Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kis ötletek nagy sikerhez. 8. rész

  •  Tippek
  • 2015-08-15 12:05:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Biztosan találkoztál olyan weboldalakkal, ahol alig lehetett elolvasni a szövegeket. Miközben az oldaltulaj büszkén nézi művészi alkotását, te felvont szemöldökkel közel hajolsz a monitorhoz, aztán hátrébb dőlsz, de sehogy sem sikerül kivenni, mi is lehet odaírva…

 

A fenti eset mindennapos, és az eredménye az, hogy az efféle oldalak látogatói gyorsan le is lépnek. Ha szeretnéd, hogy weboldalad szembarát, és átlátható szövegű legyen, kövesd az alábbi tanácsokat!

 

  1. Az alap betűméret legyen legalább 14 pixel, mert így nem kell az olvasóknak nagyítaniuk a képernyőn.
  2. Ha a célcsoportod idősebb, akár 15-16 pixeles betűket is használhatsz, mert az ember szeme a korral gyengül.
  3. A megjelenő képeken csak magas kontrasztú színekből álló feliratokat használj.
  4. Ha úgy érzed, készíts az oldalhoz egy akadálymentesített változatot is, ahol az alternatív stíluslap fekete hátteret és nagy fehér betűket jelenítsen meg, illetve a kiemelésekhez használj sárga hátteret fekete betűkkel! Használhatsz akár szövegnagyító/lekicsinyítő funkciót is.
  5. A tartalom és a háttér között legyen minél nagyobb a kontraszt, a betű ne legyen szürkés, és kerüljük a vízjeles háttérmintázatokat.

Sikerre fel!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Milyen színű legyen a weblapom? Jó tanácsok a profi színválasztáshoz!
Egy weboldal tervezése során fontos sarokpont az oldal színvilágának meghatározása. A feladat egyszerűnek tűnhet, hiszen megannyi színárnyalat közül lehet választani, de ugyanez okozza a nehézséget is.
   2015-10-07    Webes varázslatok
Kis ötletek nagy sikerhez. 4. rész
Ha vendéglátós vagy, akkor amikor a vendégeid közt gyerekek is vannak a szüleikkel, lepd meg őket egy kis ajándékkal: szervírozd nekik az ételt egy színes frizbi tálcán!
   2015-08-02    Tippek
Kis ötletek nagy sikerhez. 1. rész
Az embereknek gyakran van szükségük vízvezeték szerelőre, villanyszerelőre, bevásárlási segítségre, vagy akár jogi tanácsadásra hétvégén… és ilyenkor sokkal többet ki is fizetnek egy-egy szolgáltatásért.
   2015-07-25    Tippek