti el céljait egyedül, ugyanis egy idő után szükségszerűen szétaprózódik a figyelme és túlságosan is sok mindent kell kézben tartania ahhoz, hogy cége megfelelően prosperáljon. Így szinte törvényszerű, hogy minden sikeres vállalkozó mögött ott vannak a munkatársai is

Azonban a tökéletes munkaerő megtalálása nem egyszerű, hiszen minden cégnek más és más kompetenciájú személyekre van szüksége, melyek felismerése nagy körültekintést igényel. Amennyiben pedig rosszul döntünk, úgy nem csak időt és pénzt vesztünk, hanem sok gondot is okozhatunk magunknak. Ezért álljon itt hét olyan tanács, melyeket érdemes megfontolnod a kiválasztás során.

 

1. Kompetencia

Első, és talán legnyilvánvalóbb szempont a kiválasztás során. Rendelkezik a jelölt a szükséges képességekkel, tudással, hogy tökéletesen elvégezze a rábízott feladatot?

 

2. Képesség a fejlődésre

Nem csak azt kell eldönteni, hogy megfelelő-e az állásra, hanem azt is meg kell vizsgálni, hogy a későbbiekben képes lesz-e önálló döntéseket hozni; szeretne-e fejlődni a munkája során, melyek következtében a későbbiekben nagyobb felelősséget is elviselhet.

 

3. A jelentkező jelleme

Fontos szempont, hogy a munkavállaló mennyire lesz képes együtt dolgozni a kollégáival. A csapatmunka, egymás segítése rendkívül fontos egy vállalkozásban, így amennyiben a kiválasztott személy erre nem képes, valószínűleg nem ő az ideális személy a pozícióra.

 

4. Elhivatottság

Mennyire gondolja komolyan a hosszú távú munkát az új cégnél? Elhivatott, vagy folyamatosan új és új lehetőségeket keres? Ezt jól ki lehet szűrni az önéletrajzából. Érdemes tehát megnézni korábbi munkahelyeit, és azt is, hogy mennyi időt töltött el az adott cégnél…

 

5. Karakter

Ugyanazon értékeket vallja, mint a cég, és mint mi magunk? Elhivatott, őszinte? Mindig lehet rá számítani, vagy éppen ellenkezőleg? Fontos, hogy pontosan letisztázzuk magunkban, milyen tulajdonságokat várunk el a jelentkezőtől.

 

6. Kulturális értékek

Minden cég értéket közvetít, ez határozza meg őt, így gondolnak rá az emberek, ezt próbálja kommunikálni a többiek felé. Ezeket az értékeket a cégvezető és munkatársai képviselik, így fontos, hogy a leendő kolléga is osztozzon ezeken. Így akármennyire is megfelelőnek tűnik a jelölt, ha nem tud azonosulni ezekkel az értékekkel, érdemes lehet komolyan elgondolkodni a felvételén, hisz a későbbiekben komoly konfliktusforrássá válhatnak ezek a különbözőségek.

 

7. Fizetés

Fontos, hogy még az interjú során tisztázva legyenek az elvégzett munkáért járó fizetés és további juttatások. Mint munkaadó, legyél biztos benne, hogy amit kínálni tudsz, megfelel a munkavállalónak is, hiszen ellenkező esetben alulértékeltnek fogja magát érezni, amely hosszútávon motivációs problémákhoz vezethet. Ezt a kérdést jobb minél előbb letisztázni a későbbi problémák elkerülése végett.

 

A felvételi interjú sajnos nem megfelelő lehetőség a tökéletes személy kiválasztására. Egy olyan helyzetet teremt, mely során csak megközelíteni tudjuk a potenciális kolléga igazi jellemét, azonban azt pontosan meghatározni nem tudjuk. Éppen ezért érdemes lehet megkeresni korábbi munkaadóit és rákérdezni, hogy a jelölt tulajdonságai mennyire fedik az általunk megfogalmazott kívánalmakat. Ha ezt megtesszük, olyan ismeretek birtokába is kerülhetünk, amelyek segíthetik döntésünket.

 

Mindig legyünk körültekintőek, hiszen a munkatársak cégünk motorjai, így vállalkozásunk sikerének egyik alapja a tökéletes emberek megtalálása.

 

 

forrás:www.forbes.com

Megosztás
Gyűlölködő alkalmazottak: hogyan csinálj rendet?
Egy munkahelyen, ahol többen dolgoznak együtt (különböző beosztásban, különböző fokán a ranglétrának) előfordulnak kisebb-nagyobb konfliktusok.
   2015-07-14    Tippek
Tippek, trükkök, tanácsok vállalkozásod sikeréhez
Vállalkozást alapítani és működtetni nem egy sétagalopp…      
   2015-03-12    Vállalkozz!
Hogyan vigyük sikerre vállalkozásunkat?
A kis- és közepes vállalkozások adják a gazdaság gerincét, miközben az emberek egyrészt kezdik felismerni fontosságukat, másrészt egyre inkább vonzóvá válnak azok az értékek, melyek miatt megéri vállalkozást alapítani.
   2015-01-07    Lifestyle