Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

4 online közösség a modern marketingesnek

  •  Webes varázslatok
  • 2016-01-22 13:00:00
  • Szabó Ádám
  • http://blog.abstractgroup.hu/
A tartalom marketing népszerűsége miatt majdnem minden szakmabeli blogot ír. Egyre népszerűbbek azok a gyűjtőoldalak, ahol a közösség által a legjobbnak ítélt cikkek kerülnek az oldal tetejére, ezzel megoldva azt, hogy a látogató mindig minőségi tartalmat kapjon.

 

Mely közösségekben érdemes aktívan részt venni? Ezt gyűjtöttük össze neked.

 

1. Inbound

 

Az első számú marketing közösség azok számára, akik nem (csak) fizetős hirdetésekkel népszerűsítik a terméküket, hanem tartalom marketinggel, keresőoptimalizálással, közösségi médiával, email marketinggel is igyekeznek elérni a célközönségüket.

 

Az alapító tagok a legnagyobbak a szakmában: Rand Fishkin a Moztól és Dharmesh Shah a HubSpottól. Ők ketten, és további száznegyvenezer (!) online marketinges aktív tagja az Inbound.org-nak, így biztos lehetsz abban, hogy itt mindig a legjobb cikkeket és szakmai véleménycseréket találod.

 

2. Growth Hackers

 

A GrowthHackers.com-on azokat az etikus online marketing módszereket gyűjtik össze, amikkel effektív, skálázható és fenntartható növekedést tudsz a cégednek hozni. Itt minden a growthról szól, az első cikktől az utolsóig.

 

Az alapítója az a Sean Ellis a Qualarootól, aki 2010-ben definiálta a growth hacking kifejezést, ezzel egy kalap alá gyűjtve azokat a marketing technikákat, amik középpontjában a gyors tesztelés és validáció, illetve az agresszív skálázás áll.

 

3. Reddit

 

A Redditen minden témára található fórum, nem kivétel ez alól a marketing sem. Két közösségben érdemes részt venni:

 

 

4. Quora

 

A Quora felépítése eltér a hagyományos fórum rendszerektől. Itt a profilodon kell megadni, hogy milyen témák érdekelnek (pl. keresőoptimalizálás, tartalom marketing), és onnantól kezdve automatikusan kapod azokat a kérdésfeltevéseket, melyek az érdeklődési köreidhez passzolnak.

 

Remek platform arra, hogy a szaktudásod csillogtasd, és egyben segítsd azokat, akik nehézségekbe ütköztek egy probléma megoldása során.

 

Összefoglalás

A fenti négy közösség segít abban, hogy ne vessz el a milliónyi szakmai cikk forgatagában. Aktív részvétellel sosem maradsz le a legújabb marketing fogásokról, ráadásul a saját véleményedet, írásaidat, releváns termékeidet is népszerűsítheted közben.

 

Szabó Ádám

30/3742020

http://blog.abstractgroup.hu/

Megosztás
10+1 ötlet és útmutató: hogyan szerezz ötleteket a blogodhoz és tartalommarketinghez
Legyen szó blogbejegyzésről, eBook-ról, vagy Facebook bejegyzésről, minden az ötletekkel kezdődik. Ha pedig jó tartalmat szeretnél rendszeresen publikálni (már pedig hidd el, ezt akarod), akkor szükséged van egy jó ötletszerző és megőrző módszerre.
   2016-02-03    Webes varázslatok
On-page SEO útikalauz: 25 technika a Google helyezésed javításához 1 rész.
A teljes keresőoptimalizáláshoz minden vállalatnak egyedi stratégiára van szüksége, nincsenek dobozos megoldások. Aki profin csinálja, annak is rengeteg türelemre van szüksége: a fehér kalapos (white hat) SEO-ban az azonnali hasznot hajtó megoldás olyan ritka, mint a fehér holló.
   2016-01-26    Webes varázslatok
Kezdjük! Kétszer ennyi vevő és ügyfél ugyanennyi látogatóból? Igen!
Sok olyan megkeresés érkezik mostanában, ami arról szól, hogy egy-egy cégtulajdonos, webáruház tulajdonos több látogatót, és jobb Google helyezéseket szeretne. Pedig ők valójában nem is több látogatót szeretnének, hanem több megrendelést.
   2015-12-16    Webes varázslatok