Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan vigyük sikerre vállalkozásunkat?

  •  Lifestyle
  • 2015-01-07 08:50:00
A kis- és közepes vállalkozások adják a gazdaság gerincét, miközben az emberek egyrészt kezdik felismerni fontosságukat, másrészt egyre inkább vonzóvá válnak azok az értékek, melyek miatt megéri vállalkozást alapítani.

 

A következő cikk néhány olyan szempontot részletez a vállalkozásvezetéssel kapcsolatban, amelyeket érdemes lehet megfontolni.

 

- Fontos, hogy a hobbid legyen a vállalkozásod

 Érdemes olyan területen belefogni a vállalkozásba, amely egyben a szenvedélyed is, hiszen nemcsak, hogy könnyebb így sikereket elérni, hanem még élvezni is fogod az ezzel járó foglalkozást. A tapasztalat ugyancsak azt mutatja, hogy azok a vállalkozók, akik szeretik a munkájukat, könnyebben is veszik a felmerülő akadályokat. Ráadásul, abban az esetben, ha a hobbidra alapítasz vállalkozást, valószínűleg birtokában vagy a megfelelő tudásnak és élvezettel végzed a vállalkozásoddal kapcsolatos mindennapi teendőidet is.

 

- Mindig fontold meg a döntéseidet

A vállalkozás megalapítása csak az első lépés, az igazán komoly feladat csak ez után kezdődik, hiszen a későbbi döntéseid jelentősen befolyásolják céged jövőjét akár pozitív, akár negatív értelemben. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a felmerülő kérdésekre hozott válaszaidat ne siesd el. Mindig legyél körültekintő, türelmes. Döntéseid során vedd számításba az összes körülményt, és ne félj tanulni a hibákból sem. Elemezd a problémát körültekintően, mielőtt meghozod a döntésed.

 

- Találj egy „mentort”

Egy vállalkozónak, aki sikereket akar elérni, szükségszerűen „tanulónak” is kell lennie. Nem számít, hogy mivel foglalkozol, biztos, hogy van olyan személy, aki a fejlődésben előtted áll, régebb óta aktív az általad választott területen. Ne félj tanulni a hibáiból, bátran kérdezz tőle, hiszen tapasztaltabb nálad. Elemezd a felmerülő problémákat, és nézz utána, hogy ő milyen válaszokat adott rájuk.

 

- Találj motivációt

Az üzleti életben folyamatosan kihívás előtt állsz, mindig döntéseket kell hoznod. Az igazán fontos az, hogyan oldod meg ezeket, így haladva tovább a „kijelölt úton”.  Nem szabad, hogy a kérdések elbizonytalanítsanak vagy elbátortalanítsanak, ehelyett mindig legyél célratörő. Emlékeztesd magad, hogy miért is fogtál a vállalkozásodba, hiszen ez erőt fog adni neked arra, hogy ne add fel és mindig csak a megoldásra koncentrálj. Kihívások és döntési helyzetek a vállalkozás szükséges velejárói, amennyiben ezt felismered és elfogadod, könnyebben fogsz túljutni ezeken.

 

- Ismerd fel a lehetőséget

Legyél figyelmes. Az élet számtalan választást rejt magában, azonban ezeket ki is kell használnod. Mindig legyél kész az adódó lehetőségre, hiszen bármennyit is kaphatsz az élettől, ha egyet sem ismersz fel, feleslegessé válnak. Lehet ez egy új trend, a gazdasági helyzet-, vagy éppen a piac megváltozása. A felkészültséged határozza meg, hogy ezekkel mennyire tudsz élni.

 

- Pihenj, és élvezd az életet.

 Az biztos, hogy nem érdemes keverni az üzletet az élvezettel, azonban mindig tarts szünetet, hogy a barátaiddal és a családoddal lehess. Menj el nyaralni, játssz a gyerekeiddel, a lényeg, hogy szakíts időt a feltöltődésre. Meglátod, ha kipihenten térsz vissza, sokkal frissebb szemmel látod majd a vállalkozásod, és így a pihenésre fordított időd duplán megtérül.

 

 

Megosztás
Mi változott és mi nem változott a fogyasztói magatartásban?
Az elmúlt 15 év során olyan adatbázis született meg a TGI számára, melyből számos fogyasztói magatartásváltozást vagy nem változást lehet kiolvasni. Magyarországon először 1998-ban adtak ki ilyen jellegű kutatás eredményeit, érdemes egy gyors pillantást vetni arra, hogy nálunk...
   2015-07-23    Lifestyle
Vezetőnek lenni
Egy jó vállalatvezető egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonsága, hogy félre tudja tenni az „egót”, és meghallgatja mások véleményét is.
   2014-12-12    Vállalkozz!
Olvass, Tanulj, Fejlődj!
Az egyre gyorsabban fejlődő világban vezetőnek lenni nem egyszerű kihívás.
   2014-12-05    Vállalkozz!
Tíz dolog, amit mindenféleképpen kerülj el, ha sikeres vállalkozó akarsz lenni.
Beszélhetünk fociról, választásokról vagy éppen egy vállalkozásról, egy dolog biztos, hogy mindig lesznek győztesek és vesztesek.
   2014-11-27    Vállalkozz!
Amikre figyelned kell a megfelelő munkaerő kiválasztásakor
A vállalkozó sohasem érheti el céljait egyedül, ugyanis egy idő után szükségszerűen szétaprózódik a figyelme és túlságosan is sok mindent kell kézben tartania ahhoz, hogy cége megfelelően prosperáljon. Így szinte törvényszerű, hogy minden sikeres vállalkozó mögött ott vannak...
   2014-11-24    Vállalkozz!