Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Adatok, mely nélkül nem alapíthatsz gazdasági társaságot

  •  Vállalkozz!
  • 2016-01-21 20:15:00
  • Gál Andrea
Tapasztalatom alapján, sokan azt gondolják, hogy a vállalkozás alapítás legnehezebb pontja az üzleti ötlet megtalálása és a vállalkozáshoz szükséges tőke előteremtése.Magam részéről, ezekkel a tényekkel nem is akarok vitatkozni, azonban a cégalapításnak is göröngyös útja van, ha nem vagy felkészülve alaposan!

 

Ne feledd, ha vállalkozói létre adod a fejedet, a legnagyobb versenytársad az IDŐ LESZ! Mi segítünk az alábbiakban, hogy időt spórolj a bürokratikus dolgok ügyintézésével és minél hamarabb a vállalkozásoddal, bevétel generálással tudjál foglalkozni!

 

Milyen adatokat szükséges beszerezni a cégalapításhoz?

 

  •  a gazdasági társaság cégnevét és székhelyét;
  • a gazdasági társaság tagjait, mégpedig - ha a törvény másképp nem rendelkezik - nevük (cégnevük) és lakóhelyük (székhelyük), jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság cégjegyzékszámának (nyilvántartási számának) feltüntetésével;
  • a gazdasági társaság azon tevékenységeit, amelyeket a társaság a cégjegyzékben feltüntetni kíván;
  • a társaság jegyzett tőkéjét, az egyes tagok vagyoni hozzájárulását, valamint a jegyzett tőke rendelkezésre bocsátásának módját és idejét;
  •  a társaság képviseletét, ideértve a cégjegyzés módját;
  • a tagok (részvényesek) által kijelölt első vezető tisztségviselők, illetve - ha a társaságnál működik felügyelőbizottság, illetve könyvvizsgáló - az első felügyelőbizottsági tagok és az első könyvvizsgáló nevét (lakóhelyét, székhelyét), továbbá jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság cégjegyzékszámát (nyilvántartási számát);
  • a gazdasági társaság működésének időtartamát, ha a társaságot határozott időre alapítják; valamint
  • mindazt, amit e törvény az egyes társasági formáknál kötelezően előír.” (2006. évi IV. tv. 12. § (1) bekezdés)

 

A társasági szerződés alakszerűségére vonatkozó fontos előírás, hogy a társasági szerződést közokiratba, vagy ügyvéd (jogtanácsos) által ellenjegyzett magánokiratba kell foglalni és azt valamennyi alapító tagnak aláírásával kell ellátnia.

 

Milyen iratokat vigyek magammal?

 

  • A személyi azonosító okmányokat (személyi igazolvány, lakcímkártya).
  • A leendő vezető tisztségviselő részére az adókártya is szükséges. (Én úgy tudom, hogy most már minden tag adószáma kötelezően benne kell, legyen)
  • A székhelyként, illetve telephelyként-fióktelepként megjelölt ingatlanok tulajdonosai, haszonélvezői által aláírt, két tanúval hitelesített hozzájáruló nyilatkozat a megjelölt ingatlan használatához. A Székhely – Telephely Használat Hozzájáruló nyilatkozat!
  • Szükséges ezen kívül az ingatlanok 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapja.

 

Ne feledd, minden kezdet nehéz, de mi azért vagyunk, hogy segítségedre legyünk!

 

Ha bármilyen észrevételed van, keress bennünket bátran!

 

Sok sikert!

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
Az egyéni vállalkozás létrehozásakor felkeresendő intézmények
Tekintsük át sorrendben, melyek azok az intézmények, amelyeket az egyéni vállalkozás létrehozásakor fel kell keresnie, bejelentési kötelezettség, vagy engedély kérése miatt, azt az alaphelyzetet tekintve, hogy az egyéni vállalkozó a hatóságtól személyesen kéri a vállalkozói igazolvány...
   2016-01-28    Vállalkozz!
Betéti társaságról 1 perces poszt
Bizonyára kapkodod a fejedet, hogy hány féle vállalkozási forma közül választhatsz, de valld be, nem igazán tudod, hogy melyik milyen előnnyel, avagy hátránnyal jár a Te megalapítandó vállalkozói tevékenységedhez.
   2016-01-19    Vállalkozz!
Ezt tudnod kell, ha egyéni vállalkozói tevékenységedet gyakorolni akarod!
Talán az egyéni vállalkozás formája a legegyszerűbb vállalkozási lehetőség, ugyanakkor számos olyan dolog van, amiről jó, ha tudunk, ha ezt választjuk. Mutatjuk is, hogy mire kell figyelni:
   2016-01-13    Vállalkozz!